Champions League, Ίντερ-Μίλαν 1-0: Δεύτερη νίκη και πανάξια πρόκριση στον τελικό - Δείτε το γκολ

Champions League, Ίντερ-Μίλαν 1-0: Δεύτερη νίκη και πανάξια πρόκριση στον τελικό - Δείτε το γκολ

Η Ιντερ έχοντας νικήσει 2-0 στον πρώτο ημιελικό, διαχειρίστηκε άψογα το ματς κόντρα στην μέτρια Μιλαν  κατακτώντας τη νίκη με το γκολ του Μαρτίνεζ στο 74' και το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League στην Πόλη

milan-m
Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ίντερ συμπλήρωσε τέσσερις διαδοχικές νίκες επί της Μίλαν χωρίς να δεχθεί γκολ. Για πρώτη φορά προκρίθηκε εις βάρος της άσπονδης συμπολίτισσας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και, για πρώτη φορά από το 2010 και την χρονιά του τρεμπλ με Ζοσέ Μουρίνιο, οι Νερατζούρι (1-0 τους Ροσονέρι και 3-0 συνολικά) πανηγυρίζουν την πρόκριση σε τελικό Champions League, όπου στις 10 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης θα αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Σίτι ή την Ρεάλ Μαδρίτης (Τετάρτη 17/05, 22:00).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cso0g6czvmrd)


Με την ίδια ενδεκάδα του πρώτου αγώνα ξεκίνησε ο Σιμόνε Ιντσάγκι στην Ίντερ, προτιμώντας και πάλι τον Έντιν Τζέκο αντί του Ρομελού Λουκάκου ως παρτενέρ του Λαουτάρο Μαρτίνες στην γραμμή κρούσης.

Ο Ραφαέλ Λεάο, ο μεγάλος απόντας της πρώτης αναμέτρησης, ήταν ένα από τα τρία νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Στέφανο Πιόλι στην Μίλαν, μαζί με τον Μαλίκ Τιό στο κέντρο της άμυνας και τον Ζούνιορ Μεσίας στην μεσοεπιθετική γραμμή, μένοντας εκτός Σιμόν Κιάερ, Αλέξις Σαλεμάκερς και, βεβαίως, ο σοβαρά τραυματίας Ισμαΐλ Μπενασέρ.

Πιο κοντά η Μίλαν, αλλά χωρίς γκολ
Με την ώθηση του κόσμου που δημιουργούσε καταπληκτική ατμόσφαιρα, οι Νερατζούρι μπήκαν πιο κεφάτοι στα πρώτα λεπτά, φτάνοντας κοντά στην εστία του Μάικ Μενιάν, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Κλείσιμο
Οι Ροσονέρι, παρ’ ότι δεν είχαν δημιουργία, απείλησαν πρώτοι με ένα γεμάτο… πονηρές διαθέσεις μακρινό σουτ του Τεό Ερναντές, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του «παγωμένου» στην θέση του, Αντρέ Ονάνα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csnxtz7132d5)


Αργά, αλλά σταθερά, οι (έχοντες μεγαλύτερη ανάγκη το γκολ) φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση και στο 11ο λεπτό άγγιξαν το 0-1, με τον Ονάνα να μπλοκάρει χαμηλά το αδύναμο πλασέ του Μπραΐμ Ντίαθ μέσα από την περιοχή, ύστερα από ατομική ενέργεια του Σάντρο Τονάλι και γύρισμα στο ύψος του πέναλτι για τον Ισπανό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csny1pt6crmh)


Δύο λεπτά αργότερα, ο Μενιάν έκανε μια απίθανη απόκρουση με το πόδι σε πλασέ του Νικολό Μπαρέλα, μια φάση που δεν μέτρησε γιατί είχε προηγηθεί οφσάιντ, αλλά έδειξε ότι και η Ίντερ μπορούσε ανά πάσα στιγμή να κάνει ζημιά στην (ασταθή) άμυνα της Μίλαν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csnyljbgbpw9)


Ο Χένριχ Μκχιταριάν, σκόρερ του δεύτερου γκολ στο πρώτο παιχνίδι, πλάσαρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σε μια φάση διαρκείας των γηπεδούχων, οι οποίοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και τον ρυθμό, με την μπάλα να περνάει σχεδόν πάντα από τα πόδια των Μπαρέλα και Τονάλι στις εκατέρωθεν απόπειρες επίθεσης.

Ο Τιό έκοψε την μπάλα προτού αυτή φτάσει στον έτοιμο να σκοράρει από κοντά Μαρτίνες ύστερα από πάσα του Ντένζελ Ντάμφρις. Η Ίντερ ήλεγχε πλέον τον ρυθμό, φροντίζοντας να τον κρατάει χαμηλά, αφού δεν ήθελε με τίποτα το πάνω – κάτω και τους ανοιχτούς χώρους που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Ραφαέλ Λεάο.

Παρ’ όλα αυτά, στο 37’ ο Πορτογάλος κέρδισε μονομαχία από τον Ματέο Νταρμιάν, εφόρμησε από τα αριστερά προς την αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε διαγώνια και άστοχα προ του Ονάνα, στη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία των παικτών του Πιόλι στο πρώτο μέρος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csnyljb9duix)


Οι γηπεδούχοι απάντησαν σχεδόν άμεσα με κεφαλιά του Τζέκο από το ύψος του πέναλτι, με τον Μενιάν να αποκρούει με απίθανο τρόπο, αποσοβώντας το 1-0 με το… στήθος! Ο Ντιντιέ Ντεσάν μπορεί να κοιμάται ήσυχος, ο διάδοχος του Ουγκό Γιορίς στην Εθνική Γαλλίας είναι λίρα εκατό.

Σουτ άουτ του Μαρτίνες στο κόρνερ που ακολούθησε της απόκρουσης του Μενιάν, με τον Ιντσάγκι να υποχρεούται να κάνει αλλαγή πριν από την ανάπαυλα, αφού ο Μκχιταριάν υπέστη μυϊκό τραυματισμό και έδωσε την θέση του στον Μαρσέλο Μπρόζοβιτς.

Σφραγίδα πρόκρισης του Λαουτάρο!
Το άδειασμα της κλεψύδρας ευνοούσε την Ίντερ, με τον Γάλλο διαιτητή Κλεμάν Τουρπέν να δείχνει την πρώτη κίτρινη κάρτα (Μαλίκ Τιό) μόλις στο 56ο λεπτό, παρ’ ότι του είχαν δοθεί πολλές αφορμές πριν από αυτή για να βγάλει την κάρτα από το τσεπάκι του.

Ο νεαρός Γερμανός, κουρασμένος και με ενοχλήσεις, έδωσε την θέση του στον Πιέρ Καλουλού, με τον Ιντσάγκι να ψάχνει φρεσκάρισμα με την είσοδο των Ρόμπιν Γκόσενς και Λουκάκου, αντί των Φεντερίκο Ντιμάρκο και Τζέκο.

Το ματς κυλούσε... αναίμακτα και εντελώς ανέμελα στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς υποψία ευκαιρίας μέχρι το 74ο λεπτό όταν ο Λουκάκου βρήκε τον Μαρτίνες από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, ο αρχηγός νίκησε χαμηλά τον Μενιάν και σφράγισε το εισιτήριο της Ίντερ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης (74’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csnzq7cyfrll)


Ο Μαρτίνες δοκίμασε τα ρεφλέξ του Μενιάν και τέσσερα λεπτά αργότερα, με το ματς να… ξεφεύγει από πλευράς νεύρων και τον Τουρπέν να δείχνει άλλες τέσσερις κίτρινες κάρτες, για να «σβήσει» το παιχνίδι χωρίς άλλες συγκινήσεις και με τους φίλους των Νερατζούρι να τραγουδούν στις εξέδρες για την μεγάλη πρόκριση.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ονάνα – Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Ντάμφρις, Μπαρέλα (84’ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου, Μκχιταριάν (43’ λ. τρ. Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (66’ Γκόσενς) – Μαρτίνες (84’ Κορέα), Τζέκο (66’ Λουκάκου).

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν – Καλάμπρια, Τιό (64’ λ. τρ. Καλουλού), Τομόρι, Ερναντές – Κρούνιτς, Τονάλι – Ζούνιορ Μεσίας (76’ Σαλεμάκερς), Μπραΐμ Ντίαθ (76’ Οριγκί), Ραφαέλ Λεάο – Ζιρού.

Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Πάνε για κυβέρνηση παράλυσης και ακυβερνησίας, για να σώσουν τις καρέκλες τους, θέλουν να μας βάλουν φυλακή

Εκλογές 2023 - Financial Times: Παρά τους εφιάλτες με τον Βαρουφάκη να παίζει πιάνο, η Ελλάδα έγινε επενδυτικός τίγρης

Λευκάδα: Η βίλα με την απίθανη θέα που πουλήθηκε μέσω Sotheby’s σε τιμή ρεκόρ 15.000 ανά τ.μ

________________


Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης