Euroleague: Το τρελό τρίτο 10λεπτο του Ολυμπιακού - Η σπουδαία πρόκριση και η Ρεάλ στον αυριανό τελικό

Euroleague: Το τρελό τρίτο 10λεπτο του Ολυμπιακού - Η σπουδαία πρόκριση και η Ρεάλ στον αυριανό τελικό

Με μια τρομερή εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο του ημιτελικού του Final-4 στο Κάουνας κόντρα στη Μονακό, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό της Euroleague (Κυριακή, 20:00 Novasports Prime) - Οι μεγάλες στιγμές του ημιτελικού και η 4η μάχη των Πειραιωτών κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης με φόντο το τρόπαιο

olympiacos_telikos_arthro
Να μιμηθεί την ομάδα του 2012-13 που σήκωσε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Λονδίνο το τρίτο τρόπαιο της Euroleague στην ιστορία του συλλόγου (δεύτερο συνεχόμενο) θέλει το σύνολο του κόουτς Γιώργου Μπαρτζώκα και του αρχηγού Κώστα Παπανικολάου, με τους «ερυθρόλευκους» να βγαίνουν ψυχωμένοι μετά το ημίχρονο και παίζοντας σαρωτικό μπάσκετ να διαλύουν κάθε ελπίδα της Μονακό για πρόκριση στον τελικό.

Oι 5 καλύτερες φάσεις του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός: Το Top-5 κόντρα στη Μονακό (vid)


Ο αρχηγός των Πειραιωτών φώναξε βροντερό «παρών» όταν οι συμπαίκτες του τον χρειάστηκαν περισσότερο, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του -12 και την αύξηση της διαφοράς στο +13 στη «Zalgirio Arena»

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csqfy85o1kx5)


Το τρομακτικό σκορ 27-2 (8/9 δίποντα και 3/5 τρίποντα, με τους μόλις δύο πόντους από την πλευρά των Μονεγάσκων να έρχονται στα μισά της περιόδου μετά το πρώτο προβάδισμα του Ολυμπιακού με σκορ 43-41), ήταν αυτό που έδωσε στο σύνολο του Μπαρτζώκα το παιχνίδι (τελικό  σκορ 76-62).

Κλείσιμο
Μετά την αγχωτική πρόκριση απέναντι στη Φενέρμπαχτσε σε σειρά πέντε αγώνων, ο Ολυμπιακός λειτούργησε λάθος στο πρώτο μέρος, έχασε λέι απ, έκανε αβίαστα λάθη, δεν έβαλε ούτε τις βολές, αλλά στη συνέχεια απέδειξε γιατί είναι η φετινή καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και δείχνει πανέτοιμος για τον 9ο τελικό της ιστορίας του.

Ολυμπιακός: Η πορεία προς το Final Four


Άξιος συμπαραστάτης του «Παπ» ήταν και ο MVP της κανονικής διάρκειας της φετινής Euroleague, Σάσα Βεζένκοβ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csqg7264w5gh)


Αδιανόητα καθοριστικός ήταν και ο πολιτογραφημένος Έλληνας, Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος μπορεί να μην έβαλε ούτε έναν πόντο, αλλά διέλυσε την επιθετική λειτουργία της Μονακό, εξαφανίζοντας από το γήπεδο τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Μάικ Τζέιμς. Ο «Θωμάς από τα Καμίνια», μάλιστα, δεν επιχείρησε καν να βρει επαφή με το καλάθι, με εξαίρεση δύο ελεύθερες βολές.

Από την άλλη, παρά τη γενικά αθόρυβη παρουσία του στον ημιτελικό της Παρασκευής, ο πάντοτε ψυχωμένος Γιαννούλης Λαρεντζάκης βρέθηκε στην κορυφή των κορυφαίων στιγμών των δύο αγώνων στο Κάουνας, με το τρίποντο από το... σπίτι του να του δίνει χαλαρά την πρώτη θέση του Top.

Final-4: Ο Λαρεντζάκης στην κορυφή των δύο ημιτελικών


Κορυφαίος ήταν για ακόμη μία φορά και ο Μουσταφά Φαλ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csqgdsy8fp3d)


Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε τελικό, με τη «Βασίλισσα» να υπερτερεί σε κατακτήσεις (3-1). Τα προηγούμενα «ραντεβού» τους:

1) 1994-95 Σαραγόσα: Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 61-73
2) 2012-13 Λονδίνο: Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 100-88
3) 2014-15 Μαδρίτη: Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 59-78

Ολυμπιακός-Μονακό: Οι 76 πόντοι της ερυθρόλευκης πρόκρισης στον τελικό (vid)


Περιττό να σημειωθεί πως πριν ακόμη λήξει το παιχνίδι, με την πρόκριση καπαρωμένη, οι περίπου 6.000 οπαδοί του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο Κάουνας ανέβασαν ακόμη περισσότερο την ένταση και δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα για την ομάδα τους, «απαιτώντας» να... βάλουνε μυαλό με το ευρωπαϊκό.

Ολυμπιακός-Μονακό: Έτσι έζησαν τον ημιτελικό οι δύο ομάδες και οι οπαδοί! (vid)


Από την πλευρά της η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της μισητής Μπαρτσελόνα με σκορ 78-66.

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ: 66-78 (Final-4 Semifinal, 19/05/2023)


Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 21 Μαΐου, με ώρα έναρξης στις 20:00.  Η μετάδοσή του θα γίνει από το Novasports Prime.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης