Premier League, Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0: Πρώτη νίκη για την ομάδα του Ποστέκογλου

Premier League, Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0: Πρώτη νίκη για την ομάδα του Ποστέκογλου

Η πρώτη νίκη επί εποχής Ποστέκογλου στην Τότεναμ βρήκε... θύμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

27561999
Το 2-2 της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Μπρέντφορντ μπορεί να έκρυψε κάτω από ένα πέπλο... κατήφειας την αυγή μιας νέας εποχής, αλλά εκείνη τελικά κατάφερε να «ξετρυπώσει» το πρώτο της φως με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Αφού άντεξε στο πρώτο εξαιρετικό ημίωρο των Κόκκινων Διάβολων, η Τότεναμ με ορμητήριο το δεύτερο μέρος επικράτησε 2-0 μιας ασθενικής Γιουνάιτεντ κι έκανε σεφτέ στις νίκες με τον Άγγελο Ποστέκογλου στον πάγκο!

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Σε αντίθεση πάντως με το... μονόπλευρο β΄ημίχρονο, τα πρώτα λεπτά σχημάτισαν μια πολύ διαφορετική εικόνα από εκείνη που ορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Από την αρχή του ο αγώνας είχε έναν εξαιρετικό ρυθμό και η αλήθεια είναι πως το 0-0 του πρώτου μέρους δεν τού απέδωσε δικαιοσύνη! Μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο οι πολύ πιο ορεξάτοι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν πατήσει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή, όμως η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 13΄όταν ο Βικάριο νίκησε τον Ράσφορντ στο τετ-α-τετ.

Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ρομέρο να αρνηθεί το γκολ στον Μάουντ με εξαιρετικό μπλοκ, ενώ στο 23΄ο Ράσφορντ απείλησε ξανά με άστοχη καρφωτή κεφαλιά έπειτα από μπαλιά - ζωγραφιά του Μπρούνο με ραμπόνα! Παρά την κυριαρχία των φιλοξενούμενων ωστόσο η Τότεναμ έβρισκε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους χώρους για να φανεί επικίνδυνη και τελικά άγγιξε το γκολ στο 30΄με σούπερ επέμβαση του Ονάνα στο τετ-α-τετ με τον Σαρ. Μετά το ημίωρο ο αγώνας απέκτησε αμφίρροπο με ρυθμό με απότομες εναλλαγές του τέμπο και τις ευκαιρίες εκατέρωθεν να έρχονται με το... τσουβάλι.

Κλείσιμο
Αρχικά στο 36΄ο ολομόναχος Μπρούνο αστόχησε απελπιστικά με την εστία στο... πιάτο του, ενώ στο 40΄η Τότεναμ τράβηξε τα μαλλιά της σε απίστευτη ευκαιρία με διπλό δοκάρι! Σε πρώτο χρόνο η οβίδα του Πόρο από τα όρια της περιοχής τράνταξε το οριζόντιο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σο παραλίγο να σταθεί μοιραίος στέλνοντας κατά λάθος τη μπάλα στο αριστερό σίδερο μετά από κόντρα.

Υπεροχή για Τότεναμ με υπογραφές Σαρ και... Μαρτίνες
Όπως ακριβώς μάλιστα ολοκληρώθηκε το α΄μέρος, έτσι ακριβώς ξεκίνησε το δεύτερο: με την Τότεναμ σε ρόλο πρωταγωνιστή. Μόνο που αυτή τη φορά οι Λονδρέζοι έδωσαν και συνέχεια στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να δικαιωθούν στο 49΄. Έπειτα από γύρισμα του Κουλουσέφσκι στην περιοχή και αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, ο Σαρ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και εκτέλεσε τον ουρανό των διχτύων του Ονάνα για το 1-0. Στο 52΄οι Spurs απείλησαν ξανά με πλασέ του Ουντότζι που εξουδετέρωσε ο Ονάνα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η Γιουνάιτεντ έδειξε τα πρώτα σημάδια... ζωής στην επανάληψη με καρφωτή κεφαλιά του Κασεμίρο που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βικάριο.

Η ευκαιρία του Βραζιλιάνου ωστόσο αποτέλεσε απλώς εξαίρεση στον μονόλογο των Λονδρέζων που γυρόφερναν με υπομονή το δεύτερο γκολ. Τελικά στο 83΄δικαιώθηκαν για την επιμονή τους, όταν έπειτα από συρτή σέντρα στην περιοχή ο Λισάντρο Μαρτίνες έστειλε τη μπάλα με στραβοκλωτσιά στο βάθος της εστίας. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την Τότεναμ να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της σεζόν και τους Κόκκινους Διάβολους να βρίσκουν μπροστά τους τις ανορθογραφίες της πρεμιέρας...

Τότεναμ (Άγγελος Ποστέκογλου): Βικάριο, Πόρο (88΄Έμερσον), Φαν ντε Φεν, Ρομέρο, Οντότζι (70΄Ντέιβις), Σαρ, Μπισούμα, Κουλοσέφσκι (88΄Σόλομον), Σον, Μάντισον, Ριτσάρλισον (70΄Πέρισιτς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Μπισάκα (66΄Νταλότ), Βαράν, Λισάντρο Μαρτίνες, Σο, Κασεμίρο, Μπρούνο Φερνάντες, Μάουντ (85΄Πελίστρι), Άντονι (66΄Έρικσεν), Γκαρνάτσο (66΄Σάντσο), Ράσφορντ (85΄Μαρσιάλ)

ΠΗΓΉ: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Κύπρος: Η Ρωσία «μπλόκαρε» τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για καταδίκη των τουρκικών επιθέσεων

Ευρωεκλογές 2024: Οι Ευρωπαίοι στρίβουν ακροδεξιά με «οδηγό»... γυναίκες

Τα εγκλήματα των Κροατών της Ustase (Ustasha) κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης