Κάρλος Αλκαράθ: Ο νέος βασιλιάς του τένις μένει στο πατρικό του, είναι φαν του Φέντερερ και δηλώνει «απλός»

Κάρλος Αλκαράθ: Ο νέος βασιλιάς του τένις μένει στο πατρικό του, είναι φαν του Φέντερερ και δηλώνει «απλός»

Ποιος είναι ο  20χρονος Ισπανός τενίστας που «λύγισε» τον Τζόκοβιτς και ξεσήκωσε το Wimbledon

Alcaraz-mak
Στο δωμάτιό του έχει μία τεράστια αφίσα του Ρότζερ Φέντερερ, ενός εκ των κορυφαίων παικτών του τένις όλων των εποχών, μένει ακόμη στο πατρικό του και, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, θεωρείται «σύμβολο του σεξ».

Ο νεαρός Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ, για τον οποίο μιλάει από χθες όλο ο πλανήτης, ξεσήκωσε το Wimbledon αφού κατάφερε να «λυγίσει» τον Σέρβο «θεό» του τένις, Νόβακ Τζόκιβιτς επικρατώντας με 3-2 σετ. Ο 20χρονος κατέκτησε το ιστορικό τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του.



Ο δεξιόχειρας τενίστας έχει κερδίσει συνολικά 12 τίτλους σε τουρνουά, ενώ έχει ανέβει στην κορυφή του παγκόσμιου τένις από το φθινόπωρο του 2022.



Πέρυσι κέρδισε τον θαυμασμό των κορυφαίων παιχτών του αθλήματος επικρατώντας στον τελικό του αμερικανικού Όπεν, σε ηλικία μόλις 19 ετών.

Στο Wimbedon δεν είχε φτάσει ποτέ στους προημιτελικούς μέχρι που νίκησε τον φιναλίστ του 2021 Ματέο Μπερετίνι, στη συνέχεια επικράτησε του Χόλγκερ Ρούνε αλλά και του Ντανιίλ Μεντβέντεφ για να φτάσει στον τελικό και να θριαμβεύσει απέναντι του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Κλείσιμο


Χτες, κατά τη διάρκεια του πέμπτου σετ του τελικού, ο Κάρλος Αλκαράθ μετά από έναν μεγάλο πόντο κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Τζόκοβιτς με τον Σέρβο να χτυπά από τα νεύρα του τη ρακέτα που είχε πάνω στο στύλο του φιλέ. Η ρακέτα έσπασε στα δύο ενώ στο στύλο του φιλέ έμεινε ένα σημάδι από το χτύπημα του Νόβακ. Πολλές φορές ο Τζόκοβιτς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον θυμό του βάζοντας τα κλάματα.

Οι προσοδοφόρες συμφωνίες του Ισπανού πρωταθλητή με διάσημους οίκους

Ο νέος «βασιλιάς» του παγκόσμιου τένις έχει ήδη συνάψει αρκετά προσοδοφόρες συμφωνίες με διάσημους οίκους, όπως, Calvin Klein, BMW, Rolex και Nike.

Του αρέσει το σκάκι που του έμαθε ο παππούς του, γιατί όπως έχει πει στον παρελθόν, έμαθε να κάνει στρατηγικές κινήσεις με στόχο τη νίκη.

Για τις περισσότερες γυναίκες, ο Αλκαράθ εκτός από σταρ του τένις, είναι και σύμβολο του σεξ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τους τελευταίους μήνες δεν έχει ακουστεί ότι έχει κορίτσι, ωστόσο, στο παρελθόν είχε γίνει πρωτοσέλιδο στον ισπανικό Τύπο για τις σχέσεις του με την εντυπωσιακή τενίστρια Μαρία Γκονζάλεζ Γκιμένεθ και τη γοητευτική Ισπανίδα τραγουδίστρια Άνα Μένα.
Alcaraz

Μένει στο πατρικό του και δεν του αρέσουν οι εντυπωσιασμοί

Είναι το δεύτερο από τα τέσσερα συνολικά αγόρια που απέκτησαν οι γονείς του: ο συνονόματος μπαμπάς του (Κάρλος) και η μαμά του, Βιρτζίνια, η οποία μέχρι πρόσφατα εργαζόταν ως πωλήτρια στο ΙΚΕΑ.

Ο Αλκαράθ γεννήθηκε στις 5 Μαΐου του 2003 στο Ελ Παλμάρ της Μούρθια.

Ξεκίνησε να παίζει τένις στον σύλλογο «Real Sociedad Club de Campo de Murcia» όπου ο πατέρας του ήταν ο διευθυντής Ακαδημίας Τένις.

Ζει ακόμη στο πατρικό σπίτι του: σ' ένα ταπεινό διώροφο ρετιρέ διαμέρισμα, στον δεύτερο όροφο του οποίου υπάρχει ένα γραφείο του πατέρα του και χώρος για την ολοένα και αυξανόμενη συλλογή του πρωταθλητή.



Ο πατέρας του, άλλοτε διευθυντής μεσιτικού γραφείου, διαχειρίζεται την περιουσία του γιου του.

Ο Αλκαράθ, πάντως, έχει δηλώσει, ότι δεν έχει ανάγκη από φανταχτερά ή γρήγορα αυτοκίνητα - άλλωστε, κάθε χρόνο, ο χορηγός που έχει του κάνει δώρο μία νέα BMW, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

«Είμαι αρκετά νέος και έχω τις ιδιοτροπίες μου, αλλά είμαι πολύ απλός, φυσιολογικός, και ταπεινός», είχε δηλώνει παλαιότερα στο περιοδικό «Vogue».

Για πολλούς το «νούμερο 1» της Παγκόσμιας Κατάταξης στο τένις (ΑΤP), είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος.

Αναρριχήθηκε σ' αυτήν τη θέση όταν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2022 κατέκτησε tον πρώτο του τίτλο Grand Slam στο US Open, κερδίζοντας στον τελικό τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ.



Ως έφηβος, έφθασε μέχρι το «Νούμερο 22» στην κατάταξη των juniors και κέρδισε δύο τίτλους στα τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) των νέων.

Αφού έγινε επαγγελματίας τενίστας το 2018, κέρδισε τρεις τίτλους στο τουρνουά ITF Men's World Tennis Tour και τέσσερις στο ATP Challenger Tour.

Τον Μάιο του 2021, το όνομά του ήταν στη λίστα με τους 100 καλύτερους τενίστες στον κόσμο.



Δύο μήνες αργότερα, έφτασε στον πρώτο του τελικό ATP Tour στο Όπεν της Κροατίας του 2021, όπου κέρδισε τον πρώτο του τίτλο για να γίνει ο νεότερος τενίστας που κατακτά τίτλο στο ATP Tour μετά το 2008 που είχε αναδειχθεί νικητής ο Κέι Νικισκόρι.

Στο Rio Open του 2022, έγινε ο νεότερος παίκτης που κέρδισε έναν τίτλο ATP 500  και ανέβηκε στους 20 καλύτερους της κατάταξης.

Ήταν επίσης ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που γίνεται Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης σε ηλικία 19 ετών μετά την κατάκτηση του πρώτου του Grand Slam στο US Open του 2022.

Κι ένα χρόνο αργότερα, στις 16 Ιουλίου του 2023, όλο ο πλανήτης μιλάει για τον 20χρονο που έβαλε τα ...γυαλιά στον Νόβακ Τζόκοβιτς και δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Ισπανού βασιλιά, Φελίπε, που παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι πέντε «ασθένειες» των νοσοκομείων που θα κρίνουν την παραμονή των διοικητών τους

Θρήνος στη Ναύπακτο για τη 19χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο με το μηχανάκι της


Γιατρός για την τραγωδία με τη 10χρονη στη Ν.Μάκρη: «Το παιδί είχε φάει, ζούσε όταν το βγάλαμε από την πισίνα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης