UEFA Champions League: Σίτι και Ίντερ παίζουν τα «ρέστα» τους το βράδυ του Σαββάτου

UEFA Champions League: Σίτι και Ίντερ παίζουν τα «ρέστα» τους το βράδυ του Σαββάτου

Το ευρωπαϊκό τρόπαιο ψάχνει κάτοχο, με τις Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ» το βράδυ του Σαββάτου

haaland_martinez_arthro
Με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί έφτασε στην Κωνσταντινούπολη η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα -που μετά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ (με δεύτερο «άλογο» την Άρσεναλ) και αυτή του Κυπέλλου Αγγλίας σε έναν... σβηστό τελικό κόντρα στην μισητή συμπολίτισσα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- ευελπιστεί πως θα φτάσει στην πρώτη της ευρωπαϊκή κούπα, ολοκληρώνοντας το πρώτο αγγλικό τρεμπλ από το 1999. Τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν επικρατήσει σε έναν αλησμόνητο τελικό απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου.

Μπορεί τόσο αγωνιστικά όσο και στις στοιχηματικές αποδόσεις η Ίντερ να παρουσιάζεται ως αουτσάιντερ, ωστόσο οι Ιταλοί διαθέτουν περισσότερη εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις. Θεωρητικά οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάγκι θα μπουν με το μαχαίρι στα δόντια από το πρώτο λεπτό, ευελπιστώντας πως η υψηλή πίεση αλλά και κυκλοφορία της μπάλας της Μάντσεστερ Σίτι θα τους δώσει την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν κάποια κόντρα επίθεση.

Ένα στατιστικό στοιχείο που ίσως κάνει τους Μιλανέζους λίγο πιο αισιόδοξους είναι το εξής: ο Ιταλός προπονητής έχει κατακτήσει και τους επτά προηγούμενους τελικούς στους οποίους καθόταν στην άκρη του πάγκου, χάνοντας μόνο τον πρώτο -για το Κύπελλο Ιταλίας- την σεζόν 2016-17 ως κόουτς της Λάτσιο. Βεβαίως πρέπει να προσμετρηθεί πως όλοι τους ήταν εγχώριοι τελικοί (τέσσερα Σούπερ Καπ και τρία Κύπελλα Ιταλίας).

Όσον αφορά τον Πεπ Γκουαρδιόλα κυνηγάει το τρίτο του τρόπαιο στο UCL μετά τα δύο που είχε κατακτήσει με τη Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011. Αν τα καταφέρει θα ξεπεράσει σε κατακτήσεις προπονητές όπως ο Μπράιαν Κλαφ, Έρνεστ Χάπελ, Ότμαρ Χίτσφελτ, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Γιουπ Χάινκες και Ζοσέ Μουρίνιο. Τρεις κατακτήσεις έχουν οι Μπομπ Πέισλι (δεν βρίσκεται στη ζωή) και ο Ζινεντίν Ζιντάν. Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο Κάρλο Αντσελότι, που πέρυσι έκανε τρομερή ανατροπή στη Σίτι και την πέταξε στο... παρά πέντε εκτός τελικού.

Από την πλευρά της η Σίτι θα κάνει την δεύτερη απόπειρά της τα τρία τελευταία χρόνια για να φτάσει στην κορυφή μετά την αποτυχημένη προσπάθεια προ διετίας κόντρα στην Τσέλσι του Τόμας Τούχελ. Έχοντας γίνει η πρώτη «Αγγλίδα» η οποία φτάνει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για τρεις συνεχόμενες φορές μετά τις Τσέλσι (2006/07) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2008/09), η ομάδα του Πεπ δεν έχει άλλη επιλογή από το να τελειώσει τη δουλειά για να κάνει το τελευταίο και καλύτερο δώρο στον εαυτό της μετά από μία σχεδόν αψεγάδιαστη σεζόν όσον αφορά το αγωνιστικό, αλλά και άψογη όσον αφορά τη διαχείριση του Καταλανού κόουτς -σε μια χρονιά που διεξήχθη και το πρώτο χειμερινό Μουντιάλ.

Οι δηλώσεις των προπονητών

«Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα. Αξίζαμε ό,τι έχουμε καταφέρει. Όσον αφορά το σύγχρονο ποδόσφαιρο, υπάρχει το προ Γκουαρδιόλα και το μετά Γκουαρδιόλα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να παίξουμε ομαδικά ξέροντας ότι θα αντιμετωπίζουμε τους καλύτερους. Έχουν μια φανταστική ομάδα και έναν προπονητή που έχει σημαδέψει τούτη την ποδοσφαιρική εποχή», ανέφερε από την πλευρά του ο Ιντζάγκι.

«Είμαι κάτι περισσότερο από ήρεμος. Είμαι ευγνώμων με όσα έχουν κάνει οι παίκτες μου, αλλά οι τελικοί είναι διαφορετικοί. Δεν είναι εύκολο να παίξεις κόντρα σε τέτοιες άμυνες. Πρέπει να έχουμε ρυθμό και υπομονή. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει το σωστό τέμπο γιατί αλλιώς το άγχος γίνεται πρόβλημα από κάποια στιγμή και μετά. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά ο αντίπαλος έχει πολλή ποιότητα», δήλωσε ο Πεπ.

Το «Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ» στην Κωνσταντινούπολη

Το τουρκικό γήπεδο μόνο άγνωστο δεν είναι στους Άγγλους μιας και το 2005 στο ίδιο χώμα είχε γίνει η σπουδαιότερη ανατροπή στη διοργάνωση, με τη Λίβερπουλ να επιστρέφει στο ματς από το εις βάρος της 3-0 στο τελικό σκορ 3-3 κόντρα στη Μίλαν και τελικά να της παίρνει το τρόπαιο χάρη στην ηρωϊκή εμφάνιση του Γέζι Ντούντεκ. Ο Ούγγρος εκτός από τα πέναλτι που είχε αποκρούσει (σ.σ αν και σήμερα βάσει κανονισμών όλα θα είχαν επανεκτελεστεί μιας και ο Ντούντεκ έβγαινε πολύ εκτός γραμμής) μέτρησε και μία τρομερά ενστικτώδη απόκρουση σε εξ επαφής ενέργεια του Αντρίι Σεφτσένκο, που από την πλευρά του δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του.

Η φόρμα των δύο ομάδων

Αήττητη είναι στο φετινό Champions League η Σίτι, η οποία μετά την περσινή ήττα στον τελικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετράει 7Ν και 5Ι, οι δύο εκ των οποίων ήρθαν στα δύσκολα νοκ-άουτ εκτός έδρας ματς κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ. Είναι αξιοσημείωτο πως 7/12 παιχνίδια της φέτος στην Ευρώπη έληξαν με ανέπαφη την εστία της. Στο κουπόνι στοιχήματος, ωστόσο, φαβορί είναι τα πολλά (2.5 και πάνω) γκολ και όχι τα λίγα. Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες να σημειωθεί τουλάχιστον ένα γκολ και από τις δύο πλευρές σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες. Όσον αφορά και πάλι τη Σίτι, έτρεχε σερί 25 αήττητων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, έως ότου έχασε (1-0) στην πολύ δύσκολη για τις μεγάλες ομάδες της λίγκας έδρα της Μπρέντφορντ, ούσα και αδιάφορη - επικεντρωμένη στα τρόπαια που τις απέμεναν να κυνηγήσει μετά την Πρέμιερ Λιγκ.

Γκάζι έχει πατήσει από τα τέλη Απριλίου η Ίντερ, η οποία μετά από ένα μίνι ντεφορμάρισμα κατάφερνε να παίρνει τα ματς της με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Στα 12 τελευταία της μετράει μόνο νίκες πλην του ταξιδιού της στην έδρα της πρωταθλήτριας Νάπολι, ένα παιχνίδι που ήρθε αμέσως πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας (3-1 τη Φιορεντίνα) και κρίθηκε στα τελευταία λεπτά παρά την προσωρινή ισοφάριση από τον Ρομέλου Λουκάκου. Αναφορικά με το Τσάμπιονς Λιγκ, αν δεν ήταν η Μπάγερν Μονάχου τότε θα ήταν αήττητη. Στα 10/12 ματς της, οι νίκες της είναι επτά (7) ενώ έχει και τρεις (3) ισοπαλίες. Τα άλλα δύο τα έχασε από τους Βαυαρούς, αμφότερα με σκορ 2-0.

Πιθανές ενδεκάδες

Μάντσεστερ Σίτι: (ρευστό 3-2-4-1 / 2-4-4-1): Έντερσον - Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ - Στόουνς, Ρόδρι - Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκιουντογκάν, Γκρίλις - Χάαλαντ
Ίντερ: (συμπαγές 3-5-2 / 5-3-2): Ονάνα - Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι - Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μχιταριάν, Ντιμάρκο - Λαουτάρο, Τζέκο

Τηλεοπτική μετάδοση

Κλείσιμο
Η μετάδοση του αγώνα (σέντρα στις 22:00 το Σάββατο) θα γίνει από το COSMOTE SPORT 1 HD, και θα προβληθεί ελεύθερα σε όλη την Ελλάδα και από τη συχνότητα MEGA.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης