Ο Τζόκοβιτς αθώωσε τον πατέρα του για τη φωτογραφία με τους υπέρμαχους του Πούτιν: «Δεν θα στηρίζαμε ποτέ τον πόλεμο»

Ο Τζόκοβιτς αθώωσε τον πατέρα του για τη φωτογραφία με τους υπέρμαχους του Πούτιν: «Δεν θα στηρίζαμε ποτέ τον πόλεμο»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σημείωσε πως έγινε παρεξήγηση και εξήγησε ότι είναι παιδί του πολέμου και δεν θα μπορούσε να  τον υποστηρίζει

nole_ss
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Australian Open, είναι ένα βήμα μακριά από τον 10ο τίτλο στη Μελβούρνη, αλλά στη συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε για τον πατέρα του.

Ο Σρτζαν Τζόκοβιτς φωτογραφήθηκε έξω από την Rod Laver Arena μαζί με τέσσερις φιλάθλους, οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια με το σύμβολο Ζ (που αναφέρεται στη ρωσική εισβολή), σημαίες της Ρωσίας και φωτογραφίας του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Novak Djokovic Press Conference | Australian Open 2023 Semifinal


Μιλώντας για το θέμα ο κορυφαίος τενίστας εξήγησε: «Είναι ατυχές που κλιμακώθηκε τόσο πολύ αυτή η παρεξήγηση. Ο πατέρας μου και ολόκληρη η οικογένειά μου, όπως και εγώ, περάσαμε πολέμους τη δεκαετία του '90. Όπως είπε και εκείνος στη δήλωσή του, είμαστε ενάντια στον πόλεμο, δεν θα στηρίζαμε ποτέ βία ή πόλεμο. Μετά από κάθε αγώνα, ο πατέρας μου βγαίνει έξω και συναντάει τους φαν μου, για να τους ευχαριστήσει για τη στήριξη και να βγάλει φωτογραφίες. Ήταν περαστικός από εκεί και έβγαζε φωτογραφίες. Είδα το βίντεο και λέει απλά "εις υγείαν" (živeli). Κάποια media το μετέφρασαν λάθος.

@australianopen Djokovic's dad: "Long live Russia!"



Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει πως δεν υπήρξε καμία πρόθεση να υποστηρίξει πρωτοβουλίες πολέμου ή κάτι τέτοιο. Απλά περνούσε από εκεί, υπήρχαν πολλές σημαίες της Σερβίας και νόμιζε ότι έβγαζε φωτογραφία με κάποιον Σέρβο φίλαθλο. Δεν είναι ευχάριστο να το περνάω αυτό μετά απ' όσα συνέβησαν πέρσι. Δεν είναι κάτι που χρειάζομαι, οπότε ελπίζω να το αφήσει πίσω του ο κόσμος».

Ο Nόλε είπε ακόμα ότι οι υποστηρικτές του Πούτιν χρησιμοποίησαν τον πατέρα του για δημοσιότητα, γι' αυτό και δεν κρατάει κακία σε εκείνον, τον οποίο θέλει να έχει στο box του για τον τελικό: «Χρησιμοποιήθηκε από αυτή την παρέα. Δεν μπορώ να είμαι θυμωμένος μαζί του, γιατί δεν έφταιγε εκείνος. Πήγε να πανηγυρίσει με τους φαν μου κι αυτό ήταν όλο. Μετά απ' αυτό αισθάνθηκε άσχημα, γιατί ήξερε ότι θα έχει επίπτωση σε μένα, όλη αυτή η πίεση από τα ΜΜΕ τις τελευταίες 48 ώρες. Αλλά έτσι είναι, πρέπει να το αποδεχτείς και να προχωρήσεις».

Κλείσιμο
Πάντως ο πατέρας του δεν ήταν σήμερα στο box του στον ημιτελικό με τον Πολ.


Ειδήσεις σήμερα:

15χρονη στο Ηράκλειο κατήγγειλε τον βιασμό της - Έρευνες της ΕΛΑΣ

Απορρίφθηκε με 156 ψήφους η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα; - Δείτε live
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης