Μπιτς Βόλεϊ, Athens Golden Cup: Πρεμιέρα με εκπλήξεις και... ιστορικούς τελικούς

Νωρίς το πρωί άνοιξε η αυλαία του Athens Golden Cup με τους αγώνες του 3ου τουρνουά Grand Slam να διεξάγονται στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο στην πλατεία Συντάγματος - Το πρόγραμμα άνοιξαν οι τελικοί του 1ου (ιστορικά) πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ της Πολεμικής Αεροπορίας

1
Ο κάυσωνας «Κλέων» μπορεί να κάνει αισθητή πλέον την παρουσία του σε όλη τη χώρα, ωστόσο στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησαν νωρίς το πρωί (και θα συνεχιστούν το απόγευμα καθώς από τις 12:00 μέχρι τις 17:00 υπάρχει διακοπή λόγω των συνθηκών) ξεκίνησαν οι αγώνες του Athens Golden Cup.

Το τουρνουά διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (και τρίτη συνολικά) στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τις συνθήκες όμως να οδηγούν τους διοργανωτές (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, Δήμος Αθηναίων, ΟΠΑΝΔΑ) σε σημαντικές τροποποιήσεις.

Έτσι οι αγώνες μέχρι και τη φάση των ομίλων διεξάγονται στα δύο νικηφόρα σετ στους 15 πόντους και τάι μπρέικ στους 11 (αντί για τους 21 και 15 αντίστοιχα). Για τις επόμενες φάσεις θα γίνει νέα αξιολόγηση των συνθηκών, ενώ οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να υπάρχουν ανεμιστήρες στις κερκίδες και να χορηγούνται νερά στους θεατές.

Επίσης την Παρασκευή και το Σάββατο (14 και 15/7) δεν θα υπάρχουν αγώνες το πρωί και η δράση θα ξεκινά το απόγευμα μετά τις 17:00, ενώ το πρωί της Κυριακής θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και το βράδυ της ίδιας ημέρας οι τελικοί.

Πρώτο σερβίς με ιστορικούς τελικούς
Κλείσιμο
Το σημερινό πρόγραμμα του τουρνουά άνοιξε με δύο αγώνες που δεν αφορούσαν το κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, αλλά είχαν ιστορική σημασία.

Αυτή τη φορά το πρωινό προσκλητήριο για τις ομάδες της 115 Πτέρυγας Μάχης και της Μοίρας Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας δεν βρήκε τους εκπροσώπους της στις μονάδες τους, αλλά στο γήπεδο στην πλατεία Συντάγματος όπου διεξήχθησαν οι τελικοί του 1ου πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Airforce1
Airforce2
Airforce3
Airforce4


Στους αγώνες, που ξεκίνησαν στις αρχές Μαϊου, συμμετείχαν συνολικά 6 ομάδες ανδρών και 5 γυναικών, απ’ όλες τις μονάδες της χώρας και στους τελικούς έφτασαν οι ομάδες της 115 Πτέρυγας Μάχης και της Μοίρας Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες) οι οποίες μοιράστηκαν και τις νίκες.

Airforce5
Airforce6
Airforce9


Η Πολεμική Αεροπορία που εκσυγχρονίζεται συνεχώς, επενδύει πάρα πολύ στον αθλητισμό και ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες με το μπιτς βόλεϊ να είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των πρωταθλημάτων που διοργανώνονται (βόλεϊ, ποδόσφαιρο, μπάσκετ).

Airforce7
Airforce8


«Εμείς πιστεύουμε ότι η ενασχόληση του προσωπικού με τον αθλητισμό αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος. Πέρα από όλα τα όλα οφέλη που είναι κοινώς γνωστό ότι προσφέρει ο αθλητισμός, για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα για την Πολεμική Αεροπορία, που εντάσσει σύγχρονα όπλα στο δυναμικό της, είναι πολύ σημαντικό το προσωπικό μας να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θέλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των τελικών ο Σμήναρχος Παναγιώτης Φωτίου, Προϊστάμενος Αθλητισμού στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ενώ τους αγώνες παρακολούθησε και ο παλαίμαχος διεθνής βολεϊμπολίστας Γιάννης Φάκας με την ιδιότητα του Αντισμήναρχου, Διοικητή ΑΚΕΔ Αθηνών.

Αυλαία με εκπλήξεις
Όσον αφορά το κυρίως ταμπλό των γυναικών στον 3ο σταθμό του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ, οι αγώνες ξεκίνησαν με εκπλήξεις που ανέβασαν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον, ενώ δύο από τις τέσσερις πρωινές αναμετρήσεις κρίθηκαν στο τάι μπρέικ.
Στο πρώτο ματς οι Καζάκου/Τριγωνίδου έκαναν την ανατροπή και την έκπληξη επικρατώντας με 2-1 (11-15, 15-8, 16-14) του Νο1 του ταμπλό Ματιάδη/Σιρίνινα μετά από μάχη 45 λεπτών κι ένα τάι μπρέικ όπου είχαμε φοβερές ανατροπές.

2

Αμέσως μετά οι Λάβδα/Σαμπάτη, πέντε ημέρες μετά τη νίκη τους στον τελικό στην πλατεία Δημοκρατίας στην Ξάνθη, αντιμετώπισαν τις Μυρτώ Καλαμαρίδου/Δήμητρα Μαναβή επικρατώντας ξανά, αυτή τη φορά με 2-0 (15-9, 15-10).

3
4

Με το ίδιο σκορ νίκησαν και οι Μάτιου/Τριανταφυλλίδη της Δηλαβέρη/Μολδοβανιδη...

5
6


Ενώ στο τελευταίο ματς του πρωινού προγράμματος είχαμε και πάλι... θρίλερ, καθώς οι Σλοβάκες Σιμανίκοβα/Χαρμάνοβα επικράτησαν με 2-1 (10-15, 15-13, 11-9) των Καραγκούνη/Χριστοδούλου.

7
8

Αναλυτικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στο ταμπλό των γυναικών:
Α' όμιλος
Ματιάδη Βάσω/Σιρίνινα Αναστασία-Καζάκου Ελευθερία/Τριγωνίδου Πολυτίμη - (15-11,8-15, 16-14)
17:00, Μαραθοκαμπίτου Ναυσικά/Μαραθοκαμπίτου Σοφία-Καζάκου Ελευθερία/Τριγωνίδου Πολυτίμη
14/7, Ματιάδη Βάσω/Σιρίνινα Αναστασία-Μαραθοκαμπίτου Ναυσικά/Μαραθοκαμπίτου Σοφία
Β' όμιλος
Λάβδα Ευανθία/Σαμπάτη Ιφιγένεια-Καλαμαρίδου Μυρτώ/Μαναβή Δήμητρα 2-0 (15-9, 15-10)
follow, Πήττα Λαμπριάννα/Malesic Lorin-Καλαμαρίδου Μυρτώ/Μαναβή Δήμητρα
14/7, Λάβδα Ευανθία/Σαμπάτη Ιφιγένεια-Πήττα Λαμπριάννα/Malesic Lorin
Γ' όμιλος
Μάτιου Διονυσία/Τριανταφυλλίδη Λίζα-Δηλαβέρη Αθηνά/Μολδοβανίδη Τατιάνα 2-0 (15-8, 15-9)
follow, Σακελλαρίδη Πέρσα/Χαντζή Έλενα-Δηλαβέρη Αθηνά/Μολδοβανίδη Τατιάνα 
14/7, Μάτιου Διονυσία/Τριανταφυλλίδη Λίζα-Σακελλαρίδη Πέρσα/Χαντζή Έλενα
Δ' όμιλος
Καραγκούνη Δήμητρα/Χριστοδούλου Χρυσάνθη-Harmanova Kristína /Simanicova Jana 1-2 (15-10, 13-15, 9-11)
follow, Αντωνακάκη Γιωργίνα/Περδικάκη Ιωάννα-Harmanova Kristína /Simanicova Jana 
14/7Καραγκούνη Δήμητρα/Χριστοδούλου Χρυσάνθη-Αντωνακάκη Γιωργίνα/Περδικάκη Ιωάννα 


Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας «Κλέων»: Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ - 40άρια μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Οι ακτοπλόοι άρχισαν τις... εκπτώσεις - Η Seajets 12,5-15% και οι άλλες 20% μια ημέρα την εβδομάδα!

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που δολοφονείται ο 50χρονος μετά από καβγά - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης