Stoiximan Super League, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0: Του έσβησε το όνειρο

Stoiximan Super League, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0: Του έσβησε το όνειρο

Με γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο 68' ο Ολυμπιακός επικράτησε  1-0 του Παναθηναϊκού και πλέον η ομάδα της Αθήνας δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της όσο αφορά το πρωτάθλημα

osfp-pao-m
Ο Ολυμπιακός επικράτησε στην 9η ημέρα των πλέι οφ της Stoximan Super League με 1-0 τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά του... έκοψε τον τίτλο. 

Η ομάδα του Πειραιά κέρδισε με γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο 68' και πλέον ο Παναθηναϊκός έμεινε στο -3 από την ΑΕΚ η οποία επικράτησε με 2-1 του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

H ΑΕΚ θέλει ένα βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι με τον Βόλο για να πάρει το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟ για να κάνει την ανατροπή πρέπει να κερδίσει τον Άρη και να χάσει η Ένωση. 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1 - 0 | Highlights - Stoiximan Super League - 8/5/23 | COSMOTE SPORT HD


Ο αγώνας 

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλο το παιχνίδι και είχε και δοκάρι με τον Εμβιλά στο 50' και καλές φάσεις με τον Χουάνγκ.  Ο Παναθηναϊκός ήταν ... λίγος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και είχε και αυτός δοκάρι με τον Μπερνάρντ στο 72' και κινήθηκε δυναμικά στα τελευταία λεπτά αλλά ήταν αργά. 

Καλύτερη εικόνα ο Ολυμπιακός, λιγότερες οι φάσεις του Παναθηναϊκού
Στο 11ο λεπτό ο Τζολάκης πρόλαβε στην έξοδό του τον Παλάσιος. Στο 12ο λεπτό ο Ολυμπιακός έβγαλε μία ωραία συνεργασία.

Κλέψιμο ψηλά ο Μπακαμπού, ο Φορτούνης έδωσε στον Ινμπόμ και αυτός έκανε ένα σουτ αλλά πέρασε άουτ.

Στο 17' ο Μπερνάρντ έγινε κάτοχος της μπάλας, ελίχθηκε και έκανε προσπάθεια που μπλόκαρε ο Τζολάκης. Στο 23' ο Μπακαμπού πήγε να βγει γρήγορα μπροστά αλλά δεν 'τσίμπησε' τη μπάλα για να βρει σουτ. Στο 25ο λεπτό ο Ρέαμπτσιουκ δοκίμασε το πόδι του αλλά ο Μπρινιόλι ήταν στη σωστή θέση. Στο 28' ο Φορτούνης είδε το σουτ του να κόβεται. Στο 31' ο Ινμπόμ είχε νέο σουτ που βρήκε σε 2 σώματα και πέρασε λίγο έξω και κόρνερ. Στο 31' μία κεφαλιά του Σωκράτη πέρασε ψηλά πάνω από τα γκολπόστ μετά από σέντρα Μπιέλ.

Κλείσιμο
Στο 41' ο Μπιέλ κινήθηκε από πλάγια θέση αλλά η τελική του δεν ήταν καλή. Στις καθυστερήσεις ο Σαμασέκου έδιωξε ψηλά και με δύναμη το φάουλ του Τσέριν. Ένα λεπτό μετά ο Μπρινιόλι δεν δυσκολεύτηκε στο σουτ του Ινμπόμ.

Σουτάρα στο δοκάρι ο Εμβιλά, γκολ ο Ρέαμπτσιουκ και φάση με δοκάρι και ο Παναθηναϊκός
Λίγο πριν το 50ό λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε με σουτ του Ρέαμπτσιουκ με καλές προϋποθέσεις. Στη συνέχεια όμως είχε και δοκάρι με σουτάρα του Εμβιλά από πάσα του Αραμπί. Στο 60' ο Τσέριν είχε πολύ καλή φάση με ένα σουτ του που κόπηκε στο... τσακ και λίγο μετά ο Χουάνκαρ είχε τελική έξω.

Στο 68ο λεπτό ο Ολυμπιακός θα έβρισκε το γκολ. Ο Ροντινέι έκανε ένα γύρισμα που πέρασε από την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Ρέαμπτσιουκ με ένα σουτ που είχε και φάλτσο έκανε το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός είχε την... απάντησή του στα δοκάρια με τον Μπερνάρντ. Αυτή η φάση ήταν στο 72' αλλά ο Ολυμπιακός μετά είχε πολύ καλές στιγμές με τον Αραμπί που βρήκε τη μπάλα και την έστειλε λίγο έξω και το κάτι σαν τακουνάκι του Βρουσάι που έβγαλε δύσκολα ο Μπρινιόλι στο 78'.

Στο 81' ο Κώτσιρας βρήκε χώρο για το σουτ αλλά ο Τζολάκης μάζεψε τη μπάλα. Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός πρέσαρε για τα καλά ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Ραμόν (στο 94') για πάτημα στον Σάρλια. Στο 96' ο Κλεϊνχεϊσλερ είχε φοβερή φάση με ένα σουτ ελάχιστα εκτός. 

MVP: Ναι δεν ήταν ο τοπ του αγώνα αλλά ήταν ο σκόρερ. Ο Ρέαμπτσιουκ έβαλε το γκολ που καθόρισε την εξέλιξη του ματς και γενικά έκανε μεγάλη προσπάθεια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Σαμασέκου, Εμβιλά, Ινμπόμ αλλά και Φορτούνης είχαν θετικότατο πρόσημο. Ο Ροντινέι είχε την ασίστ στο γκολ του Ρέαμπτσιουκ. Για τον Παναθηναϊκό περισσότερη δουλειά έκαναν οι χαφ του όπως ο Ρούμπεν. Μεγάλη και η προσπάθεια του Ιωαννίδη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι μεσοεπιθετικοί και οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού ως προς το αρχικό σχήμα. Τουλάχιστον οι περισσότεροι. Παίκτες όπως ο Σπόραρ. Και από τις περισσότερες αλλαγές του δεν πήρε πράγματα ο Παναθηναϊκός.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του 1-0 για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Αφορά όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού για τη φάση του γκολ του Ρέαμπτσιουκ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μπριχ άφησε στην αρχή κυρίως αρκετά μαρκαρίσματα αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έδειξε αποφασιστικός και κοντά στις φάσεις. Απέβαλλε τον Ραμόν μετά από VAR Check για πάτημα στον Σάρλια. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε ένα πέναλτι υπέρ του Σπόραρ σε μία φάση που το ριπλέι πάντως δεν δείχνει να δικαιώνει τις διαμαρτυρίες του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον αιώνιό του αντίπαλο. Μόνο που αυτή τη φορά σε ένα ντέρμπι που έκρινε τίτλο αυτήν την υπεροχή του τη μετουσίωσε και σε γκολ και σε νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Σωκράτης, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ (75' Κασάμι), Σαμασέκου, Φορτούνης (76' Ραμόν), Μπιέλ (63' Μπιέλ) και Μπακαμπού (46' Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (79' Πούχατς), Σάρλια, Μάγκνουσον, Σάντσες (73' Κώτσιρας), Ρούμπεν (73' Κλεϊνχέϊσλερ), Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρντ, Παλάσιος (66' Μαντσίνι) και Σπόραρ (66' Ιωαννίδης).

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Τύρναβος: Σύλληψη τεσσάρων ανήλικων μετά την καταγγελία 22χρονης για ομαδικό βιασμό

Θεσσαλονίκη: Κάναμε γκράφιτι λένε οι κουκουλοφόροι μετά την καταδίωξη στις ταράτσες

Youth Pass: Επιταγή 150 ευρώ σε κάθε νέο που γίνεται 18 ετών - Πού θα χρησιμοποιείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης