Ιτούδης: «Το χειρότερο είναι να νομίσουμε ότι έχουμε κατακτήσει τον κόσμο με αυτή τη νίκη»

Ιτούδης: «Το χειρότερο είναι να νομίσουμε ότι έχουμε κατακτήσει τον κόσμο με αυτή τη νίκη»

Ο Δημήτρης Ιτούδης σχολίασε τη νίκη επί της Ιορδανίας στην πρεμιέρα του Mundobasket 2023, αναφέρθηκε στην απόδοση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και εξήγησε τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσει η Ελλάδα τον αγώνα με τις ΗΠΑ

27589425
Η Ελλάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ιορδανίας στην πρεμιέρα του Mundobasket 2023 και ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε στη μεικτή ζώνη μετά το τέλος του αγώνα.

«Κατ' αρχάς, συγχαρητήρια στην ομάδα για τη νίκη. Σήμερα ο καθένας βοήθησε τα μέγιστα. Μπορεί να μην αγωνίστηκε ο Δημήτρης αλλά θα πάρει και αυτός τον χρόνο συμμετοχής του. Άπαντες βοήθησαν τα μέγιστα. Είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας. Μετά από ένα κακό ξεκίνημα, θεωρώ ότι αμυντικά επιβάλαμε τον ρυθμό μας, βρήκαμε χώρους να τρέξουμε και να εκμεταλλευτούμε το πού θέλουμε να χτυπήσουμε. Σημαδέψαμε παίκτες που ήταν σημαντικοί επιθετικά για αυτούς.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το γεγονός ότι βγήκε ο Τζέφερσον και είχαμε τέσσερα φάουλ να δώσουμε, ηταν το χειρότερό μας δεκάλεπτο. Δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ, ανοίξαν το γήπεδο και πλησίασαν αρκετά. Δεν υπάρχει παιχνίδι που δεν το ζω. Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ. Δεν είναι θέμα έξτρα πίεσης. Δώσαμε μια υπόσχεση όλοι. Να δώσει ο καθένας τον καλύτερό του εαυτό. Έτσι αισθάνθηκα σήμερα ότι πρέπει να γίνει. Αύριο αν κάθομαι περισσότερο στον πάγκο και πρέπει να σκεφτώ περισσότερο κάποια πράγματα... Μπορεί να γίνει έτσι. Oι προπονητές ετοίμασαν κάτι πολύ καλό στα αποδυτήρια, βάζοντας το όνομα του καθενός και στο πλάι +2, +5, + κάτι... Δηλαδή, μια προσπάθεια έξτρα χρειάζεται ο καθένας για να καλύψει το κενό του Ντίνου. Όλα αυτά, σε μεγάλο βαθμό, έγιναν».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι σήμερα ο Λαρεντζάκης ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας, κάτι λέει. Μια μέρα θα μπορεί να είναι ο Λάρι εκείνος που ξεχωρίζει, μια ο Ρόγκα, μια ο Παπανικολάου κλπ. Αν απλώσουμε τη δυναμική που έχουμε, τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Το δείξαμε σήμερα. Είναι σημαντικό να έχεις ένα συγκεκριμένο mindset. Κερδίσαμε, είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι αλλά το χειρότερο είναι να νομίσουμε ότι έχουμε κατακτήσει τον κόσμο με αυτή τη νίκη. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τα επόμενα παιχνίδια, να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε και από τον αγώνα με τις ΗΠΑ. Είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές».

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο με το επικό λάθος νονάς σε βάφτιση: Μπέρδεψε το όνομα του παιδιού προκαλώντας «εγκεφαλικό» στη μάνα


Κερδισμένοι και χαμένοι από το εργασιακό νομοσχέδιο - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργοδότες


Νέες ταυτότητες: Άγριο επεισόδιο στην Εύβοια – Ενορίτισσα χαστούκισε 66χρονο ιερέα μπροστά στον κόσμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης