Stoiximan Super League, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0: Ούτε τώρα προσπέρασε η «Ένωση» τον Παναθηναϊκό, «λευκή» ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Stoiximan Super League, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0: Ούτε τώρα προσπέρασε η «Ένωση» τον Παναθηναϊκό, «λευκή» ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 της Λεωφόρου η Ένωση κρατήθηκε ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Stoiximan Super League

5877867
Και το θρίλερ συνεχίζεται... Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό, μένοντας στο 0-0 στην OPAP Arena, και σε συνδυασμό με το 1-1 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, πάει χέρι – χέρι με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, με τους πράσινους να έχουν το προβάδισμα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cscvvusi0g2x)



Οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι με τους ερυθρόλευκους να παίζουν μαζική άμυνα, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη για να περάσουν μόνοι πρώτοι παρότι το έψαξαν με λύσσα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Ανιγκό
Κλείσιμο
Ο Αλμέιδα επέλεξε τελικά τον Μοχαμάντι για να καλύψει το δεξιό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ καθώς ο Ρότα ήταν επηρεασμένος από το χτύπημα στο κεφάλι μένοντας εκτός 20άδας. Οι υπόλοιποι στα μετόπισθεν ήταν οι ίδιοι που ξεκίνησαν στη Λεωφόρο, με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τον Χατζισαφί αριστερά στην άμυνα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Βίντα με τον Μουκουντί. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Αλμέιδα επέλεξε το δίδυμο Σιμάνσκι και Γιόνσον με τον Πινέδα να μένει στον πάγκο. Αριστερά διατηρήθηκε ο Γκατσίνοβιτς, δεξιά επιλέχθηκε ο Άμραμπατ αντί του Ελίασον και στην επίθεση ο Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία. Στον Ολυμπιακό ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε για πρώτη φορά σχηματισμό 4-3-3 με τους Σαμασέκου, Εμβιλά και Χουάνγκ στον άξονα, τους Φορτούνη και Μπιέλ στα άκρα και τον Μπακαμπού στην κορυφή ενώ στα μετόπισθεν ήταν ο Τζολάκης στην εστία και οι Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος και Ροντινέι τετράδα στην άμυνα.

Η πολυπρόσωπη άμυνα του Ολυμπιακού μπλόκαρε την ΑΕΚ
Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος, ωστόσο ο σφιχτός ανασταλτικά Ολυμπιακός δεν άφηνε χώρους, ενώ και η Ένωση δεν μπορούσε με γρήγορο τρόπο να φέρει την μπάλα μπροστά από τον άξονα για να δημιουργήσει παίζοντας κυρίως από τα πλάγια. Οι ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς όταν στο 21' μετά από λάθος του Σιμάνσκι έφυγαν στην αντεπίθεση, αλλά ο Αθανασιάδης αντέδρασε σωστά αποκρούοντας το σουτ του Μπακαμπού έξω από την περιοχή.

Η ΑΕΚ απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό όταν ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε απειλητικά μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση αλλά το συρτό αριστερό του μπλόκαρε ο Τζολάκης. Οι παίκτες του Αλμέιδα κυκλοφορούσαν την μπάλα προσπαθώντας να βρουν χώρους, με τον Ολυμπιακό προσηλωμένο στα αμυντικά του καθήκοντα να περιμένει να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Η μεγαλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε πάντως στο 39' παρότι δεν βγήκε τελική. Ο Άμραμπατ με μια τρομερή διαγώνια μπαλιά έβγαλε τον Λιβάι απέναντι από τον Τζολάκη αλλά ο φορ της ΑΕΚ άργησε με τον Ροντινέι να τον κλείνει και να μην του επιτρέπει να τελειώσει τη φάση.


Η ΑΕΚ έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του, αλλά δεν βρήκε το γκολ
Ο Ανιγκό αντικατέστησε με την έναρξη του δευτέρου μέρους τον Μπα με τον Ντόι, με την ΑΕΚ να συνεχίζει να κυκλοφορεί την μπάλα κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού μπαίνοντας ξανά δυνατά. Όμως ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία στο 56' με τον Αθανασιάδη να αποκρούει το σουτ του Σαμασέκου και τον Μπιέλ στο ριμπάουντ να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Αλμέιδα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα πέρασε τους Πινέδα και Μάνταλο αντί των Γιόνσον και Τσούμπερ ψάχνοντας το γκολ, με τον κόσμο στις εξέδρες να σπρώχνει τους κιτρινόμαυρους.

Στο 69' ο Ολυμπιακός μετά από λάθος του Μουκουντί βρήκε δίχτυα σε τετ-α-τετ του Μπακαμπού με τον Αθανασιάδη, ωστόσο το σημαιάκι του βοηθού σηκώθηκε για οφσάιντ, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το VAR. Η ΑΕΚ ξεκίνησε εκ νέου να πιέζει λυσσαλέα για να βρει το γκολ με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και τον Ανιγκό να βγάζει Σαμασέκου και Μπακαμπού αντικαθιστώντας τους με Κασάμι και Ελ Αραμπί, ενώ νωρίτερα είχε μπει και ο Μασούρας.

Ο Αλμέιδα πέρασε και τους Ελίασον και Φερνάντες στο παιχνίδι αντί των Μοχαμάντι και Ελίασον με τον Άμραμπατ να γυρνάει δεξί μπακ. Η ΑΕΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεζε οπως μπορούσε χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Λιβάι στο 87' όταν ο Τζολάκης με υπερένταση απέκρουσε το πλασέ του από καλή θέση μέσα στην περιοχή. Οι κιτρινόμαυροι είχαν βάλει τον Ολυμπιακό μέσα στα καρέ του, ο Αλμέιδα έριξε και τον Ζίνι. Ο Λιβάι έχασε τεράστια ευκαιρία στο 95' όταν με πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω στον Τζολάκη. Ήταν και η τελευταία φάση του ματς με το θρίλερ να συνεχίζεται...

MVP: Ο Άμραμπατ έκανε κατάθεση ψυχής στη δεξιά πλευρά τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα.

Στο ύψος τους: Από την ΑΕΚ ο Χατζισαφί έκανε ένα πολύ καλό ματς στην αριστερή πλευρά, όπως και ο Αθανασιάδης που είχε δύο σημαντικές επεμβάσεις στην εστία, ενώ και ο Τζολάκης είχε κομβικές επεμβάσεις.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λιβάι Γκαρσία είχε ευκαιρίες για να βρει τουλάχιστον ένα γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η γκάφα: Πήγε να την κάνει ο Μουκουντί όταν από λάθος του στην εξέλιξη της φάσης ο Μπακαμπού σκόραρε, όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο φορ του Ολυμπιακού ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το στραγάλι: Ο Γάλλος Μπριζάρ χάρισε κάρτες αρκετές κάρτες αφήνοντας το physical game. Γενικά πάντως δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση στο ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός στήθηκε σφιχτά στο ανασταλτικό κομμάτι και έπαιξε με τον χρόνο. Η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι, αλλά δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει την πολυπρόσωπη άμυνα των ερυθρόλευκων και να βρει το γκολ της νίκης που θα την έστελνε στην κορυφή, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο με τον ΠΑΟΚ.


Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Μοχαμάντι (81' Ελίασον), Σιμάνσκι, Γιόνσον (60' Πινέδα), Γκατσίνοβιτς (81' Φερνάντες), Άμραμπατ (93' Ζίνι), Τσούμπερ (60' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπα (46' Ντόι), Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Σαμασέκου (76' Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89' Βρουσάι), Φορτούνης, Μπιέλ (64' Μασούρας), Μπακαμπού (76' Ελ Αραμπί)

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

14χρονος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι και σκότωσε 8 μαθητές και έναν φύλακα


Πατέρας στο Ίλιον έβαλε κρυφή κάμερα στο μπάνιο και «έγραφε» γυμνή την 15χρονη κόρη του

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Όταν ο Ντρούζος και η Μουκάνη «αιματόβαψαν» τα δικαστήρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης