Κάστερ Σεμένια: «Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι μόνο η αρχή»

Κάστερ Σεμένια: «Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι μόνο η αρχή»

Με δήλωση της η πρωταθλήτρια από τη Νότιο Αφρική εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ετημυγορία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έδειξε αποφασισμένη να διεκδικήσει ως το τέλος το δικαίωμα της να αγωνίζεται

Semenya
Η ετυμηγορία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «είναι μόνο η αρχή», εκτιμά με δήλωσή της η Κάστερ Σεμένια, μία ημέρα μετά την υπέρ της απόφαση του ΕΔΑΔ, στο πλαίσιο της διαμάχης της με τη διεθνή ομοσπονδία στίβου.

Αν και η Νοτιοαφρικανή Ολυμπιονίκης αναγνωρίζει ότι η απόφαση αφορά το ελβετικό κράτος και όχι τη World Athletics, εκτιμά ότι η δικαίωσή της θα έχει μεγάλη σημασία, τόσο για την ίδια, όσο και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.

«Είμαι ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα. Πέρασε πολύς καιρός. Στάθηκα και θα στέκομαι πάντα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση στον αθλητισμό. Υπέφερα πολλά στα χέρια των ισχυρών που μου φέρθηκαν άσχημα. Η σκληρή προσπάθεια που κατέβαλα για να γίνω η αθλήτρια που είμαι, αμφισβητήθηκε. Τα δικαιώματά μου παραβιάστηκαν. Η καριέρα μου επηρεάστηκε. Όλα αυτά ήταν πολύ επιζήμια, πνευματικά, συναισθηματικά, σωματικά και οικονομικά» αναφέρει στη δήλωσή της η Σεμένια και συνεχίζει:

«Η δικαιοσύνη μίλησε, αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή. Η υπόθεσή μου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ήταν εναντίον της απόφασης της ελβετικής κυβέρνησης και όχι της ίδιας της World Athletics, αλλά η απόφαση είναι και πάλι σημαντική για όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού, σκορπώντας αμφιβολίες για το μέλλον ανάλογων αποφάσεων. Η ελπίδα μου είναι ότι η World Athletics, και στην πραγματικότητα όλοι οι αθλητικοί φορείς, θα αναλογιστούν τις ανακοινώσεις του ΕΔΑΔ και θα εξασφαλίσουν τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα των αθλητών τους».

Κλείσιμο
Η 32χρονη Σεμένια, η οποία έχει διαγνωστεί με υπερανδρογονισμό (υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης), έχει υποχρεωθεί από την WA να υποβληθεί σε θεραπεία μείωσης των ορμονών της, προκειμένου να μετάσχει σε αγώνες. Η προσφυγή της στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας απορρίφθηκε και αυτή την απόφαση ήταν που ανέτρεψε με οριακή πλειοψηφία (4-3) το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εντόπισε προβλήματα στη διαδικασία και δεν εξέτασε την ουσία της υπόθεσης.

Η ελβετική κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να εφεσιβάλλει την ετυμηγορία του ΕΔΑΔ, κάτι που μπορεί να σημαίνει άλλη μία διετία αναμονής. Σε κάθε περίπτωση, η World Athletics με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τους κανονισμούς της, υπερασπιζόμενη, όπως τονίζει, τον δίκαιο συναγωνισμό στην κατηγορία γυναικών.
Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κατσούλης νικητής, ο Μπάρτζης ηττημένος: Όλα όσα έγιναν στον τελικό του Survivor

Αποφυλακίστηκε μετά από 53 χρόνια η Λέσλι Βαν Χούτεν, βασικό μέλος της αίρεσης Μάνσον

Άγιος Παΐσιος: 29 χρόνια από την «κοίμησή» του - Η ζωή, οι υπερβολές και η τηλεοπτική σειρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης