Ολυμπιακοί Αγώνες: Νέες αντιδράσεις για την πιθανή επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες: Νέες αντιδράσεις για την πιθανή επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητές

Οι σκανδιναβικές χώρες με επιστολή στη ΔΟΕ αντιτίθενται στη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων σε διεθνείς διοργανώσεις

Μέλος της ΔΟΕ ξανά η Ρωσία
Φουντώνουν οι αντιδράσεις προς τη ΔΟΕ για την ενδεχόεμη επιστροφή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών (έστω και ως ουδέτερων) στις διεθνείς διοργανώσεις και δη τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι πρώτες αντιδράσεις είχαν προκύψει από την ουκρανική κυβέρνηση, ωστόσο σήμερα οι Σκανδιναβικές Ολυμπιακές Επιτροπές έστειλαν σήμερα (7/2) επιστολή στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή τους στη συμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η ΔΟΕ έκανε γνωστό τον περασμένο μήνα ότι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ενδέχεται να έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι τον επόμενο χρόνο μέσω των ασιατικών προκριματικών.

«Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να εξετάσουμε την επιστροφή τους, αυτή είναι η θέση μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αθλητές από τη Ρωσία και τη γειτονική Λευκορωσία, έχουν αποκλειστεί από πολλές διεθνείς διοργανώσεις μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, και οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 δήλωσαν ότι θα συμμορφωθούν με την απόφαση της ΔΟΕ σχετικά με το ποιος επιτρέπεται να συμμετάσχει στους Αγώνες.

Κλείσιμο
Στη σημερινή κοινή δήλωση από τις Σκανδιναβικές Ολυμπιακές Επιτροπές, τις Παραολυμπιακές Επιτροπές και τις αθλητικές συνομοσπονδίες, αναφέρεται ότι στέκονται σταθερά στην αντίθεσή τους στο να επιτραπεί σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές και αξιωματούχους να συμμετέχουν σε διεθνή διοργανώσεις.

«Εμείς, οι Σκανδιναβικές Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές Επιτροπές και Συνομοσπονδίες Αθλητισμού, επωφελούμαστε αυτής της ευκαιρίας για να επιβεβαιώσουμε τη σταθερή υποστήριξή μας για άλλη μια φορά στον ουκρανικό λαό και στο αίτημα για ειρήνη», ανέφερε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Λετονία, η Λιθουανία, η Εσθονία και η Πολωνία κάλεσαν τους διεθνείς αθλητικούς φορείς να απαγορεύσουν σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε άλλες διοργανώσεις όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι το να επιτραπεί στη Ρωσία να διαγωνιστεί στους Αγώνες του Παρισιού το 2024 θα ισοδυναμούσε με την απόδειξη ότι «ο τρόμος είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτός».

Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν θέλουμε να έχουμε σχέση μαζί του» - Ξεσπούν μητέρα και αδερφή Τσιάρτα για την υποψηφιότητα με Τζήμερο-Κρανιδιώτη

Χαμός στο Twitter με το «πρόεδρε έλα με φόρα» της Τσαπανίδου προς τον Τσίπρα

«Σταμάτα, δείξε πιο φιλικός»: Η Λόπεζ «έκραξε» τον Άφλεκ στα Grammy για τη βαρεμάρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης