Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18: Κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη στο τριπλούν ο Γλάρτσιος

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18: Κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη στο τριπλούν ο Γλάρτσιος

 Ο άλτης του ΓΣ Κηφισιάς πήρε τη νίκη στο τριπλούν με άλμα στα 15,85 μ - Δεύτερη φέτος στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ18 η Ζωή Ράπτη

Collage_Maker-02-Jul-2023-01-21-AM-7261
Το μέλλον του ελληνικού στίβου έδωσε βροντερό «παρών» στην 1η ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών γυναικών Κ18 που διεξάγεται στην Πάτρα.

Ο Γιάννης Γκάρτσιος ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα. Ο άλτης του ΓΣ Κηφισιάς πήρε τη νίκη στο τριπλούν με άλμα στα 15,85 μ. (0,7) βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ, ενώ είχε ένα ακόμη άλμα στα 15,77 μ. (-0,4).

Μάλιστα με το 15,85 μ. που σημείωσε έγινε ο κορυφαίος άλτης φέτος στην Ευρώπη στις κατηγορίες Κ18 και Κ20. Ο Γκάρτσιος, ο οποίος έχει ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ, είχε ατομικό ρεκόρ 15,53 μέτρα.

«Ήταν τέλειος αγώνας. Από τους καλύτερους που έχω κάνει. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί καλύτερα από αυτό”, είπε αρχικά ο αθλητής του Δημήτρη Σιούντρη και συνέχισε αναφερόμενος στη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20: «Στόχος είναι πρώτα να μπω στον τελικό. Τα κοιτάζουμε όλα βήμα βήμα και βλέπουμε».

Υψηλού επιπέδου ήταν και το τριπλούν των γυναικών με την Ζωή Ράπτη (ΑΓΣΙ) να δίνει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να ακολουθεί τα βήματα της αδελφής της Σωτηρίας Ράπτη. Η νεαρή “προσγειώθηκε” στα 13,09 μ. (0,4) κι έγινε η δεύτερη φέτος στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ18.

rapti
Η Ζωή Ράπτη ήταν πρώτη στο τριπλούν με την 2η επίδοση στην Ευρώπη


Με την εμφάνιση της αυτή επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 στην Ιερουσαλήμ. Η νεαρή συνέτριψε το ατομικό της 12,72 μ. από φέτος τον Μάιο και πλέον έχει κάθε λόγο να σκέφτεται το πανελλήνιο ρεκόρ (13,27) της Σπυριδούλας Καρύδη. Πολύ καλή κούρσα έκανε η Βεατρίκη – Καλυψώ Ντούγκου (ΑΣ Ρήγας Θεσ/νίκης) στα 100 μ. που ήταν ταχύτερη με 12.17 (0,2).

O Φίλιππος Σιώμος (ΑΓΣ Ιωαννίνων) πέτυχε το στόχο του και συνδύασε τη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 με νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Κλείσιμο
Ο αθλητής έκανε πολύ καλή κούρσα και τερμάτισε τα 2.000 μ. στιπλ σε 5.50.93 και βελτίωσε το το 5.52.64 του Γιώργου Διαλεκτού που κρατούσε από τον Ιούλιο του 2001!



Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Πρώην μισθωτής του κυλικείου της Βουλής ο ιδιοκτήτης του beach bar με τον σερβιτόρο στη θάλασσα

Γαλλία: Η μεγάλη εξέγερση των ανηλίκων - Με δύο χρόνια φυλακή απειλεί τους γονείς η κυβέρνηση

Κύπρος: Νεκρό 6χρονο κοριτσάκι σε σύγκρουση jet ski - Οδηγοί ήταν ο πατέρας και η μητέρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης