Κλόε Κέλι: Χάρισε δεύτερο τίτλο στην Εθνική Αγγλίας αλλά δεν έβγαλε την φανέλα της

Κλόε Κέλι: Χάρισε δεύτερο τίτλο στην Εθνική Αγγλίας αλλά δεν έβγαλε την φανέλα της

Η 25χρονη επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είχε σκοράρει στον τελικό του Euro 2022 και έγινε viral για τον πανηγυρισμό της με την φανέλα της ανά χείρας

27030031
Στις 31 Ιουλίου 2022 η Εθνική Αγγλίας κέρδισε με 2-1 στην παράταση την Εθνική Γερμανίας και κατακτούσε το Euro στις γυναίκες. 

Τον σπουδαίο τελικό που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ έκρινε το γκολ της Κλόε Κέλι στο 110'. Η επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε, χάρισε το Κύπελλο στα Λιοντάρια, και έγινε viral για τον πανηγυρισμό της. 



Κλείσιμο
Μετά το γκολ έβγαλε την φανέλα της και την ανέμιζε μέσα στο γήπεδο, βγάζοντας εκατομμύρια Άγγλους στους δρόμους. Λίγους μήνες αργότερα η 25χρονη χάρισε άλλον έναν μεγάλο τίτλο στην Εθνική Αγγλίας. 

Στον τελικό του Finalissima Γυναικών η Αγγλία κέρδισε 4-2 (1-1) στα πέναλτι την Βραζιλία και η Κέλι πέτυχε το καθοριστικό πέναλτι. Σκόραρε από την άσπρη βούλα, χάρισε τον τίτλο στην Αγγλία αλλά αυτή την φορά δεν έβγαλε την φανέλα της. 

«Κοίταξα τον τερματοφύλακα στα μάτια και σκέφτηκα ότι θα σκοράρω. Είναι υπέροχο που επιστρέφω εδώ στο Γουέμπλεϊ μπροστά στους οπαδούς μας» είπε η Κέλι.

Η νεαρή ποδοσφαιρίστρια ανήκει από το 2020 στη Μάντσεστερ Σίτι. Ξεκίνησε από τη γειτονιά της, πήγε στην QPR, και έφτασε να παίζει στην Άρσεναλ. Πάντα ήταν στράικερ και της άρεσε αυτή η επαφή με τα δίχτυα. Από το Λονδίνο και την Άρσεναλ βρέθηκε στο Λίβερπουλ και στην Έβερτον και από εκεί στο Μάντσεστερ.

27029073
27029995


Έχει παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας και το 2018 ξεκίνησε και στην εθνική γυναικών. Το 2021 τραυματίστηκε σοβαρά (ρήξη του δεξιού πρόσθιου χιαστού συνδέσμου) και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου. Επέστρεψε το 2022 μετά από 11 μήνες και έπρεπε να "ψήσει" την προπονήτρια της στην εθνική ομάδα ότι αξίζει μια θέση στη σύνθεση για το Euro.

Ευτυχώς την κέρδισε την θέση. Για τους Άγγλους. Έχασε όμως το 2021 τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο που ήταν ένα από τα όνειρα της.

Η οικογένεια Χωραφά του Λονδίνου

Η οικογένεια της που ζει στο Δυτικό Λονδίνο έχει επτά παιδιά και εκείνη είναι η τελευταία.

Από μικρή έπαιζε ποδόσφαιρο με τα αδέλφια της. «Επαιζα πάντα ποδόσφαιρο με τα αγόρια από τα επτά μου χρόνια. Τα αδέρφια μου με έβαζαν στην ομάδα, παρόλο που ήταν μεγαλύτερα και έπαιζαν με τους φίλους τους.Ποτέ δεν με λυπήθηκαν πραγματικά επειδή με χτυπούσαν», είχε πει η Κέλι.

Έτσι έμαθε. Όταν ήταν μικρή έπαιρνε το λεωφορείο 92 από το Ealing στο Wembley για να πάρει ένα πρόγραμμα αγώνα για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Δεν είχε εισιτήριο για να μπει. Που να φαντάζονταν τι θα έκανε στο Γουέμπλεϊ στις 31 Ιουλίου 2022;





Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Οι νέοι να ψηφίσουν, να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον τους - Δείτε βίντεο

Wall Street Journal: Γιατί τα αφεντικά που αναζητούν σκληρά εργαζόμενους, προσλαμβάνουν «ώριμους» υπαλλήλους

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον άγριο ξυλοδαρμό γονέων από τον 50χρονο γιο τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης