Ολυμπιακός: Χωρίς τον Κάνααν στα πλέι οφ της Basket League

Ολυμπιακός: Χωρίς τον Κάνααν στα πλέι οφ της Basket League

Ο Αϊζάια Κάνααν «κόπηκε» από το ρόστερ της Basket League και θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό μόνο στη EuroLeague και μέχρι να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις των «ερυθρόλευκων»

5839368
Ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπρεπε να «κόψουν» έναν ξένο από το ρόστερ της ομάδας, ενόψει της έναρξης των play-offs, όπου δεν ισχύει ο κανόνας των 6+1 ξένων.

Αυτός θα είναι ο Αϊζάια Κάνααν, με τον Μπαρτζώκα να προχωράει σε αυτή την απόφαση, θέλοντας να διατηρήσει ανέπαφη τη γραμμή των ψηλών (κράτησε τόσο τον Ταρίκ Μπλακ, όσο και τον Τζοέλ Μπόλομποϊ). Η απόφαση ήταν αρκετά δύσκολη για τον προπονητή του Ολυμπιακού ο οποίος έπρεπε να σκεφτεί κάθε πιθανό κι απίθανο σενάριο που μπορεί να προέκυπτε. Ουσιαστικά πήρε το μικρότερο δυνατό ρίσκο για την περίπτωση τραυματισμού.

Αν π.χ είχε κόψει σέντερ και χτυπούσε «5άρι» θα ξέμενε με έναν ψηλό. Ο Κάνααν λόγω της παρουσίας του ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη και Σλούκα ο οποίος εσχάτως παίζει αρκετά λεπτά μαζί με τον Γουόκαπ κρίθηκε ως λύση με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

Παράλληλα, μέτρησε η απόδοση των τελευταίων αγώνων του Ολυμπιακού, αλλά και η δυνατότητα κάλυψης του κενού που θα αφήσει στην Basket League ο Κάνααν.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο Αμερικανός γκαρντ θα συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά μέχρι το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας στη EuroLeague. Στη φάση των προημιτελικών αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε και αν προκριθεί θα διεκδικήσει τον τίτλο στο Final 4 του Κάουνας. Κάτι που σημαίνει ότι αν ο Ολυμπιακός φτάσει μέχρι το τέλος θα μπορέσει να αγωνιστεί μάξιμουμ σε επτά αγώνα (αν πάει μέχρι τους πέντε αγώνες η σειρά με τη Φενέρ και τα δύο ματς στο Final 4.

Εξάλλου, η προσπάθεια για τη διατήρηση του τίτλου στην Ελλάδα ξεκινάει την Πέμπτη (20/4) με αντίπαλο τον Άρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (19:15).

Στην Basket League o Κάνααν μέτρησε 10 πόντους μέσο όρο, σε 17:40 λεπτά συμμετοχής. Στη EuroLeague μετράει 5.6 πόντους, 1 ριμπάουντ και 0/9 ασίστ.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο-ντοκουμέντο: Άγρια συμπλοκή σε εμπορικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, τραυματίστηκε αστυνομικός

Eπίτιμος πρόξενος Ελλάδας στο Σουδάν: Δεν τολμάνε να ανοίξουν παράθυρο – Θα αρχίσουν πυροβολισμοί


Πέμπτη μέρα συγκρούσεων στο Σουδάν - Κλείνουν τα νοσοκομεία, λιγοστεύουν τα τρόφιμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης