Λιονέλ Μέσι: Και επισήμα τέλος από την Παρί Σεν Ζερμέν

Λιονέλ Μέσι: Και επισήμα τέλος από την Παρί Σεν Ζερμέν

Το τελευταίο του παιχνίδι θα δώσει την Κυριακή (3/6) όπως ανακοίνωσε ο προπονητής του Κριστόφ Γκαλτιέ - Ερωτηματικό αν θα πάει στην Αλ Χιλάλ που του προσφέρει €1,2 δισ. ή αν θα επιστρέψει στην Μπάρτσα

mesi-mak
Έμοιαζε προδιαγεγραμμένο και πλέον είναι σίγουρο. Ο Λιονέλ Μέσι αποχωρεί από την Παρί Σεν Ζερμέν μετά από δύο σεζόν παρουσίας στην Πόλη του Φωτός και το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Ligue 1 κόντρα στην Κλερμόν (3/6, 22:00) θα είναι ματς αποχαιρετισμού στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Οι συζητήσεις περί νέου συμβολαίου πάγωσαν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και το αρνητικό κλίμα που επέφερε ο πρόωρος αποκλεισμός από το Champions League μεγάλωσαν το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Αργεντινό να έχει αποφασίσει εδώ και καιρό πως δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στους Παριζιάνους.

Την είδηση για το οριστικό «αντίο» του «Pulga» μετέφερε ο προπονητής του, Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα έπλεξε το εγκώμιο του Αργεντινού θρύλου, χαρακτηρίζοντας εντελώς αδικαιολόγητη την κριτική που δέχθηκε από μερίδα κόσμου της Παρί, καλώντας όλους τους φίλους της ομάδας να του επιφυλάξουν θερμή υποδοχή το Σάββατο.

«Είχα το προνόμιο να προπονήσω τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Αυτός θα είναι ο τελευταίος του αγώνας στο Παρκ Ντε Πρενς. Τολμώ να ελπίζω ότι θα οι φίλαθλοι θα τον υποδεχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φέτος ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην ομάδα, πάντα διαθέσιμος. Παρατηρήσεις ή κριτικές, δεν τις βρίσκω καθόλου δικαιολογημένες. Όταν έχεις μια σεζόν με το Μουντιάλ στη μέση και τερματίζεις με 21 γκολ και 20 ασίστ... Πάντα ήταν στην υπηρεσία της ομάδας. Ήταν μεγάλο προνόμιο να τον καθοδηγώ σε όλη τη σεζόν».

Ο Μέσι σε μια διετία με τη φανέλα της Παρί μέτρησε 32 γκολ και 35 ασίστ σε σύνολο 74 εμφανίσεων σε όλες τις διοργανώσεις. Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται ασφαλώς στο πού θα συνεχίσει την καριέρα του, με το φαβορί τη δεδομένη χρονική στιγμή για την απόκτησή του να είναι η Αλ Χιλάλ, η οποία περιμένει απάντηση στην αδιανόητη πρόταση που του έχει καταθέσει, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για δύο χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι όπως αποκάλυψε στις αρχές της εβδομάδας το  «footmercato», ο πατέρας του (που λειτουργεί ως ο ατζέντης του) Ζόρζε Μέσι δέχθηκε πρόταση ύψους 1.2 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον γιο του από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας που είναι η αιώνια αντίπαλος της Αλ Νασρ. Της ομάδας που προκάλεσε σοκ τον περασμένο Δεκέμβριο όταν έπεισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αφήσει την Ευρώπη για τη Σαουδική Αραβία προσφέροντας του ένα ηγεμονικό συμβόλαιο... Το οποίο όμως αν ο Μέσι πει το «ναι» θα περάσει στη δεύτερη θέση, αναβιώνοντας την τεράστια κόντρα των δύο από τα χρόνια που έπαιζαν σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ...

Κλείσιμο
Στο κάδρο παραμένει πάντα η Μπαρτσελόνα και η Ίντερ Μαϊάμι ως... αρωγός της επανασύνδεσής του με τους Μπλαουγκράνα, αλλά ο καιρός περνά και οι Καταλανοί δεν έχουν πάρει το πράσινο φως από τη La Liga για να προχωρήσουν στην απόκτησή του κι ως εκ τούτου δεν έχουν καταθέσει προς το παρόν καμία επίσημη προσφορά.

Ωστόσο σύμφωνα με την Equipe, Μπαρτσελόνα και Ίντερ Μαϊάμι παραμένουν σε ανοικτή προκειμένου ο Λίο να γίνει και πάλι κάτοικος Βαρκελώνης μέσω... MLS. Στη συμφωνία των δύο συλλόγων προβλέπεται η υπογραφή του στην Ίντερ Μαϊάμι και στη συνέχεια ο 18μηνος δανεισμός του στη Μπάρτσα. Μετά το πέρας αυτής της διάρκειας, ο Μέσι θα πήγαινε στο MLS για να κλείσει εκεί την καριέρα του.

Μ' αυτόν τον τρόπο, ο Μέσι θα συνέχιζε να παίζει ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο ως το Κόπα Αμέρικα του 2024. Πιστεύεται, δε, ότι η Μπαρτσελόνα αποτελεί πάντα τη νούμερο ένα επιλογή του Αργεντινού, μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Παρί. Ωστόσο, το μοναδικό εμπόδιο είναι η κακή οικονομική κατάσταση των Καταλανών. Ακόμα και το ότι ξεφορτώθηκαν τους μισθούς των Τζόρντι Αλμπα και Μπουσκέτς δεν κάνει καλύτερη την κατάσταση.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης γιαγιάς και εγγονής στην Κηφισίας

Νέα πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα το Μάιο - Υποχώρησε στο 4,1%

Μητσοτάκης: Η κάλπη είναι άδεια τον Ιούνιο - Μεγαλύτερη η ευθύνη μας μετά τη νίκη του Μαΐου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης