Κολοβέτσιος για τον φονικό σεισμό: «Μένω στον 14ο όροφο και νόμιζα ότι αυτό ήταν, ότι πέφτουμε»

Κολοβέτσιος για τον φονικό σεισμό: «Μένω στον 14ο όροφο και νόμιζα ότι αυτό ήταν, ότι πέφτουμε»

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, που αγωνίζεται στην τουρκική Καϊσέρισπορ μίλησε για το πως βίωσε τον φονικό σεισμό - Συγκλόνιστικό βίντεο την ώρα που δίνει συνέντευξη και γίνεται ο μετασεισμός

kolovetsios
Αν και περίπου 2,5-3 ώρες μακριά από το επίκεντρο του σεισμού, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μίλησε για τον τρόμο που βίωσε στις 4,3 τα ξημερώματα όταν ακόμη μέσα στον ύπνο νόμιζε ότι έχουν εισβάλει κλέφτες στο σπίτι του.

Όταν, δε, σηκώθηκε από το κρεβάτι είδε το διαμέρισμά του που είναι στον 14ο όροφο μιας καινούργιας πολυκατοικίας να πάλλεται, με τον ίδιο να πιστεύει ότι... πέφτει!

«Φανταστείτε ότι η Καισάρεια, όπου μένω είναι 2,5-3 ώρες οδικώς μακριά από το επίκεντρο του σεισμού και παρόλα αυτά τον νιώσαμε για τα καλά. Ευτυχώς, δεν έχουμε θύματα εδώ στην περιοχή μας παρά μόνο υλικές ζημιές και ελεγχόμενες κατεδαφίσεις κτιρίων τα οποία ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και έπρεπε να πέσουν», είπε αρχικά ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός και στη συνέχει τόνισε:

«Εχουμε ρωγμές στην πολυκατοικία μας, η οποία παρόλο που είναι καινούργια υπέστη κι αυτή κάποιες μικρές ζημιές. Φανταστείτε τι έχει γίνει σε άλλα κτίρια πιο παλιά και ειδικά σ' αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο».

rogmes_tourkia
Οι φωτογραφίες που έστειλε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος με τις ρωγμές στην πολυκατοικία του.


Μπορείς να φέρεις στο νου σου τη στιγμή που άρχισε ο σεισμός. Διάβασα σε άλλες δηλώσεις σου ότι σηκώθηκες και δεν μπορούσες να κρατήσεις την ισορροπία σου.
Κλείσιμο
«Εντάξει, χάος! Σκέψου να είμαι στο σπίτι και να βλέπω το διαμέρισμα να πάλλεται. Σκεφτόμουν ότι αυτό ήταν, πέφτουμε. Στις 4.3 τα ξημερώματα που έγινε, ήταν πολύ έντονο όλο αυτό. Ο κόσμος ήταν πανικόβλητος, παιδιά και μεγάλοι έκλαιγαν. Άλλοι έμπαιναν στα αμάξια τους να φύγουν μακριά.

Σκεφτείτε ότι η δική μας πολυκατοικία είναι ένα κτήριο 20 ορόφων, εγώ μένω στον 14ο. Ήμουν μέσα στον ύπνο. Πίστευα στην αρχή ότι μπορεί να είχαν μπει κλέφτες στο διαμέρισμά μου. Ακουγα δυνατούς θορύβους, και τζάμια να πάλλονται δυνατά. Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός. Πέσανε και κάποια πράγματα μέσα στο σπίτι μου. Ευτυχώς, η πολυκατοικία μας είναι καινούργια και απορρόφησε τους κραδασμούς».

Τώρα που είσαι;
«Είμαστε στο προπονητικό της ομάδας, όπου υπάρχει αρκετός χώρος για όλους μας. Είναι ένα ασφαλές μέρος. Είμαστε έξω από τα σπίτια μας από τα ξημερώματα».

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες που οφείλετε να ακολουθείτε;
«Ακόμη όχι κάτι συγκεκριμένο, πέρα από το ότι μας έχουν δώσει οδηγία να μην πάμε στα σπίτια μας».

Στο Γκαζιαντέπ, όπου έγινε ο σεισμός μένει και παίζει ένας άλλος Ελληνας, ο Στέλιος Κίτσιου. Στη Χατάισπορ υπάρχουν παίκτες κάτω από τα ερείπια. Μαθαίνεις κάτι;
«Πριν λίγα λεπτά έμαθα για δύο παίκτες της Χατάισπορ ότι αγνοούνται και πως το ίδιο συμβαίνει και με δύο οικογένειες από το σταφ της ομάδας. Η οικογένεια του Βολκαν είναι εγκλωβισμένη σε πολυκατοικία που έχει καταρρεύσει. Είναι συγκλονιστικές αυτές οι στιγμές και πολύ δύσκολες».

Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να πεις;
«Απλά, με χαροποιεί ότι ως Ελλάδα στέλνουμε πρώτοι δυνάμεις για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που αυτές τις στιγμές μάς έχουν ανάγκη. Μπορώ να πω με βεβαιότητα, πως στα τρία χρόνια που είμαι εδώ έχω καταλάβει ότι μας αγαπούν και μας εκτιμούν τους Ελληνες και είναι πολύ ωραίο αυτό που έκανε η ελληνική κυβέρνηση αλλά κι όλοι οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν».

Η συγκλονιστική στιγμή του μετασεισμού όταν έκανε δηλώσεις
Ο Κολοβέτσιος μίλησε και στην εκπομπή Live News του MEGA, ωστόσο την ώρα που έγινε η σύνδεση με την Καισάρεια, ήταν η στιγμή του ισχυρού μετασεισμού με τον Έλληνα άσο να διακόπτει για λίγο την αφήγηση των δραματικών γεγονότων...

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqbkveub8mm9)



Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Μετατοπίστηκε κατά τρία μέτρα η αραβική τεκτονική πλάκα και η Τουρκία μετακινήθηκε... νοτιοδυτικά

Αποστολή στο Τόκιο: Τα ραντεβού του Μητσοτάκη και οι Ιάπωνες επενδυτές που επιστρέφουν

Σακίρα: Τα αδιάκοπα πάρτι της ποπ σταρ ίσως «διώξουν» τους γονείς του Πικέ από το δίπλα σπίτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης