Μουντιάλ 2030: Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη ανακοίνωσαν κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση

Μουντιάλ 2030: Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη ανακοίνωσαν κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση

Με κάθε επισημότητα οι τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής ανακοίνωσαν την κοινή τους υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030

Mundial2023
Δύο περίπου μήνες μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ του Κατάρ, κι ενώ είναι γνωστό ότι η διοργάνωση του 2026 θα φιλοξενηθεί στη Βόρειο Αμερική (ΗΠΑ, Μεξικό, Καναδάς), αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2030.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν σήμερα Τρίτη (7/2) στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες, οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών της Αργεντινής, της Ουρουγουάης, της Χιλής και της Παραγουάης ανακοίνωσαν την κοινή υποψήφια τους για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Κλείσιμο

Πρόκειται για ένα... επετειακό τουρνουά, 100 χρόνια μετά το πρώτο Μουντιάλ που διεξήχθη στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό κόντρα στην Αργεντινή. Η Ουρουγουάη δεν μπορούσε να στηρίξει οικονομικά το πρότζεκτ και ζήτησε την συνεργασία άλλων χωρών της Νότιας Αμερικής για τη διοργάνωση του τουρνουά. Άξιο αναφοράς πως η Βραζιλία δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Η FIFA θα αποφασίσει την ανάθεση του Μουντιάλ του 2030 στο 74ο συνέδριο της που θα πραγματοποιηθεί το 2024. Θυμίζουμε πως υπάρχουν φήμες και για κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Οι κυβερνήσεις ολοκληρώνουν τον θεσμικό κύκλο, ο λαός ψηφίζει αντιπροσώπους, όχι απεργούς

Φόβους για «χιλιάδες νεκρά παιδιά» σε Τουρκία και Συρία εκφράζει η UNICEF

Στο ΣτΕ 18  Δραματικές Σχολές κατά τις εξομοίωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης