Η συμβουλή του Μέντες που έφερε χρυσάφι στη Ρίβερ Πλέιτ μέσω... Τσέλσι

Η συμβουλή του Μέντες που έφερε χρυσάφι στη Ρίβερ Πλέιτ μέσω... Τσέλσι

Η μεταγρφή του Έντσο Φερνάντεζ από τη Μπενφίκα στην Τσέλσι έναντι 120 εκατ. ευρώ έφερε στα ταμεία της Ρίβερ Πλέιτ σε μία μετακίνηση που έγραψε ιστορία

Mendes
Στις 14 Ιουλίου η Μπενφίκα ανακοίνωσε την απόκτηση του Έντσο Φερνάντες από τη Ρίβερ Πλέιτ έναντι ενός ποσού που δεν ξεπερνούσε τα 15 εκατ. ευρώ.

Η μεταγραφή του 21χρονου μεσοεπιθετικού είχε εξελιχθεί σε σίριαλ καθώς η ομάδα της Αργεντινής αξίωνε 25 εκατ. ευρώ, με την Μπενφίκα να προσφέρει 20 εκατ.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η παρέμβαση του διαμόνιου Πορτογάλου ατζέντη, Ζόρζε Μέντες (ο οποίος είχε τα δικαιώματα του Φερνάντεζ) ήταν καθοριστική στο να κλείσει το deal, αλλά με διαφορετικούς όρους που άφησαν τους πάντες ικανοποιημένους. Τόσο το καλοκαίρι του 2022, αλλά πολύ περισσότερο τον Ιανουάριο του 2023 και θα εξηγήσουμε το γιατί.

«Αν έρθει η Μπενφίκα να ζητήσει τον Έντσο, μην παραχωρήσει το 100% των δικαιωμάτων του, αλλά πάρε λιγότερα χρήματα και κράτα ένα μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης. Σε ένα χρόνο η Μπενφίκα θα τον πουλήσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ», ήταν η ατάκα του Μέντες προς τον Χόρχε Μπρίτο, πρόεδρο της Ρίβερ Πλέιτ και ο τελευταίος τον άκουσε.

Η συμφωνία με την Ρίβερ έκλεισε στα 10 εκατ. ευρώ συν κάποια μπόνους με τους «εκατομυριούχους» να διατηρούν το 25% σε πιθανή μεταπώληση του.

Ο Μέντες δεν... δικαιώθηκε στην πρόβλεψη του πως ο Φερνάντεζ θα πωληθεί σε ένα χρόνο, καθώς ο νεαρός άσος βρέθηκε από τη Λισαβόνα στο Λονδίνο μέσα σε μόλις 7 μήνες, αλλά ήταν απολύτως ακριβής στις... οικονομικές προβλέψεις του καθώς η Τσέλσι έδωσε 121 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Έτσι από τη μια η Μπενφίκα θα πάρει περίπου 90 εκατ. ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίον πριν λίγους μήνες ξόδεψε το 1/6 των χρημάτων και η Ρίβερ πέρα από τα 10 εκατ. που πήρε το καλοκαίρι από την Μπενφίκα, θα πάρει τα τριπλάσια από την Τσέλσι, χωρίς να έχει... την παραμικρή εμπλοκή.

Απλά μαθήματα ποδοσφαιρικής οικονομίας από τον κορυφαίο ατζέντη του κόσμου, ο οποίος μπορεί να έχει το πιο λαμπερό του αστέρι (ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον... απέλυσε γιατί δεν του βρήκε τοπ ομάδα στην Ευρώπη), αλλά εξακολουθεί να έχει το άγγιγμα του Μίδα και να ανακαλύπτει νέους θησαυρούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Βγάζει έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ - «Αύριο οι τελικές απαντήσεις για τον πιθανό χιονιά της Κυριακής»

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από τη Βουλή και προσχωρεί στον λαϊκισμό και τα ψέματα

O πρώην σύζυγος σφάζει με το... γάντι τη Λετίθια της Ισπανίας: «Tυπική femme fatale»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης