Σεβτσένκο κατά της συμμετοχής Ρώσων στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει»

Σεβτσένκο κατά της συμμετοχής Ρώσων στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει»

Ο Αντρέι Σεβτσένκο σημείωσε ότι «ο πόλεμος κάθε μέρα καταστρέφει τα σπίτια μας, μετατρέπει σε ερείπια τις ζωές των παιδιών μας και απειλεί την ύπαρξη μας»

25005822
Απέναντι στη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στέκεται ο Αντρέι Σεβτσένκο.

Ο Ουκρανός που υπήρξε αρχηγός αλλά και προπονητής της Εθνικής ομάδας της χώρας του με τοποθέτησή του στα social media κάλεσε την ΔΟΕ να μην επιτρέψει την συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων στο Παρίσι 2024 αφού ο πόλεμος συνεχίζεται.



Αναλυτικά η ανάρτηση του Σεβτσένκο

«Δεν υπάρχουν πολιτικά παιχνίδια στον αθλητισμό , αλλά ο πόλεμος είναι πολλά παραπάνω από πολιτική. Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι μια τεράστια ευκαιρία να μοιραστείς ένα μήνυμα με τους ανθρώπους σε όλη την γη. Εάν οι αθλητές από την Ρωσία και την Λευκορωσία αγωνιστούν με ή χωρίς σημαία αυτό θα αντιμετωπιστεί ως μια τοποθέτηση από την Ολυμπιακή επιτροπή προς όλο τον κόσμο πως ο πόλεμος έχει τελειώσει και πως μπορείς να τα ξεχάσεις όλα και να τους συγχωρέσεις όλους.

Αλλά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει, ο πόλεμος κάθε μέρα καταστρέφει τα σπίτια μας , μετατρέπει σε ερείπια τις ζωές των παιδιών μας και απειλεί την ύπαρξη μας. Ο κόσμος πρέπει να θυμάται αυτό. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως κάθε μέρα παλεύουμε για την ειρήνη και την προάσπιση της ελευθερίας μας.

Κλείσιμο
Παροτρύνω την Ολυμπιακή επιτροπή να μην επιτρέψει στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές την συμμετοχή τους μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να καταδικάσει με κάθε τρόπο την Ρωσική επιθετικότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Bullying Βαρεμένου σε Άννα Καραμανλή: Της πήρε φωτογραφία από τα χέρια και την πέταξε - Βίντεο

Χτύπησαν και μαχαίρωσαν 17χρονο στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο

«Παιδί μου!» - Η κραυγή του πατέρα του Τουρούτσικα όταν έφτασε το φέρετρο - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης