Μαφιόζικη επίθεση με σφαίρες σε σούπερ μάρκετ της Αντονέλα Ροκούσο - «Μέσι, σε περιμένουμε», το μήνυμα των δραστών - Δείτε βίντεο

Μαφιόζικη επίθεση με σφαίρες σε σούπερ μάρκετ της Αντονέλα Ροκούσο - «Μέσι, σε περιμένουμε», το μήνυμα των δραστών - Δείτε βίντεο

Η επίθεση μοιάζει με μαφιόζικη προειδοποίηση προς πολλές κατευθύνσεις, σε μια περίοδο 14 μηνών που έχουν σημειωθεί περίπου 300 δολοφονίες στη γενέτειρα του Μέσι

messi_antonella_arthro
Την πόρτα του Λιονέλ Μέσι χτύπησε η μαφιόζικη κρίση που περνάει το Ροσάριο, με τουλάχιστον δύο άνδρες αγνώστων λοιπών στοιχείων να γαζώνουν με σφαίρες ένα κατάστημα το οποίο ανήκει στην οικογένεια της συζύγου του σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Αντονέλα, και στη συνέχεια να διαφεύγουν με μηχανή.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ στα αργεντίνικα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα κίνητρα μένει να διερευνηθούν, ωστόσο γίνεται εύκολα αντιληπτό από το σημείωμα που άφησαν οι δράστες πως ο στόχος είναι ο δήμαρχος της πόλης, τον οποίο χαρακτηρίζουν «ναρκέμπορα».

messi_simeioma
Το σημείωμα


«Μέσι σε περιμένουμε. Ο (Πάμπλο) Χαβκίν είναι κι αυτός ναρκέμπορας, δεν πρόκειται να σε προστατέψει», αναγράφεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα που βρέθηκε στο σημείο μαζί με 12 κάλυκες που περισυνέλεξε η Αστυνομία (14 οι τρύπες από τις σφαίρες στην πρόσοψη του καταστήματος), με τον εισαγγελέα Φεντερίκο Ρέμπολα να διατάζει τη διερεύνηση του θέματος ζητώντας βαλλιστική εξέταση αλλά και του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας.

Κλείσιμο
messi_sfaires


Λίγες ώρες νωρίτερα από την επίθεση, σε άλλο μέρος της πόλης, αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν πως άγνωστοι ανάγκασαν έναν άνδρα να κατέβει από το αυτοκίνητο στο οποίο επενέβαιναν όλοι μαζί και στην συνέχεια τον εκτέλεσαν με επτά σφαίρες. Όλα αυτά συνέβησαν μόλις κάποιες ημέρες αργότερα από την εκτέλεση ακόμη ενός ανθρώπου το νεκρό σώμα του οποίου παράτησαν σε κοινή θέα.

Προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο πέραν του προφανούς που να εμπλέκει τον Μέσι στην υπόθεση, ωστόσο εικάζεται πως δεν είναι εντελώς τυχαίο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επίθεση ήρθε περίπου έναν μήνα μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Χαβκίν με τις οποίες κατέκρινε τον Μιγκέλ Άνχελ Ρούχο για την τοποθέτησή του πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές επιλέγουν να μην αγωνιστούν στο Ροσάριο εξαιτίας των φόβων που νιώθουν για την ασφάλειά τους εν μέσω αυτού του κλίματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης