La Liga, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Ανατροπή τίτλου - Δείτε τα γκολ

La Liga, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Ανατροπή τίτλου - Δείτε τα γκολ

Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 9' με αυτογκόλ, αλλά η Μπάρτσα ισοφάρισε στο 45' κι αφού στο 82' ακυρώθηκε γκολ του Ασένσιο μέσω VAR, στο 90'+2' ο Κεσιέ πέτυχε το 2-1 με τους Καταλανούς να είναι πλέον στο +12

barcelona-real-m2
Ήταν εν μέρει γνωστό, έγινε πλέον και επίσημο: Το φετινό πρωτάθλημα στην Ισπανία μπορεί ΜΟΝΟ να το χάσει η Μπαρτσελόνα! Οι Μπλαουγκράνα, με καρδιά, τύχη και VAR, νίκησαν την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου» (2-1) και την άφησαν δώδεκα βαθμούς πίσω, δώδεκα αγωνιστικές μέχρι το φινάλε της La Liga.

Σταθερά χωρίς Πέδρι και Ουσμάν Ντεμπελέ, ο Τσάβι ξεκίνησε τον Σέρτζι Ρομπέρτο στα χαφ και, όπως πάντα στα ντέρμπι, τον Ρόναλντ Αραούχο ως δεξί μπακ, για να περιορίσει την δράση του Βινίσιους Ζούνιορ.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα.

Ο Κάρλο Αντσελότι, με μοναδικό απόντα τον Νταβίντ Αλάμπα, παρέταξε την θεωρούμενη ως ιδανική του ενδεκάδα, επιλέγοντας τον Εντουάρντο Καμαβινγκά για να πλαισιώσει Λούκα Μόντριτς και Τόνι Κρόος στα χαφ, αντί του Ορελιέν Τσουαμενί.

Αυτογκόλ του Αραούχο και 0-1
Με διάθεση ξεκίνησαν οι δύο ομάδες, με τον Καρίμ Μπενζεμά να απειλεί με το «καλημέρα» για τους φιλοξενούμενους με μακρινό σουτ που μπλόκαρε ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, με τους γηπεδούχους να απαντούν με σουτ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και, κυρίως, κεφαλιά του Ραφίνια, την οποία έβγαλε με σωτήρια απόκρουση ο Τιμπό Κουρτουά.

Προτού συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ κατάφερε να προηγηθεί, όταν ο Βινίσιους προσπάθησε να σεντράρει από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Αραούχο και άφησε εντελώς εκτός θέσης τον Τερ Στέγκεν, για το 0-1 (9’).

Κλείσιμο
Ο Βραζιλιάνος, παρ’ ότι δεν «νίκησε» τον αντίπαλό του στη συγκεκριμένη μονομαχία, πήρε τα… πάνω του και λίγο αργότερα ξεπέρασε τον Αραούχο, με την πάσα του να μην βρίσκει τον Μπενζεμά για λίγο.

Η Μπαρτσελόνα, με τον Σέρχιο Μπουσκέτς να κάνει αρκετά λάθη, άργησε να αντιδράσει, απειλώντας ουσιαστικά 15 λεπτά αργότερα, με κεφαλιά του Αντρέας Κρίστενσεν που έφυγε λίγο άουτ.

Πλασέ του Σέρτζι Ρομπέρτο και 1-1
Σταδιακά, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και απείλησαν με σουτ του Ραφίνια που έβγαλε ο Κουρτουά, ο οποίος ένιωσε την Μπλαουγκράνα πίεση στο τελευταίο 15λεπτο, χωρίς πάντως να δεχθεί κάποια μεγάλη φάση.

Μέχρι, βεβαίως, τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν, μετά από κίνηση του Αραούχο από τα δεξιά και σέντρα στην περιοχή, με προσπάθειες για γκολ των μεν και διωξίματα των δε, ήρθε το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Σέρτζι Ρομπέρτο, ο οποίος πρόσφατα επέκτεινε το συμβόλαιό του και κερδίζει χρόνο με το σπαθί του, πλάσαρε άψογα από το ύψος του πέναλτι τον Κουρτουά, διαμορφώνοντας ένα μάλλον δίκαιο 1-1, με βάση την εικόνα του αγώνα.

«Στοπ» του VAR στο 1-2 του Ασένσιο…
Ανώτερη στο δεύτερο μέρος η Μπάρτσα, η οποία έπαιξε πιο τολμηρά και πλησίασε στο δεύτερο γκολ με τον Λεβαντόφσκι, η τελική προσπάθεια του οποίου δεν θύμιζε τον γνωστό, φονικό «Λέβα».

Ο Αντσελότι, βλέποντας τους γηπεδούχους να κυριαρχούν σε ρυθμό και εντυπώσεις, έριξε αρχικά Φερλάν Μεντί και Ροντρίγκο, με τον Βραζιλιάνο να χάνει μια σπουδαία ευκαιρία μετά από ένα ακόμα λάθος του Μπουσκέτς.

Δύο ακόμα ευκαιρίες του Λεβαντόφσκι, άλλες τρεις αλλαγές του «Καρλέτο», ο οποίος τα έπαιξε όλα για όλα και παραλίγο να δικαιωθεί αφού ο Μάρκο Ασένσιο, μια από τις τελευταίες του αλλαγές, κατάφερε να σκοράρει, ύστερα από σέντρα του Καρβαχάλ (81’). Το γκολ για το 1-2, όμως, ακυρώθηκε ορθά από το VAR για οφσάιντ, έστω και οριακό.

...και 2-1 του Κεσιέ στο 90’+2’!
Παρ’ ότι η Ρεάλ είχε περισσότερες δυνάμεις και φρεσκάδα, η Μπάρτσα δεν σταμάτησε ποτέ να επιτίθεται και να ρισκάρει, δρέποντας τους καρπούς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κίνηση του Αλεχάντρο Μπάλντε από τα αριστερά, συνδυασμό με τον Λεβαντόφσκι, καταπληκτικό τακουνάκι του Πολωνού για τον νεαρό, ο οποίος γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Φρανκ Κεσιέ, με ωραίο πλασέ, την έστειλε στο βάθος της μαδριλένικης εστίας.

Μέσα σε ένταση και πολλά… γαλλικά, ο Τσάβι πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική του νίκη σε «Clasico», κάτι που είχε να κάνει η Μπάρτσα από το 2012, όταν είχε προπονητή τον Πεπ Γκουαρδιόλα, χαμογελαστή θεατή στις εξέδρες του «Καμπ Νόου» για τη νίκη – μισό τίτλο της μεγάλης του αγάπης.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Αραούχο, Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπάλντε – Σέρτζι Ρομπέρτο (77’ Κεσιέ), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ – Ραφίνια (83’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Γκάβι (90’+1’ Φατί).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Νάτσο (62’ Μεντί) – Μόντριτς (77’ Ντάνι Θεμπάγιος), Καμαβινγκά (76’ Τσουαμενί), Κρόος (62’ Ροντρίγκο) – Βαλβέρδε (77’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 26 αγώνες): Μπαρτσελόνα 68, Ρεάλ Μαδρίτης 56, Ατλέτικο Μαδρίτης 51, Ρεάλ Σοσιεδάδ 48, Μπέτις 45, Βιγιαρεάλ 41, Αθλέτικ Μπιλμπάο 36, Ράγιο Βαγιεκάνο 36.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ξάνθη: Αν πειράξετε την οικογένειά μου θα σας σκοτώσω όλους, λέει ο δολοφόνος του 45χρονου - Βίντεο

Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse για πάνω από 2 δισ. δολάρια

Τρίκαλα: Οικογενειακή φίλη φέρεται να έκλεισε το «ροζ» ραντεβού της 17χρονης με τον 84χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης