Κάρλος Αλκαράθ: Ποιος είναι ο 20χρονος που δεν έχει κερδίσει ποτέ ο Τσιτσιπάς

Κάρλος Αλκαράθ: Ποιος είναι ο 20χρονος που δεν έχει κερδίσει ποτέ ο Τσιτσιπάς

Ο 20χρονος Ισπανός τενίστας είναι 25 εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης - Ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει Ναδάλ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς αλλά ποτέ τον Καρλίτο

27273815
Το όνομά του είναι Κάρλος Αλκαράθ και τον φωνάζουν Καρλίτο. 

Πριν από ένα μήνα και μια ημέρα έκλεισε 20 χρόνια ζωής και είναι ήδη 25 εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Γεννήθηκε στη Μούρθια είναι φαν της Ρεάλ Μαδρίτης και για τους Ισπανούς ο επόμενος Ράφα Ναδάλ. 

5 Times Carlos Alcaraz Went BEAST MODE 💣
 

Κλείσιμο
Με αυτό τον τενίστα θα παίξει σε λίγες ώρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Roland Garros με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά. Ο Καρλίτο έχει 4-0 νίκες απέναντι στον Έλληνα και είναι και πάλι το φαβορί αφού είναι εξαιρετικά καλός και σε χωμάτινες επιφάνειες. 

Ήδη έχει κερδίσει το US Open και έχει μια σειρά από ρεκόρ που ανήκουν σε θρύλους των σπορ ενώ κυνηγάει και ρεκόρ των Ναδάλ και Μποργκ. Είναι πολύ καλός σε σκληρές επιφάνειες αλλά και σε χωμάτινες και δεν έχει δείξει ακόμη τόσο το ταλέντο του στο γρασίδι. 

This Is Why Carlos Alcaraz Has The Best Backhand Since Novak Djokovic


Σε μια εποχή που ο Ράφα Ναδάλ είναι εκτός δράσης για μήνες, ο Ρότζερ Φέντερερ έχει αποσυρθεί και ο Νόβακ Τζόκοβιτς δίνει τον καλύτερο του εαυτό μόνο στα Grand Slam ο Ισπανός έχει γίνει σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο τένις. 

Μεγάλο του προσόν η πειθαρχία στο παιχνίδι του. Δεν δείχνει τα συναισθήματα του, "τρέχει" συνεχώς μέσα στο κορτ, έχει καλά drop shot και μπάκχαντ και είναι δύσκολο να βρεις τα αδύνατά του σημεία. 

HISTORIC Rafael Nadal vs Carlos Alcaraz Battle | Madrid 2022 Highlights


Είναι ο νεότερος τενίστας που κέρδισε τόσο τον Ναδάλ όσο και τον Τζόκοβιτς. Έχει ήδη κερδίσει 10 τίτλους εκ των οποίων ο ένας είναι Major και οι τέσσερις είναι Masters.

Απέναντι στον Τσιτσιπά 

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά έχουν δώσει τέσσερα παιχνίδια και ο Ισπανός έχει τέσσερις νίκες. 

Το 2021 στη Νέα Υόρκη και στο US Open, το 2022 στο Miami (σκληρή επιφάνεια) και έχει άλλες δύο σε χώμα. Το 2022 και το 2023 στη Βαρκελώνη. Μάλιστα φέτος τον έπαιξε και τον κέρδισε στον τελικό. 

Electric Carlos Alcaraz vs Stefanos Tsitsipas Match | Barcelona 2022 Extended Highlights


Ο Αλκαράθ δηλώνει ότι του ταιριάζει το παιχνίδι του Στεφ και ο Έλληνας μετά την τελευταία του ήττα είχε πει: «Κάρλος, χαλάρωσε λίγο ρε φίλε! Τρομάζεις κόσμο έτσι πως παίζεις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κερδίσει στην καριέρα του τον Τζόκοβιτς, τον Ναδάλ και τον Φέντερερ αλλά ποτέ τον Κάρλος Αλκαράθ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Νικ Κύργιο ο οποίος έχει 4-0 νίκες (η μια νίκη Τσιτσιπά σε αγώνα επίδειξης στο Laver Cup).

Carlos Alcaraz vs Stefanos Tsitsipas - Quarterfinals Head to Head I Roland-Garros 2023


Τόσο το παιχνίδι του Νικ όσο και του Καρλίτο δεν του ταιριάζει. Ο Τσιτσιπάς είναι φαβορί σήμερα απέναντι στο Νο1 κόσμου και στον παίκτη που έχει μείνει λιγότερο από κάθε άλλον στο κορτ στο φετινό Roland Garros. 








Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος ανατίναξε το φράγμα στην Ουκρανία; - Ανησυχία για το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

Συμφωνία για ντιμπέιτ με την συμμετοχή των πέντε πολιτικών αρχηγών

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αρχιμανδρίτης που έστειλε πορνογραφικό υλικό στον 12χρονο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης