Ολυμπιακός: Έφτασε στην Ελλάδα και αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής ο Κορδόν

Ολυμπιακός: Έφτασε στην Ελλάδα και αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής ο Κορδόν

Ο Ισπανός συμφώνησε σε όλα με τον Ολυμπιακό και πιάνει δουλειά με στόχο να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή - Οι συνεργασίες με Πελεγκρίνι, Βαλβέρδε, Μαρθελίνο και η ανάδειξη του Εμπαπέ

kordom
Νέα σελίδα γυρίζει στο ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού. 

Ο Ισπανός Αντόνιο Κορδόν δέχτηκε την πρόταση του Ολυμπιακού και έφτασε ήδη στην Ελλάδα για να αναλάβει την ομάδα με στόχο να επιστρέψει στην κορυφή.

Ο Αντόνιο Κορδόν που έχει κάνει σπουδαία καριέρα ως τεχνικός διευθυντής σε Βιγιαρεάλ, Μπέτις αλλά και στη Μονακό ήταν ο μεγάλος στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη οποίος και έκλεισε το deal. 

Κλείσιμο


Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού έκανε ραντεβού με τον Ισπανό στην Αγγλία και τον «έψησε» να αναλάβει την ομάδα του Πειραιά ενώ το όνομά του είχε ακουστεί για την Άστον Βίλα και την Μπαρτσελόνα. 

Από την Δευτέρα ο Κορδόν πιάνει δουλειά και θα τρέξουν άμεσα οι εξελίξεις στο θέμα του προπονητή αλλά και στο ρόστερ.

Άμεσα θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας με τον Κορδόν και μοναδικός στόχος είναι η επιστροφή στην κορυφή στην Ελλάδα αλλά και η δημιουργία ομάδας που θα κάνει πορεία και στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. 

Ποιος είναι ο Αντόνιο Κορδόν

O 60χρονος Ισπανός έκανε μεγάλο όνομα στην Βιγιαρεάλ.

Είχε τα κλειδιά της ομάδας από το 2000 έως το 2016 και έκανε σπουδαία πράγματα. Με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο της η Βιγιαρεάλ και υπό την επίβλεψη του Κορδόν έφτασε την σεζόν 2005-06 στα ημιτελικά του Champions League και κέρδισε δύο σερί χρονιές το Ιντερτότο (2003,2004).

Η δεύτερη θέση τη σεζόν 2007-2008 στη La Liga (8 βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ και 10 από την Μπαρτσελόνα) ήταν το κύκνειο άσμα της εποχής Πελεγκρίνι στον πάγκο, με τον Κορδόν να επιλέγει τον Ερνέστο Βαλβέρδε για διαδοχό του. 

24666032


Την σεζόν 2008-09 η Βιγιαρεάλ έφτασε στους 8 του Champions League και αποκλείστηκε από την Άρσεναλ. 

Ο Κορδόν συνέχισε την σεζόν 2016-17 στη Μονακό όπου είχε στις τάξεις της τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Ισπανός τον ξεχώρισε αμέσως και ξεκίνησε την σπουδαια του καριέρα.


kordo

Με το οκ του Λεονάρντο Ζαρντίμ, επίσης πέρασε από τον Ολυμπιακό, ο Εμπαπέ βρέθηκε στην πρώτη ομάδα και σήμερα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο!

Την περίοδο που ο Κορδόν έμεινε στην Μονακό η ομάδα έφτασε στα ημιτελικά του Champions League και κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γαλλία.

Μετά την αποχώρησή του από τη Μονακό ανέλαβε καθήκοντα CEO στη Hope Group, όπου ήταν υπεύθυνος για τη διεύθυνση τεσσάρων ομάδων από ισάριθμες διαφορετικές χώρες (Γρανάδα, Τσόνκιγκ Λιφάν, Πάρμα και Τοντέλα), προτού ανακοινωθεί ως τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδας του Εκουαδόρ πίσω στο 2019.

Το 2020 ανέλαβε την Μπέτις και την έφερε στις κορυφαίες της Ισπανίας. Το 2022 κέρδισε η Μπέτις κέρδισε το Κύπελλο Ισπανίας ενώ βγήκε δύο φορές στο Europa League (έφτασε και στους "16').

O Ισπανός αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2023 αφήνοντας την ομάδα στην 6η θέση της La Liga.Στην καριέρα του έχει συνεργαστεί με σπουδαίους προπονητές όπως είναι οι: Βαλβέρδε, Πελεγκρίνι, Μαρθελίνο, Ζαρντίμ και στον Ολυμπιακό αναμένεται να δουλέψει με τεχνικό από το πάνω ράφι.




Ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα εκλογών: Θρίαμβος Μητσοτάκη με 11 μονάδες διαφορά

Εκλογές 2023 - Live Update: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις - Βίντεο και φωτογραφίες

Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο δημοσιογράφος Χρήστος Μάτης

-------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης