Ο πατέρας του Τζόκοβιτς φωτογραφήθηκε με οπαδούς που είχαν σημαίες των Ρώσων

Ο πατέρας του Τζόκοβιτς φωτογραφήθηκε με οπαδούς που είχαν σημαίες των Ρώσων

Σάλος στο Australian Open - Έντονες αντιδράσεις για τον Σρέτζαν Τζόκοβιτς που πόζαρε με Σέρβους που κρατούσαν σημαίες της Ρωσίας και εικόνες του Πούτιν

tzokovits-xr
Στην πρώτη του εμφάνιση μετά το 2007 στη Μελβούρνη και το Australian Open (κι ένα χρόνο μετά τα δραματικά γεγονότα με την κράτηση και την απέλαση του γιου του), ο Σρτζαν Τζόκοβιτς κατάφερε να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο για τους λάθους λόγους.

Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, φωτογραφήθηκε στην Rod Laver Arena μαζί με τέσσερις Σέρβους φιλάθλους, οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια με το σύμβολο Ζ (που αναφέρεται στη ρωσική εισβολή), σημαίες της Ρωσίας και φωτογραφίας του Βλάντιμιρ Πούτιν, με τον Ουκρανό πρεσβευτή στην Αυστραλία να κάνει λόγο για «ντροπιαστικές εικόνες» από τον Ουκρανό πρεσβευτή στην Καμπέρα.

Srdjan2


Κλείσιμο
Κι όλα αυτά συνέβησαν λίγη ώρα με το τέλος του αγώνα του Τζόκοβιτς με τον Ρούμπλε (3-0 ο Σέρβος) με τις μαρτυρίες να αναφέρουν πως οι φίλαθλοι φώναζαν και φιλορωσικά συνθήματα.

Από την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, αναφέρθηκε ότι τέσσερα άτομα «εμφάνισαν ακατάλληλες σημαίες και σύμβολα και απείλησαν τους φρουρούς ασφαλείας» στο πάρκο της Μελβούρνης, πριν η αστυνομία επιχειρήσει εναντίον τους.

Ενα βίντεο, που δημοσιεύτηκε αργότερα σε ένα αυστραλιανό φιλορωσικό κανάλι στο YouTube, δείχνει τον Σρτζαν Τζόκοβιτς, πατέρα του «Νόλε», να στέκεται δίπλα στον άνδρα που κυμάτιζε την σημαία με το πρόσωπο του Πούτιν και με το σχόλιο «Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς κάνει μια τολμηρή πολιτική δήλωση».



Σέρβοι αθλητικοί δημοσιογράφοι, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται πράγματι για τον πατέρα του Τζόκοβιτς, ενώ η εφημερίδα «Melbourne Age», ανέφερε στα σερβικά: «μακροζωία στη Ρωσία».

Υπενθυμίζεται, ότι οι διοργανωτές του τουρνουά, έχουν απαγορεύσει στους θεατές να ανοίγουν σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία, Βασίλ Μιροσιτσένκο, είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα αφού αρκετές από αυτές τις σημαίες εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

«Είναι ένας πλήρης κατάλογος. Μεταξύ των σερβικών σημαιών υπάρχουν μια ρωσική σημαία, ο Πούτιν, το σύμβολο Z και η αποκαλούμενη ως σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», έγραψε στο Twitter με έναν σύνδεσμο στο βίντεο και πρόσθεσε αγανακτισμένος προς την Αυστραλιανή Ομοσπονδία και στους διοργανωτές του τουρνουά: «Είναι ντροπή».

Ενας άλλος θεατής, φωτογραφήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο μέσα στο στάδιο κατά την διάρκεια του αγώνα του Τζόκοβιτς, φορώντας ένα μπλουζάκι που έφερε το γράμμα «Ζ», ένα σύμβολο υπέρ του πολέμου που σχετίζεται με την υποστήριξη της εισβολής στην Ουκρανία από την Ρωσία.

Σημειώνεται, ότι από την αρχή του πολέμου, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες συμμετέχουν σε αγώνες υπό ουδέτερη σημαία και ως ανεξάρτητοι.

Δεν εμπλέκουν τον Νόβακ
Στο σύνολο τους τα ΜΜΕ που έφεραν στην επιφάνεια τις φωτογραφίες και το βίντεο με την Σρτζαν Τζόκοβιτς, ξεκαθαρίζουν ότι ο Νόβακ δεν έχει καμία εμπλοκή στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν το πόσο έχει σταθεί ο ίδιος στους Ουκρανούς αθλητές οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα από τη στιγμή που έγινε η ρωσική εισβολή.

Novak_Ukr


Η χλιαρή αντίδραση των σερβικών ΜΜΕ
Στα περισσότερα ΜΜΕ της Σερβίας δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά στο συσκεκριμένο θέμα και τα λίγα σάιτ που ασχολήθηκαν θεωρούν ότι όλη αυτή η φασαρία είναι μία ακόμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Νόβακ Τζόκοβιτς στην προσπάθεια του να κατακτήσει το 22ο Grand Slam στην καριέρα του.

«Κάποιοι αντί να ασχολούνται με την αήττητη πορεία του Νόβακ, δυστυχώς γράφουν για... σκάνδαλα και ζητούν από τους διοργανωτές να αντιδράσουν», γράφεται χαρακτηριστικά.

Srdjan3




Ειδήσεις σήμερα:

Καταιγίδες, χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Το μήνυμά του Ερντογάν στις ΗΠΑ για την Ελλάδα και ο «πάγος» από το Βερολίνο

Αποχώρησε η Καρολίνα Ζακλίν Καλύβα από το Survivor, η αντίδραση του Μάριου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης