Premier League: Η Λίβερπουλ νίκησε 3-0 εκτός έδρας τη Λέστερ και... βλέπει Champions League - Δείτε τα γκολ

Premier League: Η Λίβερπουλ νίκησε 3-0 εκτός έδρας τη Λέστερ και... βλέπει Champions League - Δείτε τα γκολ

Με δυο γκολ του Κέρτις Τζόουνς και ένα του Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, οι Reds βρέθηκαν στο -1 από Νιούκαστλ και Γιουνάιτεντ - Στην προτελευταία θέση παραμένουν οι Αλεπούδες

Collage_Maker-16-May-2023-03-42-AM-9103
Ο αριθμός «7» χαμογέλασε στη Λίβερπουλ και… δακρύζει για την Λέστερ. Οι Κόκκινοι, στην πιθανότατα πιο ουσιαστική φάση της σεζόν, πέρασαν πειστικά από το «King Power Stadium» (3-0), έφτασαν τις επτά διαδοχικές νίκες στη Premier League και βρίσκονται στο -1 από Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με ματς περισσότερο από αμφότερες, στην μάχη για την έξοδο στο Champions League.

Οι απογοητευτικές και απογοητευμένες Αλεπούδες, από την πλευρά τους, βλέπουν κατάματα τον υποβιβασμό στην Championship, επτά χρόνια μετά την παραμυθένια κατάκτηση του τίτλου, αφού παρέμειναν προτελευταίες και στο -2 από τις θέσεις παραμονής, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε.


Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα


Ο Ντιν Σμιθ ρίσκαρε με την συμμετοχή του ανέτοιμου Τζόνι Έβανς από το ξεκίνημα, αφού ο έμπειρος Βορειοϊρλανδός κεντρικός αμυντικός είχε αγωνιστεί μόλις για ένα λεπτό (!) τους τελευταίους επτά (πάλι το επτά…) μήνες εξαιτίας τραυματισμού.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ξεκίνησε τον Κόντι Χάκπο στην κορυφή της επίθεσης, με τον φουλ φομαρισμένο Μοχάμεντ Σαλάχ και τον απόλυτα υγιή πλέον Λουίς Ντίας στο πλευρό του.

Σαλάχ – Τζόουνς και 0-2 σε τρία λεπτά!
Υποχρεωμένη να παλέψει για να νικήσει το άγχος της αλλά και την απογοήτευση από τα τόσα αρνητικά αποτελέσματα, η ομάδα του Ντιν Σμιθ μπήκε (κάπως) πιο δυνατά από την αντίπαλό της, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Άλισον βγήκε γρήγορα στα πλάγια και αποσόβησε τον κίνδυνο σε τετ – α – τετ του Τζέιμι Βάρντι, στη μοναδική φάση άξια αναφοράς των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι έδειχναν αρκετά βιαστικοί στο ξεκίνημα.

Όταν, όμως, η Λίβερπουλ αποφάσισε να βάλει την μπάλα κάτω και να την κυκλοφορήσει, όλα πήραν το δρόμο τους. Στο 33ο λεπτό και ύστερα από αμυντική ανισορροπία των γηπεδούχων, ο Σαλάχ βρήκε με εξαιρετική μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι τον Κέρτις Τζόουνς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει από κοντά τον Ντάνιελ Ίβερσεν.

Προτού προλάβει καλά καλά η Λέστερ να καταλάβει τι έγινε, η Λίβερπουλ σημείωσε και δεύτερο γκολ (36’), με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή του Τζόουνς ύστερα από νέα ασίστ του Σαλάχ, ο οποίος έχει συμμετοχή σε 15 γκολ (έντεκα γκολ – τέσσερις ασίστ) στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η κατρακύλα της Λέστερ επιβεβαιώνεται, βεβαίως, και στους αριθμούς, αφού έχει βρεθεί πίσω στο σκορ και στα τελευταία δώδεκα εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος (αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου) και είναι η μοναδική ομάδα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) που δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν σε κανένα παιχνίδι της μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο (21)!

Γκολάρα – κερασάκι του Αλεξάντερ Άρνολντ
Κλείσιμο
Ο Ίβερσεν απέτρεψε το 0-3 σε κοντινό πλασέ του Χάκπο μόλις δύο λεπτά μετά το 0-2, με την Λίβερπουλ να παίζει σε ρυθμούς… τραμ τραμ από εκεί και πέρα, χωρίς να απειλείται επί της ουσίας, με εξαίρεση ένα πολύ ωραίο curler του Χάρβεϊ Μπαρνς, το οποίο έβγαλε σε κόρνερ με εξαιρετική απόκρουση ο Άλισον.

Ο Σμιθ άρχισε το καρουζέλ των αλλαγών, η εικόνα της ομάδας του είχε βελτιωθεί κατά τι, χωρίς όμως όσο έπρεπε για να μπει και πάλι στο παιχνίδι, με τον Κλοπ να κρατάει τις αλλαγές του για την τελική ευθεία.

Του το επέτρεψε αυτό ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, ο οποίος διαμόρφωσε το 0-3 στο 71’ με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή σε εκτέλεση φάουλ με πάσα από τον Σαλάχ (ποιον άλλο;), με Τζέιμς Μίλνερ και Ντιόγκο Ζότα να μπαίνουν σχεδόν αμέσως μετά, την ώρα που φίλοι της Λέστερ άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο.

Ο Σαλάχ έχασε μια απίστευτη ευκαιρία για να… αυγατίσει τα δικά του γκολ και της ομάδας του, η οποία κυνηγάει και την συνολική διαφορά τερμάτων (έχει +28 αυτή την στιγμή), για την (διόλου απίθανη) περίπτωση ισοβαθμίας με Νιούκαστλ (+32) ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (+10). Το πρωτάθλημα δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά η μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την παραμονή αναμένεται «καυτή» μέχρι την τελευταία αγωνιστική στην Premier League...

Λέστερ (Ντιν Σμιθ): Ίβερσεν – Ρικάρντο Περέιρα (68’ Τόμας), Φας, Έβανς (89' Σούταρ), Καστάιν – Τίλεμανς, Ντιντί (61’ Ντάκα), Σουμαρέ – Μάντισον, Βάρντι, Μπαρνς (61’ Τετέ).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον (74’ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Τζόουνς (84' Φάμπιο Καρβάλιο) – Σαλάχ (87' Έλιοτ), Χάκπο, Ντίας (74’ Ντιόγκο Ζότα).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής στην Premier League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Λιντς-Νιούκαστλ 2-2

Άστον Βίλα-Τότεναμ 2-1

Τσέλσι-Νότιγχαμ Φόρεστ 2-2

Κρίσταλ Πάλας-Μπόρνμουθ 2-0

Μάντσεστερ Γ.-Γουλβς 2-0

Σαουθάμπτον-Φούλαμ 0-2

Μπρέντφορντ-Γουέστ Χαμ 2-0

Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Άρσεναλ-Μπράιτον 0-3

Λέστερ-Λίβερπουλ 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 36 αγώνες)

Μάντσεστερ Σίτι 85 -35αγ.

Άρσεναλ 81

Νιούκαστλ 66 -35αγ.

Μάντσεστερ Γιουν. 66 -35αγ.

Λίβερπουλ 65

Μπράιτον 58 -34αγ.

Άστον Βίλα 57

Τότεναμ 57

Μπρέντφορντ 53

Φούλαμ 51

Τσέλσι 43 -35αγ.

Κρίσταλ Πάλας 43

Γουλβς 40

Μπόρνμουθ 39

Γουέστ Χαμ 37

Νότιγχαμ Φόρεστ 34

Έβερτον 32

Λιντς 31

Λέστερ 30

Σαουθάμπτον 24




Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στην Αλβανία - Η πρώτη δήλωση Μπελέρη μετά την εκλογή του στη Χειμάρρα: «Νίκησε η Δημοκρατία»

Κρήτη: Θρήνος για τον 25χρονο Νίκο στα Σφακιά - Κεραυνοβολήθηκε από καλώδιο που κόπηκε από μπαλοθιές

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο του 52χρονου που ξυλοκοπήθηκε από τα δύο αδέλφια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης