Κύπελλο Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης - Οσασούνα 2-1: Κούπα με Ροντρίγκο

Κύπελλο Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης - Οσασούνα 2-1: Κούπα με Ροντρίγκο

Με δύο γκολ του Ροντρίγκο, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε την αξιόμαχη Οσασούνα (2-1) και κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας για 20ή φορά στην ιστορία της

27147737
Ήταν το μεγάλο φαβορί του 121ου τελικού του Κυπέλλου Ισπανίας. Και, παρ’ ότι κατά διαστήματα… τα χρειάστηκε, η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νικώντας την αξιόμαχη Οσασούνα (2-1) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csfjkiozd6u1)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csfjm2kb0zjd)
Κλείσιμο


Η Βασίλισσα κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια και για 20ή στην ιστορία της, ούσα τρίτη στην λίστα, πίσω από Μπαρτσελόνα (31) και Αθλέτικ Μπιλμπάο (23), παίρνοντας μια σημαντική ένεση ηθικού ενόψει της πρώτης μονομαχίας με την Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του Champions League, το βράδυ της Τρίτης (09/05, 22:00) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csfjm2k32cv5)



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csfjbbtkhjwx)


Ο Ντάνι Θεμπάγιος τέθηκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού στην τελευταία προπόνηση της Ρεάλ, με τον Κάρλο Αντσελότι να επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Νταβίντ Αλάμπα αμέσως μετά τον τραυματισμό του, αφήνοντας εκτός αυτής τον Αντόνιο Ρούντιγκερ και με τον Ορελιέν Τσουαμενί να ξεκινάει στην μεσαία γραμμή αντί του ανέτοιμου Λούκα Μόντριτς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csfiz2xouzpt)


Ο Γιόν Μονκαγιόλα επιλέχθηκε (ατυχώς, όπως αποδείχθηκε...) για το δεξί άκρο της άμυνας για την Οσασούνα, με τον Γιαγκόμπα Αρασάτε να μην ρισκάρει την συμμετοχή του ανέτοιμου Τσίμι Άβιλα και να προτιμάει για την ενδεκάδα τον Αϊμάρ Ορόθ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csfgrgu21455)



1-0 ο Ροντρίγκο με το «καλησπέρα»!
Ο αγώνας ξεκίνησε ονειρικά για την Βασίλισσα αφού, προτού συμπληρωθούν τα πρώτα δύο λεπτά, άνοιξε το σκορ. Ο Βινίσιους Ζούνιορ «χόρεψε» τον Μονκαγιόλα, δεν συνάντησε αντίσταση από τον Ρουμπέν Πένια μπαίνοντας στην περιοχή, γύρισε την μπάλα προς το ύψος του πέναλτι και εκεί ο Ροντρίγκο δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Σέρχιο Ερέρα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csfhw0rtpyox)


Το γκολ του Βραζιλιάνου, στα 106 δευτερόλεπτα, είναι το πιο γρήγορο σε τελικό Κυπέλλου μετά από αυτό του Ραούλ Ταμούδο με την Εσπανιόλ κόντρα στην Σαραγόσα το 2006, στα 87 δευτερόλεπτα.

Η Ρεάλ, η οποία είχε να σκοράρει στα πρώτα δύο λεπτά ενός τελικού Κυπέλλου από τις 9 Ιουνίου του 1946 (!) με τον Σαμπίνο Μπαρινάγκα κόντρα στην Βαλένθια, επέλεξε να παίξει πιο συντηρητικά στη συνέχεια, κλείνοντας καλά τους διαδρόμους και επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί στις αντεπιθέσεις την ταχύτητα του Βινίσιους.



Η Οσασούνα, παρά την ψυχρολουσία, δεν πτοήθηκε. Τρεις μαζεμένες κεφαλιές μέσα σε λίγα λεπτά, παρ’ ότι δεν ανησύχησαν τον Τιμπό Κουρτουά, έδειξαν ότι η ομάδα της Παμπλόνα κατάφερε να αντιδράσει γρήγορα.


Και, μάλιστα, άγγιξε το γκολ με τον Αμπντέ, ο οποίος μετά από λάθος του Έντερ Μιλιτάο σήκωσε την μπάλα πάνω από τον Κουρτουά, με τον Καρβαχάλ να διώχνει την μπάλα προτού αυτή καταλήξει στα δίχτυα των Μαδριλένων, οι οποίοι πάντως στην προηγούμενη φάση είχαν αγγίξει το 2-0, με τον Ερέρα να κάνει εξαιρετρική απόκρουση σε προσπάθεια του Καρίμ Μπενζεμά στο δεύτερο δοκάρι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csfgw2vkhc7t)


Παρ’ ότι συνέχισε να παίζει με την… φωτιά, η Ρεάλ δεν καιγόταν και, μάλιστα, είχε τις πιο καθαρές ευκαιρίες, όπως η φαουλάρα από μακριά του Αλάμπα, στην οποία η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών της εστίας των Ροχίγιος.

Πιο δραστήριος, αλλά και πιο προβληματικός όλων ο Βινίσιους, ο οποίος διαρκώς ερχόταν σε κόντρα με αντιπάλους, είχε έναν έντονο διάλογο με τον Αντσελότι και, στην ανάπαυλα, ο Τσίμι Άβιλα κινήθηκε απειλητικά εναντίον του στη φυσούνα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει συνέχεια.

Σουτάρα του Λούκας Τορό για το 1-1!
Παρ’ ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ και είχε γλιτώσει σε δύο – τρεις περιπτώσεις από το 2-0, η Οσασούνα διαπίστωνε ότι μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια την Ρεάλ, εκμεταλλευόμενη κυρίως τις αδυναμίες της στην άμυνα. Και αυτό έκανε στο 58ο λεπτό, φτάνοντας στην ισοφάριση.

Σέντρα του Αμπντέ προς την περιοχή, η μπάλα φτάνει στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Λούκας Τορό ο οποίος, με δυνατό συρτό σουτ, αιφνιδίασε τον Κουρτουά και έκανε το 1-1 με το πρώτο του γκολ στη φετινή σεζόν. Πρώτο και πολύ ξεχωριστό για την ομάδα του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csfigo2wqli9)



Η ισοφάριση προκάλεσε παροξυσμό στην εξέδρα των φίλων της Οσασούνα, όπου ένα κάγκελο υποχώρησε, με αποτέλεσμα ένας φίλαθλος να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, και να μεταφερθεί με φορείο.

Ξανά παρών ο Ροντρίγκο για το 2-1 της κούπας!
Η Ρεάλ, η οποία μπήκε κοιμισμένη στο δεύτερο ημίχρονο, ευτύχησε να βρει σχετικά γρήγορα το δεύτερο γκολ (70’) για να πάρει ξανά προβάδισμα στο σκορ, με δράση και πάλι τον Ροντρίγκο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csfipw3ospa1)


Φοβερή ενέργεια και πάλι του Βινίσιους στην τελική γραμμή, γύρισμα προς τα πίσω, λανθασμένο διώξιμο του Νταβίντ Γκαρθία, σουτ του Τόνι Κρόος και μετά από κόντρες η μπάλα φτάνει στον Βραζιλιάνο, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Ερέρα για να φτάσει τα πέντε γκολ στη διοργάνωση, όντας πρώτος σκόρερ μαζί με τον Κίκε Γκαρθία της Οσασούνα.

27147725
27147728


Κυρίως, όμως, ήταν το τέρμα που χρειαζόταν η (υπερβολικά παθητική) Ρεάλ για να ηρεμήσει και να ανακτήσει τον έλεγχο του αγώνα, ο οποίος δεν της ξέφυγε μέχρι το φινάλε. Έχασε, μάλιστα, και δύο καλές ευκαιρίες για το 3-1 με τον Βινίσιους, με την Οσασούνα να αγγίζει τη νέα ισοφάριση στις καθυστερήσεις, όταν ο Καρβαχάλ πρόλαβε τον Κίκε Μπάρχα προτού αυτός κάνει το 2-2 για να στείλει το ματς στην παράταση.

27147736


Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά – Κρόος (82’ Μόντριτς), Τσουαμενί (69’ Ρούντιγκερ), Βαλβέρδε – Ροντρίγκο (89’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Οσασούνα (Γιαγκόμπα Αρασάτε): Ερέρα – Μονκαγιόλα, Αριδάνε, Νταβίντ Γκαρθία, Χουάν Κρουθ – Ρουμπέν Πένια (75’ Ρουμπέν Γκαρθία), Λούκας Τορό (86’ Κίκε Γκαρθία), Μόι Γκόμεθ (86’ Πάμπλο Ιμπάνιεθ) – Αϊμάρ Ορόθ, Μπουντιμίρ (70’ Τσίμι Άβιλα), Αμπντέ (70’ Κίκε Μπάρχα).

Πηγή: www.gazzetta.gr 





Οι ειδήσεις σήμερα

«God Save the King» - Ο βασιλιάς Κάρολος φέρει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου

Τρίκαλα: Πώς «έσβησε» η 15χρονη - Κάναμε τα πάντα για να τη σώσουμε, λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

Κέιτ Μίντλετον: Φόρεσε στη στέψη του βασιλιά Καρόλου τα σκουλαρίκια της πριγκίπισσας Νταϊάνα για να την τιμήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης