Ντουράντ: Έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα

Ντουράντ: Έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα

O Kέβιν Ντουράντ έχει συνηθίσει στις νίκες το τελευταίο διάστημα και το Gazzetta γράφει για τον ηγέτη των Σανς που φέτος έχει τη μεγάλη του ευκαιρία

durant_5
Το Φοίνιξ ξεκίνησε τη χρονιά μουδιασμένα, αλλά από τη στιγμή που έκανε δικό του τον Κέβιν Ντουράντ, ο στόχος ήταν ένας και ξεκάθαρος. Το πρωτάθλημα! Πλέον στο Φοίνιξ υπάρχει μια εντυπωσιακή τετράδα αποτελούμενη από τους KD, Μπούκερ, Πολ και Έιτον, ενώ σίγουρα σημαντική απουσία είναι ο Μάικαλ Μπρίτζες που κάνει ματσάρες στους Νετς. Όμως για να πάρεις Ντουράντ, κάτι πρέπει να δώσεις και οι... ήλιοι θυσίασαν τον Μπρίτζες.

Το Gazzetta στέκεται στο τρελό σερί συνεχόμενων νικών που τρέχει ο Ντουράντ και τον κάνει να αισιοδοξεί ενόψει postseason, εκεί όπου θα ψάξει το τρίτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Oι Σανς ξεκινούν το ταξίδι τους στα play-offs τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπου υποδέχονται τους επικίνδυνους Κλίπερς.

Έχει 2 ήττες στα τελευταία 24 ματς

Kevin Durant's BEST Highlights On The Suns Pt. 2 💪🏽

Κλείσιμο
Η αλήθεια είναι πως ο Ντουράντ δεν έχει παίξει και πολλά ματς το 2023. Έχει αγωνιστεί σε 13 ματς. Όμως σε αυτό το διάστημα είναι σχεδόν άχαστος και μετρά μόλις μια ήττα. Ο Ντουράντ έχει να χάσει από τις 4 Γενάρη και το ματς των Νετς κόντρα στους Μπουλς. Από εκείνη τη στιγμή και μετά τα έχει σαρώσει όλα, είτε στους Νετς, είτε στους Σανς. Ο KD μετρά 8 νίκες στις 8 αναμετρήσεις του με τη φανέλα των Σανς. Δεν χάνει με τίποτα στο Φοίνιξ και αυτό είναι κάτι που κάνει την ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς να αισιοδοξεί.

Επιπλέον εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις του Ντουράντ από τον Δεκέμβρη του 2022 μέχρι σήμερα. Όταν βρίσκεται στο παρκέ, απογειώνει την ομάδα του. Φυσικά μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων και πιο ξεχωριστών σκόρερ στην ιστορία της λίγκας. Ίσως ο μοναδικός παίκτης στο τωρινό ΝΒΑ που δεν μαρκάρεται, αφού πάντα σουτάρει από πάνω σουτ λόγω τους ύψους του και της τεχνικής του. Ένα... υβρίδιο που σπάνια συναντάμε στο άθλημα.

Ο KD λοιπόν από τον Δεκέμβρη του 2022 μέχρι και σήμερα μετρά 22 νίκες στα τελευταία 24 ματς του. Απίθανο στατιστικό και ενώ τα playoffs έρχονται. Και εκεί οι σκληροί Κλίπερς θα πρέπει να κάνουν σπουδαία δουλειά πάνω του αν θέλουν να έχουν τύχη για πρόκριση. Οι 2 ήττες προήλθαν από Σέλτικς και Μπουλς, ενώ στις 22 υπόλοιπες περιπτώσεις, οι αντίπαλοι του έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι.

H πιο εύστοχη σεζόν της ιστορίας

Ο Κέβιν είναι ένας... walking bucket που λένε και στις ΗΠΑ. Το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο και φέτος έχει καταφέρει να γράψει ιστορία με τα ποσοστά που έχει σε τρίποντα, βολές και στα σουτ. Με τα πεπραγμένα του την αγωνιστική περίοδο 2023/23 έγινε ο πρώτος παίκτης ever με 55+% εντός παιδιάς, 40+% στα τρίποντα και 90+% στις βολές. Συγκεκριμένα έχει 56% εντός παιδιάς, 40.4% στα τρίποντα και 91.9% και στις βολές. Εκπληκτικός, σχεδόν αψεγάδιαστος με απίθανα στατιστικά.

Οι Σανς έχουν ανάγκη τον... ψυχρό Ντουράντ στα playoffs και στα ματς που θα καίει η μπάλα. Μην ξεχνάτε πως το 2021 προηγήθηκαν με 2-0 στους τελικούς κόντρα στους Μπακς, αλλά στη συνέχεια λύγισαν από τον Αντετοκούνμπο και την παρέα του. Τους έλειπε ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του και θα τους οδηγήσει στον τίτλο. Φέτος όμως το πράγμα είναι αλλιώς. Τον έχουν και θα προσπαθήσουν να πατήσουν στο Έβερεστ.

Μάλιστα ακόμα δεν έχει ηττηθεί η τριάδα Ντουράντ-Μπούκερ-Πολ και έχει ρεκόρ 8-0. Χαρμόσυνο μαντάτο ενόψει της postseason.

*To γράφημα του Kirk Goldsberry δείχνει την αποδοτικότητα του Ντουράντ φέτος από κάθε σημείο πάνω στο παρκέ.

durant

Θέλει να μπει στην συζήτηση για το TOP 10 ever

O Ντουράντ θέλει όσο τίποτα, το τρίτο του δαχτυλίδι φέτος. Καλοί οι ατομικοί τίτλοι, οι φοβερές σεζόν με τα τρελά νούμερα του, αλλά τα πρωταθλήματα θα τον ανεβάσουν κι άλλο στη λίστα των κορυφαίων ever. Και αυτό είναι το μόνο που νοιάζει τον KD που έχει ακούσει πολλά τον τελευταίο καιρό και είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δώσει τις απαντήσεις του.

Στο Φοίνιξ έχει τον χαρισματικό σκόρερ Μπούκερ, τον Point God Πολ που θα... φτιάχνει τα plays και θα ομορφαίνει το παιχνίδι των Σανς, αλλά και το κτήνος Έιτον που θα δώσει τις μάχες του στη ρακέτα. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον τρίτο του τίτλο. Και αν πάρει τίτλο, τότε θα ξεκινήσει να κοιτάζει σιγά-σιγά για το TOP 10 των κορυφαίων ever.

Η πρώτη δεκάδα των κορυφαίων παικτών ever ίσως αποτελείται από τους Τζόρνταν, ΛεΜπρόν, Μάτζικ Τζόνσον, Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ, Μπιλ Ράσελ, Λάρι Μπερντ, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, Σακίλ Ο'Νίλ, Κόμπι Μπράιαντ, Στεφ Κάρι. Μπορεί να το αξίζουν και οι Ντάνκαν,Έρβινγκ, Ολάζουον). Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του, όμως οι παραπάνω 13 όπως και ο Ντουράντ είναι άλλο level.

Απλά ο KD θα πλησιάζει κάπου εκεί στο 10-13, αν αυξήσει τα πρωταθλήματα του και θα πρέπει να ανέβει από φέτος. Αν ο Ντουράντ κλείσει την καριέρα του με 4 πρωταθλήματα ίσως να έχει μια θέση στο TOP 10 έστω και σαν 10ος. Μένει να δούμε αν στους Σανς θα μπορέσει να πλησιάσει λίγο τους μύθους του αθλήματος.

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Τρομακτικό βίντεο: Καρχαρίας 100 κιλών δάγκωσε κολυμβήτρια στις Μαλδίβες

Θεώρησα ότι ο σκύλος είχε φύγει, ισχυρίζεται η 63χρονη Ρωσίδα που τον πάτησε στο Ηράκλειο

Δείτε βίντεο: «Σεισμός» στην πρώτη Ανάσταση στη Χίο με τον ιερέα που έχει γίνει viral για το σάλτο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης