O Κουρτουά «άδειασε» τον προπονητή του Βελγίου για την αποχώρηση του από την Εθνική

O Κουρτουά «άδειασε» τον προπονητή του Βελγίου για την αποχώρηση του από την Εθνική

Ο Τιμπό Κουρτουά δεν άφησε αναπάντητη τη δήλωση του Ντομένικο Τεντέσκο αναφορικά με το περιβραχιόνιο της εθνικής Βελγίου, δηλώνοντας απογοητευμένος μαζί του και πως αποχώρησε από την αποστολή με τη σύμφωνη γνώμη του σταφ λόγω τραυματισμού

Courtois
Η αποχώρηση του Τιμπό Κουρτουά από την αποστολή της εθνικής Βελγίου έκανε αίσθηση, δεδομένου ότι η αιτία που παρουσιάστηκε από τα βελγικά Μέσα ήταν η απόφαση του Ντομένικο Τεντέσκο να μην τον χρίσει αρχηγό απόντος του Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου τοποθετήθηκε δημόσια για το γεγονός, τονίζοντας ότι η αποχώρησή του οφειλόταν στο θέμα του περιβραχιονίου κι όχι σε κάποιον τραυματισμό, αλλά και ότι προσπάθησε να τον μεταπείσει.

«Όλα ήταν καλά και μετά το ματς ήθελε να μιλήσουμε. Μου είπε φυσικά ότι ένιωσε προσβεβλημένος που δεν ήταν ο αρχηγός και πως θα εγκατέλειπε την αποστολή. Και φυσικά προσπάθησα πολλές φορές να του μιλήσω: ''Μη το κάνεις, μη το κάνεις αυτό σε μένα, στο σταφ, στην ομάδα''. Γιατί ήταν δύσκολο, ήταν πολύ σκληρή απόφαση αυτή που πήρε», είπε χαρακτηριστικά, δηλώσεις που όχι μόνο δεν ηρέμησαν τα πράγματα, αλλά έριξαν λάδι στη «φωτιά» καθώς ο Κουρτουά πέρασε στην αντεπίθεση και τον «άδειασε» με μακροσκελή του ανάρτηση στο Instagram.

Συγκεκριμένα, ο Κουρτουά δήλωσε απογοητευμένος με τον Τεντέσκο και όσα ανέφερε ενώπιον των μίντια, παραδέχθηκε την κουβέντα που είχε μαζί του για το θέμα του αρχηγού τονίζοντας ότι το μόνο που ζήτησε είναι να πάρει αποκλειστικά εκείνος την επιλογή και υποστήριξε ότι όχι μόνο ο λόγος της αποχώρησης ήταν πράγματι ένα πρόβλημα τραυματισμού, αλλά και ότι αποφασίστηκε κατόπιν έγκρισης των σταφ του Βελγίου και της Ρεάλ Μαδρίτης.



«Εξεπλάγην το απόγευμα όταν άκουσα τη συνέντευξη Τύπου του προπονητή, στην οποία παρέθεσε μια μερική και υποκειμενική ερμηνεία της ιδιωτικής κουβέντας που είχαμε μετά το ματς με την Αυστρία.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά που μιλάω σε έναν προπονητή για θέματα σχετικά με τα αποδυτήρια. Αλλά είναι η πρώτη φορά που κάποιος το δημοσιοποιεί. Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος από αυτό το γεγονός και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι εκτιμήσεις του προπονητή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στην κουβέντα που είχαμε του ζήτησα να εξηγήσει και να πάρει αποφάσεις για να αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν που μας έβλαψαν, όλα αυτά για το κοινό κι όχι για το προσωπικό μου συμφέρον. Το να είσαι ή όχι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας δεν είναι ούτε κάτι ασήμαντο ούτε μια τυχαία απόφαση, θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά δική του απόφαση. Αυτό προσπάθησα να του επικοινωνήσω αλλά δεν πέτυχα τον σκοπό μου.

Κλείσιμο
Επιμένω πως ποτέ δεν απαίτησα κάτι και πως έχω μιλήσει ήδη στον συμπαίκτη μου, Ρομέλου Λουκάκου για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Παράλληλα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία κουβέντα με οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη, όπως γράφτηκε.

Ακόμα, χθες το απόγευμα υποβλήθηκα σε εξετάσεις για ένα πρόβλημα στο αριστερό γόνατο. Το ιατρικό σταφ του συλλόγου μου και της εθνικής ήταν σε επικοινωνία, εξέτασαν όλο το υλικό και πήραν την απόφαση να αποχωρήσω από το camp».

Ειδήσεις σήμερα:

Εν ψυχρώ δολοφονία 40χρονου στην Ηλεία - Τον σκότωσε 80χρονος για κτηματικές διαφορές

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Τα πέντε σενάρια για την τύχη του - Υπήρξε βραχυκύκλωμα ή παγιδεύτηκε;

Κως: Η στιγμή που η Αναστάζια βγαίνει με τον Μπαγκλαντεσιανό από σούπερ μάρκετ - Δείτε φωτογραφίες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης