Champions League, Νάπολι-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-0: Πρώτη φορά στα προημιτελικά!

Champions League, Νάπολι-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-0: Πρώτη φορά στα προημιτελικά!

Με δύο γκολ του Οσιμέν και ένα του Ζιελίνσκι (πέναλτι) η Νάπολι έγινε η τρίτη ομάδα της Ιταλίας μετά τη Μίλαν και την Ίντερ που συνεχίζει στα προημιτελικά

26938521
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Νάπολι προκρίθηκε  στους «8» του Champions League.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι μετά το 0-2 στη Φρανκφούρτη κέρδισε 3-0 την Άιντραχτ και στη Νάπολη και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση!

Ακόμη και με τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα στις τάξεις της η Νάπολι δεν κατάφερε να διακριθεί στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης αλλά φέτος έχοντας ως ορμητήριό της το "Ντιέγκο Μαραντόνα" κάνει... θαύματα εντός και εκτός συνόρων!

Προκρίνεται για πρώτη φορά μετά το 2019 στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Europa League εκείνη τη σεζόν και είχε αποκλειστεί από την Άρσεναλ) και γίνεται η 3η ομάδα από την Ιταλία μετά τη Μίλαν και την Ίντερ που θα μπει στην κληρωτίδα την Παρασκευή.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr7d2yhbgqgp)


Ο αγώνας

Στο 19' ο Κβαρατσχέλια πέρασε την άμυνα της Άιντραχτ αλλά στο τετ α τετ τον σταμάτησε και έδιωξε σε κόρνερ ο Τραπ. Η Νάπολι ανέβαζε στροφές ανά διαστήματα αλλά βρήκε δίχτυα στο 45+2.



Ο Πολιτάνο έβγαλε σέντρα από πλάγια θέση και ο Οσιμέν με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι κέρδισε τον Τραπ για το 1-0. Ο Νιγηριανός έφτασε τα 27 γκολ στη σεζόν!

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος έτσι άρχισε και το δεύτερο για την Νάπολι. Στο 53' ο Οσιμέν μετά από ασίστ του Ντι Λορέντζο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Πάνω στη φάση τραυματίστηκε στο χέρι, το πάτησε ο αντίπαλος αμυντικός, αλλά εκείνος συνέχισε κανονικά! Η Νάπολι συνέχισε να πιέζει με τον Κβαρατσχέλια αλλά το 3-0 ήρθε από τον Ζιελίνσκι.

Ο Πολωνός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σο και εν συνεχεία εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 3-0 στο 64'.

Η Νάπολι δεν δέχτηκε σημαντική ευκαιρία έως το φινάλε και έκλεισε το παιχνίδι στο 3-0.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ (67' Ζοάν Ζεσούς), Μάρλο Ρούι, Ζαμπό Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74' Ντομπελέ), Οσιμέν (81' Σιμεόνε), Κβαρατσχέλια (74' Έλμας), Πολιτάνο (67' Λοσάνο).
ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Εντικά, Μπούτα, Λενζ (67' Μαξ), Καμάντα, Σο, Ρόντε (74' Γιάκιτς), Γκέτσε, Κνάουφ, Μπορέ





Ειδήσεις σήμερα:

Hellenic Train: Αποζημιώνει τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών - Οι προκαταβολές

Τζόζεφ Τζεντίλ: Ο άνθρωπος που έβλεπε τις... χρεοκοπίες να περνούν - «Πρωταγωνιστής» στις υποθέσεις Enron, Lehman Brothers και SVB

Μίμης Παπαϊωάννου: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - Την Παρασκευή η κηδεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης