Σάρα Σιμεόνι: Θρασύτατοι ληστές της έκλεψαν το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο

Σάρα Σιμεόνι: Θρασύτατοι ληστές της έκλεψαν το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο

Η κορυφαία Ιταλίδα αθλήτρια του περασμένου αιώνα έπεσε θύμα ληστείας με τους δράστες να της... στερούν το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 στη Μόσχα

σαρα
Για κάθε αθλητή τα μετάλλια που έχει κερδίσει κατά της διάρκειας της καριέρα του, πέρα από τη θύμιση της επιτυχίας του είναι κυρίως η υπενθύμιση των κόπων και των θυσίων στις οποίες υπέβαλλε τον εαυτό του για να τα κατακτήσει...

Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, την υπέρτατη τιμή για οποιονδήποτε ασχολείται με τον αθλητισμό.

Κι αυτό είχε βιώσει το 1980 στη Μόσχα η Σάρα Σιμεόνι, η πρωταθλήτρια του ύψους η οποία ψηφίστηκε από τους συμπατριώτες της ως η κορυφαία Ιταλίδα αθλήτρια του 20ου αιώνα.

Sara Simeoni salto in alto mosca 1980


Το κορίτσι που γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1953 στο Ρίβολι Βερονέζε, ένα μικρό χωριό περίπου 20 χλμ έξω από τη Βερόνα και έφτασε να γίνει η κορυφαία αθλήτρια τους ύψους στην εποχή της, πετυχαίνοντας 2 φορές παγκόσμιο ρεκόρ, όντας η πρώτη Ιταλίδα που πέρασε τα 2 μέτρα και κατέκτησε δεκάδες μετάλλια.

Μετάλλια τα οποία είχε στο σπίτι της στο Ρίβολι (όπου διαμένει μόνιμα μετά την απόσυρση της από την ενεργό δράση μαζί με τον σύζυγο της Ερμίνιο και το γιο τους Ρομπέρτο) και τα οποία έβαλαν στο στόχαστρο τους θρασύτατοι ληστές.

Το πρωί της Τετάρτης η 70χρονη σήμερα Σιμεόνι είχε παρουσιάσει το βιβλίο της «Una vita in alto» (Μια ζωή στην κορυφή) στη γειτονική Ρέτζιο Εμίλια και το βράδυ συμμετείχε σε γαστρονομικό φεστιβάλ στην πλατεία του χωριού. Κι εκείνη την ώρα οι ληστές βρήκαν την ευκαιρία να μπουν στην οικεία της και αφού την έκαναν άνω κάτω αποχώρησαν έχοντας πάρει ως λεία το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1980.

Κάτι που ανακάλυψε λίγο πριν τα μεσάνυχτα όταν επέστρεψε εκεί, προχωρώντας άμεσα σε καταγγελία. Η Σιμεόνι βρήκε πεταμένα στο πάτωμα τα ασημένια μετάλλια που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ (1976) και Λος Άντζελες (1984) με την σπουδαία αθλήτρια να κάνει έκκληση μέσω της ιταλικής τηλεόρασης στους ληστές...

Κλείσιμο
«Μου 'πήραν' τόσες πολλές αναμνήσεις και θα ήθελα τουλάχιστον να έχω πίσω αυτό το μετάλλιο. Δεν είναι καν χρυσό, τι θα το κάνουν; Για μένα έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία, γι' αυτούς τίποτα...», είπε αρχικά εμφανώς συγκινημένη και συμπλήρωσε:

«Για μένα σημαίνει χρόνια προπονήσεων, θυσιών και αυταπάρνησης. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι το σύμβολο τόσων προσδοκιών και σημαίνει τα πάντα για μένα».

Ποια είναι η Σάρα Σιμεόνι



Στην εποχή της δεν υπήρχαν το ίντερνετ και τα σόσιαλ μίντια. Αν είχε αυτήν την πολυτέλεια τότε ακόμη κι οι πιτσιρικάδες του σήμερα θα την γνώριζαν πολύ καλά.

Στα 18 της συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι (1971) όπου κατέλαβε την 9η θέση για να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος μαζί με την Ούρλικε Μάιφαρτ (Δυτική Γερμανία) και την Ρόζμαρι Άκερμαν (Ανατολική Γερμανία).

Η τελευταία το 1976 πήρε το χρυσό στο Μόντρεαλ και το 1977 έγινε η πρώτη γυναίκα που πέρασε τα 2μ. (26/7/1977) με την Σιμεόνι να απαντά τον Αύγουστο του 1978 στην Πράγα όταν πήρε το ρεκόρ με επίδοση 2.01μ και το 1980 στη Μόσχα όταν νίκησε την Άκερμαν στον τελικό.

4/8/1978  record mondiale di Sara Simeoni  nel salto in alto 2.01 prima donna a superare i 2 metri.



Sara Simeoni, record indimenticato 2,01




Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιμάρμαρο: Θρήνος για τον 30χρονο ειδικό φρουρό που σκοτώθηκε στο τροχαίο - O Ηλίας γύριζε από τη δουλειά του

Εκλογές 2023: Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για το πώς θα ψηφίσουμε στις 21ης Μαΐου

Γερμανία: Τούρκοι τα θύματα στο εργοστάσιο της Mercedes - Τους πυροβόλησε υποστηρικτής του PKK
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης