Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «σκόρπισε» με 4-0 την Αστάνα και ετοιμάζεται για το ραντεβού με την ΑΕΚ

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «σκόρπισε» με 4-0 την Αστάνα και ετοιμάζεται για το ραντεβού με την ΑΕΚ

Χατ τρικ ο Ιβάνουσετς για τους Κροάτες που όπως όλα δείχνουν θα βρεθούν στο δρόμο της ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό του Champions League

zakremp
Πάρτι και το βλέμμα στην ΑΕΚ! Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ διέλυσε με 4-0 εντός έδρας την Αστάνα και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό στο Καζακστάν! Αλλωστε, οι φιλοξενούμενοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, οι Κροάτες εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη τους, πίεσαν ασφυκτικά και με τον Ιβάνουσετς να κάνει τρομερό παιχνίδι έφτασαν εύκολα σε μια μεγάλη νίκη. Ετσι, μπορούν να σκέφτονται από τώρα τις αναμετρήσεις με την Ενωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Σε ακόμα ένα ματς οι Κροάτες επιβεβαίωσαν την εξαιρετική ανασταλτική τους λειτουργία, γρήγοροι στα άκρα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο.



Με 4-2-3-1 άρχισε την αναμέτρηση κόντρα στην Αστάνα ο Ιγκόρ Μπίτσκαν. Ο Λιβάκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Μοχαράμι δεξιά, Ριστόφσκι και Σούταλο οι δυο στόπερ, με τον Λιούμπισιτς αριστερά. Μίσιτς και Μπουλάτ τα δυο αμυντικά χαφ, με τους Σπίκιτς, Μπατούρινα και Ιβάνουσετς πίσω από τον Πέτκοβιτς. Οι Κροάτες μπήκαν δυνατά, πίεσαν, χωρίς όμως να βρίσκουν χώρους για την αντίπαλη εστία. Η Αστάνα ήταν εξαιρετικά τοποθετημένη και δεν άφηνε περιθώρια στην αντίπαλο. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 24ο λεπτό, όταν ο Πέτκοβιτς βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, αλλά ο Τσόντριτς έδιωξε σωτήρια.

Η Ντιναμό είχε τον έλεγχο και δυο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ριστόφσκι σταμάτησε στο δοκάρι. Η Αστάνα δυσκολευόταν αρκετά να κρατήσει τη μπάλα, η ομάδα του Ζάγκρεμπ πολιορκούσε την αντίπαλη άμυνα και στο 35' βρήκε δίχτυα! Γρήγορη ανάπτυξη, έπιασε στον ύπνο της άμυνα της φιλοξενούμενης, από τη σουτάρα του Πέτκοβιτς και με τη βοήθεια του Σπίκιτς ήρθε το 1-0. Η Αστάνα κατέρρευσε και στο 41' ήρθε το 2-0. Τρομερή ατομική ενέργεια του Ιβάνουσετς και σουτάρα για από 20 μέτρα σκόρπισαν ενθουσιαμό στο Μάξιμιρ. Στο 43' ο Τσόντριτς έκανε το λάθος και εύκολα ο Ιβάνουσετς πέτυχε το 3-0.

Η Ντιναμό έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλό της και στο 56ο λεπτό ο Ιβάνουσετς πέτυχε χατ τρικ. Ο Κροάτης εξτρέμ με σούπερ τελείωμα έπειτα από κόρνερ διαμόρφωσε το 4-0. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι Κροάτες κατέβασαν ταχύτητα, έδωσαν χώρο στην Αστάνα και με σποραδικές αντεπιθέσεις απείλησαν με πέμπτο γκολ.

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα

Κάρυστος: Έπεσε Canadair σε ρεματιά ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Κάρυστος: Η στιγμή που το Canadair συντρίβεται στην Κάρυστο - Βίντεο ντοκουμέντο

Κάρυστος: Το σημείο στο οποίο συνετρίβη το Canadair - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης