Αλλάζει όνομα το UEFA Europa Conference League

Αλλάζει όνομα το UEFA Europa Conference League

Σε μετονομασία της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα προχωρήσει η UEFA

uefa_europa_conference_league_arthro
Μόλις τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να αλλάξει το όνομα της τρίτης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης της μετά από έρευνα που έκανε ανάμεσα στους οπαδούς και τους εμπορικούς της συνεργάτες.

Όπως ανακοινώθηκε μέσα στην εβδομάδα, η διοργάνωση θα τιτλοφορείται ως «UEFA Conference League» με το που ολοκληρωθεί η τρέχουσα τριετία, δηλαδή από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2024-25.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:

«Η νέα διοργάνωση έγινε αμέσως αποδεκτή από ένα ευρύ κοινό μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν, έχοντας κάνει την εμφάνισή της υπό την αιγίδα του "Europa" στις αρχές του εμπορικού κύκλου 2021-24.

Έρευνες που έγιναν με κάποιους οπαδούς αλλά και με τους εμπορικούς μας συνεργάτες έδειξαν ότι με την αφαίρεση του "Europa" από το όνομά της θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη ως μοναδική διοργάνωση. Αυτή η προτεινόμενη αλλαγή έγινε αποδεκτή από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Η εφαρμογή της θα γίνει από την έναρξη του νέου κύκλου, δηλαδή κατά τη σεζόν 2024-25.

Τόσο το Europa League όσο και το UEFA Conference League θα συνεχίσουν να δίνουν "Ποδόσφαιρο Βράδυ Πέμπτης" σε όλους τους οπαδούς ανά την Ευρώπη αλλά και έξω από αυτή. Οι δύο διοργανώσεις θα διατηρήσουν δυνατούς δεσμούς και αμφότερες οι εμπορικές ταυτότητές τους θα παραμείνουν πολύ κοντά, ενώ και οι δύο θα συνεχίσουν να πωλούνται μαζί στους παρόχους και τους σπόνσορες».

Υπενθυμίζεται πως ο τελικός της ερχόμενης διοργάνωσης θα γίνει στην «Αγια-Σοφιά / OPAP Arena».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης