Κύπελλο Γαλλίας: Η Μαρσέιγ απέκλεισε την Παρί, στα πέναλτι την πρόκριση η Λιόν - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο Γαλλίας: Η Μαρσέιγ απέκλεισε την Παρί, στα πέναλτι την πρόκριση η Λιόν - Δείτε τα γκολ

H Μαρσέιγ πήρε μια σπουδαία νίκη - πρόκριση με 2-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν - Στα προημιτελικά και η Λιόν που επικράτησε στα πέναλτι της Λιλ, ενώ η Οσέρ έμεινε εκτός συνέχειας από την Ροντέζ της Ligue 2

Collage_Maker-09-Feb-2023-12_38-AM
Ο τίτλος του φαβορί πολλές φορές δεν σημαίνει τίποτα όταν φιλοξενείσαι σε έδρες όπως το «Βελοντρόμ». Και η Μαρσέιγ φρόντισε να το υπενθυμίσει στην Παρί με τον πλέον παραστατικό τρόπο! Χάρη στα γκολ των Σάντσες και Μαλινόφσκι, οι Μασσαλοί τιμώρησαν τους Παριζιάνους που ταξίδεψαν χωρίς τον τραυματία Κιλιάν Μπαπέ και με το τελικό 2-1 πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, αφήνοντας εκτός τη μεγάλη δύναμη του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Οι Μασσαλοί απέδειξαν από την αρχή πως δεν πρόκειται να κάνουν εύκολο το έργο των Παριζιάνων και έριξαν προειδοποιητική βολή με οβίδα του Ουντέρ (5΄), η οποία ωστόσο εξουδετερώθηκε από τον Ντοναρούμα. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και τελικά δικαιώθηκαν για την επιμονή τους στο 31΄. Ο Ράμος γκρέμισε τον Ουντέρ μέσα στην περιοχή και ο Σάντσες ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι για να γράψει το 1-0, βάζοντας φωτιά στο «Βελοντρόμ».

Το γκολ των Μασσαλών ωστόσο σαν να.. ξύπνησε τους φιλοξενούμενους που άγγιξαν την ισοφάριση σε μακρινό σουτ του Νεϊμάρ που βρήκε στο δοκάρι (38΄), προτού τελικά βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις του α΄μέρους ο Νεϊμάρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ράμος πήρε την κεφαλιά για να στείλει τις δυο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια. Δώδεκα λεπτά μετά την επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο όμως αρκούσαν στη Μαρσέιγ για να ανακτήσει το προβάδισμα.

Σκόρερ αυτή τη φορά ο Μαλινόφσκι που έπιασε φωτοβολίδα με κατεύθυνση το «παραθυράκι» του Ντοναρούμα. Οι Παριζιάνοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, έχασαν σπουδαία στιγμή με καλοζυγισμένο σουτ του Μέσι στο 79΄αλλά τελικά δεν βρήκαν ποτέ την ισοφάριση, αποχωρώντας με σκυμμένο κεφάλι και πληγωμένο τον εγωισμό από το ντέρμπι του Classique.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqdiu4avzl3d)



Κλείσιμο
Το πρώτο από τα δύο μεγάλα ματς των «16» του Κυπέλλου Γαλλίας, ανάμεσα στη Λιόν και στη Λιλ, ανέδειξε νικητές τους «Λιονέ» με 4-2 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 2-2). Οι γηπεδούχοι, που προηγήθηκαν με 2-0 στα πρώτα 21 λεπτά χάρις στα γκολ των Σερκί (8΄) και Λακαζέτ (21΄), ευστόχησαν και στα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν, σε αντίθεση με τους «Λιλουά», που ήταν δύο φορές εύστοχοι.

Πάντως, στην κανονική διάρκεια του ματς η Λιλ κατάφερε να ισοφαρίσει με τα τέρματα των Ντέιβιντ (29΄) και Ζεγκρόβα (64΄), αλλά στη «ρώσικη ρουλέτα» οι παίκτες της δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Résumé : Lyon évite la catastrophe et élimine le LOSC


Η μεγάλη έκπληξη στην φάση των «16» του θεσμού έγινε στο «Αμπε Ντεσάν», όπου η Ροντέζ (ομάδα της Ligue 2) «πέταξε έξω» από τον θεσμό την Οσέρ, που αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία με το «αγγλικό» 3-2.

Το 1-1 του πρώτου μέρους (προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με τον Μέντες στο 3΄ και «απάντησαν» οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις με τον Νιάνγκ) έδειξε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν καθόλου εύκολα για το συγκρότημα του Πελισιέ κι αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη με τα γκολ των Κορεντόρ (68΄) και Παρκ Γιουνγκ-Μπιν στο 76΄.

Résumé : Rodez élimine Auxerre pour la 1ère surprise des 8èmes


Με δύο γκολ στα πρώτα 35 λεπτά της αναμέτρησης (αυτογκόλ Ντιουφ και Αμπουκλάλ), η Τουλούζ επικράτησε με 3-1 της Ρεμς και προκρίθηκε άνετα στην επόμενη φάση. Στο 62΄ ο Σαϊμπί «έγραψε» το 3-0 και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με το γκολ του Κατζούστε στο 89΄.

Résumé : Toulouse se balade contre Reims et se qualifie


Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Γαλλίας:

Λιόν-Λιλ 4-2 πεν. (κ.α. 2-2)

Τουλούζ-Ρεμς 3-1

Βιερσόν-Γκρενόμπλ 0-1

Οσέρ-Ροντέζ 1-3

Παρί FC-Ανεσί 5-6 πεν. (κ.α. 1-1)

Ανζέ-Ναντ 2-4 πεν. (κ.α. 1-1)

Μαρσέιγ-Παρί ΣΖ 2-1

Λοριάν-Λανς 9/02




Ειδήσεις σήμερα:

Πέτρος Φιλιππίδης: Έξι χρόνια κάθειρξη για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε για τη δεύτερη - Αναμένεται η απόφαση για τη συγχώνευση

Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της Αϊρίν στην ΕΜΑΚ που την διέσωσε μετά από 50 ώρες στα συντρίμμια

Ο «Μάξιμος Σαράφης» έταξε δάνειο ακόμη και σε... νεκρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης