Champions League: Το πάλεψε αλλά έχασε στις λεπτομέρειες ο ΠΑΟ, συνεχίζει στο Europa League - Δείτε το γκολ

Champions League: Το πάλεψε αλλά έχασε στις λεπτομέρειες ο ΠΑΟ, συνεχίζει στο Europa League - Δείτε το γκολ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Μπράγκα στη ρεβάνς της ήττας με 2-1, είχε τις ευκαιρίες για να προηγηθεί, αλλά στο 83' ο  Μπρούμα πέτυχε το 0-1 χαρίζοντας την πρόκριση στους Πορτογάλους

paobraga-m
Με δύο διαφοροποιήσεις σε σχέση με το παιχνίδι της Πορτογαλίας παρέταξε απόψε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δύο από τις ''χρυσές'' αλλαγές των προκριματικών πήραν φανέλα βασικού. Ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Μπερνάρντ.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπρινιόλι. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Γεντβάι με τον Μάγκνουσον οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Βιλένα, Μπερνάρντ η τριάδα στον άξονα. Παλάσιος δεξιός εξτρέμ, Μαντσίνι αριστερός και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Στις 43' ο Σένκεφελντ πήρε τη θέση του Γεντβάι, καθώς ο Κροάτης στόπερ υπέστη μυϊκό τραυματισμό.

Στον αντίποδα, ο Αρτούρ Ζορζ ξεκίνησε την Μπράγκα με τον Ματέους στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Βίκτορ Γκόμες, αριστερός ο Μάριν και ο Νιακατέ με τον Φόντε οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Άντρε Όρτα, Καρβάλιο οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Ρικάρντο Όρτα μπροστά τους. Στο αριστερό ''φτερό'' ο Τζιαλό, στο δεξί ο Μπρούμα και... φουνταριστός ο Ρουίθ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv5cf0w7u8vd)


Aυτή η μία επαφή...
Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό πήρε τον έλεγχο της μπάλας, ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 60% κατοχή, με την Μπράγκα να αφήνει την κυκλοφορία και να ''ποντάρει'' στις άμεσες μεταβιβάσεις. Το Τριφύλλι στο πρώτο τέταρτο δεν κατάφερε να βρει ρυθμό για να απειλήσει αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασε την απόδοσή του και δημιούργησε ρήγματα από τα δεξιά, έχοντας ως κορυφαίο τον Βαγιαννίδη.

Οι ''πράσινοι'', όμως, αν και έφτασαν με αξιώσεις έξω από την περιοχή των Πορτογάλων δεν είχαν αυτή την μία, την καθοριστική επαφή που θα έκανε την διαφορά. Στο 18' και το 22' ο Ιωαννίδης και ο Μαντσίνι βρέθηκαν σε κενό τέρμα. Ένα βήμα πίσω στην πρώτη φάση και ένα βήμα μπροστά στην δεύτερη, μη μπορώντας να αξιοποιήσουν τα εξαιρετικά γυρίσματα του Παλάσιος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv59y7mbpqft)
Κλείσιμο


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv5a5zjlhand)


Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά επικίνδυνοι στο επιθετικό τρανζίσιον, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τόσο καλές επιστροφές αλλά η μεγάλη φάση της Μπράγκα ήρθε στο 31' μετά από ένα ''πούλημα'' της μπάλας από τον Πέρεθ στη μεσαία γραμμή. Ο Μπρινιόλι, όμως, με τα πόδια είπε όχι στον Ρουίθ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv5a7ugsiq49)


Ο Παναθηναϊκός μετά το 35' έγινε πιο πιεστικός και στο φινάλε του ημιχρόνου έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Ματέους να διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Βαγιαννίδη ενώ στη τελευταία φάση μετά από... μπούκα του Ιωαννίδη, ο Μαντσίνι δεν πρόλαβε να εκτελέσει, διαμαρτυρόμενος για πέναλτι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv5aiv5eq2wp)


Πίεση, ευκαιρίες, έλλειψη καθαρού μυαλού και ο Μπρούμα έσβησε το όνειρο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά. Μία ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη στο 46' δεν ολοκληρώθηκε καλά από τον Έλληνα φορ που έκανε... τσαφ στη τελική προσπάθεια. Στο 54' ο Παλάσιος έκανε διαγώνιο σουτ αλλά ο Ματέους με σπουδαία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν αλλά στα τελευταία μέτρα είχαν κακές αποφάσεις, κακές και βιαστικές επιλογές.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv5b92i4ccbt)


Από ένα λάθος του Μάγκνουσον στο 84' ο Μπρούμα σκόραρε για την Μπράγκα και... πάγωσε το ΟΑΚΑ. Παρά το γκολ αυτό, ο Παναθηναϊκός έχασε στα καπάκια δύο μεγάλες φάσεις για να το παλέψει μέχρι τέλους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv5bv95i3n7l)


Ο Τζούρισιτς σε τετ α τετ στο 85' και ο Σένκεφελντ στο 87' έστειλαν την μπάλα άουτ σε τεράστιες χαμένες ευκαιρίες.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv5bwd9fhlap)


MAN OF THE MATCH: Μπρούμα. Σε όλο το ματς ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού και στο 83' με ένα υπέροχο τελείωμα... κλείδωσε την πρόκριση για την Μπράγκα. Εξαιρετική εκτέλεση, σε ένα σημείο όπου οι ''πράσινοι'' πίεζαν ασφυκτικά για το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ματέους. Ο Βραζιλιάνος κίπερ έκανε μερικές σπουδαίες επεμβάσεις και κράτησε την εστία του ανέπαφη σε πολύ κρίσιμα σημεία του αγώνα.


Για τον Παναθηναϊκό καλό ματς έκαναν οι Ιωαννίδης, Βιλένα στο δεύτερο μέρος και ο Βαγιαννίδης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αδυναμία του Παναθηναϊκού απόψε στη τελική πάσα/προσπάθεια ήταν και αυτή που του κόστισε την δυνατότητα να παλέψει μέχρι τέλους την είσοδό του στους ομίλους του Champions League. Σε αυτό το επίπεδο όταν είσαι τόσο άστοχος θα το πληρώσεις ακριβά.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 83' ο Μάγκνουσον αντί να απομακρύνει πιο δυνατά ή έστω στα πλάγια, έστειλε την μπάλα πάνω σε πορτογαλικά πόδια έξω από την περιοχή και έδωσε την ευκαιρία στη Μπράγκα για μια άμεση επίθεση που έφερε και το γκολ του Μπρούμα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία του Ορσάτο. Σωστές και οι δύο κίτρινες που έφεραν την αποβολή του Χουάνκαρ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTΑ: Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε, στρίμωξε την Μπράγκα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά από μία κακή στιγμή, από ένα λάθος διώξιμο, οι Πορτογάλοι... καθάρισαν την πρόκριση στο 83' με το γκολ του Μπρούμα. Το Τριφύλλι έφτασε ένα παιχνίδι μακριά από την επιστροφή στο Champions League, δεν τα κατάφερε στις λεπτομέρειες και την Παρασκευή περιμένει να μάθει αντιπάλους στο Europa League.

Ειδήσεις σήμερα:

Η «γκάφα» της Ράνιας Τζίμα στο δελτίο ειδήσεων - Έβγαλε τσιγάρο νομίζοντας ότι δεν είναι στον αέρα

Από αύριο έρχεται το «Καλάθι των Μαθητών» - Ποια είδη περιλαμβάνει


Ελ Νίνιο: Απειλεί με νέες ανατιμήσεις στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων, γράφουν οι Financial Times
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης