Basket League, Απόλλων - Ιωνικός 93-66: Τα παιδιά από την Πάτρα ψήφισαν... παραμονή

Basket League, Απόλλων - Ιωνικός 93-66: Τα παιδιά από την Πάτρα ψήφισαν... παραμονή

Ο Απόλλων Πατρών ισοπέδωσε τον Ιωνικό, κάλυψε με τεράστια ευκολία τη διαφορά του πρώτου αγώνα και έκανε βήμα παραμονής στην Basket League

5829523
Ίσως την πιο σπουδαία νίκη στη σεζόν του πέτυχε ο Απόλλωνας που πήρε πανηγυρικά και τη διαφορά από τον Ιωνικό. Το τελικό 93-66 αποδεικνύει το πόσο μονόπλευρο ήταν το δεύτερο μέρος, με τους Πατρινούς να μετατρέπουν το +4 σε +21 μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Βερτζ (23π, 10 ασ, 8ρ, 3ρ.), Μακ (20π) και Ντέιβις (13π, 4ασ, 4ρ.) κατάφεραν να κυριαρχήσουν και με το σκοράρισμά τους να δώσουν «ανάσα» παραμονής στον Απόλλωνα να πιάνει στις 4 νίκες τον Ιωνικό. Στους 20 σταμάτησε ο Μαυροκεφαλίδης με 9 ριμπάουντ, ενώ ο Χόκινς προσέθεσε 12, με τον Μάντζαρη να ολοκληρώνει με άλλους 3 και 10 ασίστ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cr3ntnx7z55t)



Ο αγώνας
Όπως ήταν λογικό οι δύο ομάδες ξεκίνησαν... νευρικές στην επίθεση. Ο Ντέιβις με ένα τρίποντο έγραψε το 10-6 (4') και λίγο αργότερα ο Μακ με ακόμα ένα μακρινό σουτ το 15-8. Ο Ιωνικός όμως, παρότι ο Μαυροκεφαλίδης δεν είχε εκτελεστικά τα συνήθη ποσοστά του, έμεινε κοντά στο σκορ, μέχρι ο Καράμπελας να ανοίξει με προσωπικά καλάθια τη διαφορά για το 26-16 (13').

Ένα ξέσπασμα του Μάντζαρη οδήγησε τον Ιωνικό σε ένα μικρό 0-5 σερί για το 28-23 και ακόμα πέντε σερί πόντοι του Μαυροκεφαλίδη κράτησαν την ομάδα της Νίκαιας στο -4 (35-31) μετά το ημίχρονο. Διαφορά δηλαδή ακριβώς ίδια με την αναμέτρηση του πρώτου γύρου.


Κλείσιμο
Στην τρίτη περίοδο όμως ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει ό,τι ακριβώς χρειαζόταν. Γκρίφιν, Βερτζ και Μακ βρήκαν διαδοχικά καλάθια, την ώρα που ο Ιωνικός στερήθηκε λύσεων και προσωπικότητας στη δική του επίθεση. Το 19-4 επιμέρους μέσα σε πέντε λεπτά έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων που έκλεισε το δεκάλεπτο στο 66-47.

Οι Νικαιώτες έπρεπε να αντιδράσουν άμεσα για να παραμείνουν στη διεκδίκηση έστω της διαφοράς. Με τέσσερις πόντους του Νούνιεζ μείωσαν στους 13 (66-53, 32') και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης παρότι άστοχος ως εκείνο το σημείο έφτασε τους 20 πόντους, αλλά από την άλλη η πληθώρα λύσεων του Απόλλωνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Μακ και Βερτζ ανέλαβαν ξανά με τον Απόλλωνα να φτάνει στο +22 (77-55) πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Τίποτα δεν άλλαξε φυσικά ως το τέλος, με τον Μαυροκεφαλίδη να αποβάλλεται πετώντας μια πετσέτα στο παρκέ και τη διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς και να φτάνουμε στο τελικό 93-66, με τους Πατρινούς να υπερκαλύπτουν το -4 με το οποίο ηττήθηκαν στη Νίκαια.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 35-31, 66-47, 93-66

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Σε εκείνο το πεντάλεπτο του 3ου δεκαλέπτου που το 35-31 μετατράπηκε σε 66-47, ο Ιωνικός ουσιαστικά είδε τις ελπίδες του να εξανεμίζονται.

MVP: Πολλοί διακριθέντες για τον Απόλλωνα αλλά η γεμάτη στατιστική του Βερτζ με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα έκαναν τη διαφορά.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Δεν τον λες και... αφανή αλλά με 20 πόντους ο Μακ, επίσης απόκτημα μεσούσης της σεζόν όπως ο Βερτζ, πέτυχε πολύ μεγάλα καλάθια στο δεύτερο μέρος.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Μπορεί να σκόραρε 20 πόντους αλλά είχε πολύ άσχημα ποσοστά ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (4/11 2π, 2/6 3π.) και βρήκε αρκετά από τα καλάθια του μόλις η διαφορά είχε εκτοξευθεί.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 24 πόντοι του Απόλλωνα στον αιφνιδιασμό.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Ο Ιωνικός είχε επικρατήσει με 79-75 και έχασε πολύ εύκολα τη διαφορά στην ισοβαθμία.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι Βερτζ και Μακ ήρθαν τελευταίοι στην ομάδα του κόουτς Βετούλα και ήδη κάνουν τη διαφορά, σκοράροντας 43 πόντους αθροιστικά σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την παραμονή.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς πήρε ένα μήνα αναρρωτική ο επιθεωρητής Νικολάου - Όλο το απόρρητο πόρισμα της ΕΔΕ

«Αξίζει να το προσπαθήσουμε με τους Έλληνες» λέει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Δημοσκόπηση της GPO μετά τα Τέμπη: Στις 3,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης