Η Κροατία «λύγισε» την Ολλανδία στην παράταση και έφυγε για τελικό

Η Κροατία «λύγισε» την Ολλανδία στην παράταση και έφυγε για τελικό

Η Κροατία ισοφαρίστηκε στο 90' από την Ολλανδία, όμως στην παράταση νίκησε με 4-2 και εξασφάλισε τη θέση της στον τελικό του Nations League. Βασικός και αναντικατάστατος ο Ντομαγκόι Βίντα της ΑΕΚ

croatia_nations_league
Κροατία για... κούπα. Η Χρβάτσκα με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και στην παράταση νίκησε την Ολλανδία στο «De Kuip» του Ρότερνταμ με 4-2 και εξασφάλισε την θέση της στον τελικό του Nations League. Η ομάδα του βασικού και αναντικατάστατου κεντρικού αμυντικού της ΑΕΚ, Ντομαγκόι Βίντα, θα αντιμετωπίσει στις 18 Ιουνίου, στο ίδιο γήπεδο, στις 21:45, την ομάδα που θα προκριθεί από τον έτερο ημιτελικό ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία (15/6, 21:45).

Ανατροπή η Κροατία, έστειλε το ματς στην παράταση ο Λανγκ στο 90+6'

Το πρώτο μέρος κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο και είχε ελάχιστες φάσεις. Η Ολλανδία είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 31', όταν έπειτα από βαθιά μπαλιά ο Κουπμάινερς σούταρε από διαγώνια θέση μέσα από την περιοχή και αστόχησε. Οι Οράνιε στο 34' κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά την μπάλα με γρήγορες πάσες, ο Βίφερ πάσαρε στον Μάλεν και ο επιθετικός της Ντόρτμουντ με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Λιβάκοβιτς και άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος η Κροατία ήταν σαφώς ανώτερη και γύρισε τον ημιτελικό. Στο 53' ο Χάκπο έκανε ένα... αφελές κράτημα στον Μόντριτς μέσα στην περιοχή της Ολλανδίας, ο Κράμαριτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-1.

Η Χβράτσκα του Ζλάτκο Ντάλιτς στο 71' έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Μόντριτς έβγαλε σέντρα με το εξωτερικό, αλλά ο Πέρισιτς αστόχησε με σουτ στην κίνηση μέσα από την μικρή περιοχή. Το γκολ της ανατροπής ήρθε στο 72' όταν ο Ιβάνουσετς πάτησε περιοχή, πήρε μια κόντρα, έκανε το γύρισμα, ο Πάσαλιτς ξεμαρκαρίστηκε από τον Ακέ και με σουτ έκανε το 1-2.

Κλείσιμο
Η Κροατία είχε στιγμές για τρίτο γκολ, δεν το βρήκε και τελικά το πλήρωσε. Στο 90+1'... προειδοποίησε με τον Χάκπο και στο 90+6' ο Λανγκ ισοφάρισε με σουτ στην κίνηση μέσα από την μεγάλη περιοχή. Οι Κροάτες διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ, στον Βίντα, όμως το γκολ μέτρησε και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Ανώτερη και στην παράταση

Στην παράταση η Χβράτσκα ήταν ξανά ανώτερη και εκμεταλλεύτηκε την επιλογή του Κούμαν να γυρίσει τον Ντε Γιονγκ σε ρόλο στόπερ. Στο 94' ο Βίντα αστόχησε με κεφαλιά και στο 98' Πέτκοβιτς ρόλαρε το σώμα του έπειτα από πάσα του Μόντριτς, απέφυγε τον Ντε Γιονγκ και με δυνατό σουτ «τίναξε» τα δίχτυα για το 3-2.

Στο 104' ο Μπρόζοβιτς έκανε το παράλληλο γύρισμα μέσα από την περιοχή αλλά ο Πέτκοβιτς δεν βρήκε την μπάλα. Η Ολλανδία έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Μπέργκβαϊν πλάσαρε, ο Λιβάκοβιτς τον νίκησε, ο Λανγκ πήρε το ριμπάουντ, όμως δεν κατάφερε να βρει εστία εξ επαφής. Οι Κροάτες τελείωσαν το ματς στο 117' όταν ο Πέτκοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Μασάλια, το εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Ολλανδία: Μπίλοου, Ντάμφρις (85' Λανγκ), Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε (106' Μαλάσια), Βίφερ (75' Βαϊνάλντουμ), Κούπμαϊνερς, Ντε Γιονγκ, Μάλεν (75' Μπερχβαϊν), Χάκπο (106' Ντε Ρουν), Σίμονς (64' Βέγκχορστ)

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (80' Στάνισιτς), Σούταλο (91' Πέτκοβιτς), Βίντα, Πέρισιτς, Μόντριτς (119' Μπάρισιτς) Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (85' Μάγερ), Πάσαλιτς, Κράμαριτς (90' Έρλιτς), Ιβάνουσετς (80' Βλάσιτς)

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης