Premier League, Τότεναμ - Άρσεναλ 0-2: Αφεντικό στο Βόρειο Λονδίνο και στο +8 από την Σίτι

Premier League, Τότεναμ - Άρσεναλ 0-2: Αφεντικό στο Βόρειο Λονδίνο και στο +8 από την Σίτι

Με  αυτογκόλ του Γιορίς και με τέρμα του  Έντεγκαρντ η Άρσεναλ πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου με την Τότεναμ 

arsjnela
Εκκωφαντικό μήνυμα τίτλου έστειλε η Άρσεναλ στην έδρα της μεγάλης της αντιπάλου, Τότεναμ, αφού με τη νίκη με 2-0 εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα της Σίτι από τη Γιουνάιτεντ και πλέον κάθεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League έχοντας... αέρα οκτώ βαθμών από τους Πολίτες.

Δείτε ΕΔΩ το 0-1 

Δείτε ΕΔΩ το 0-2

Με τη δίψα μιας ομάδας που κυνηγά το πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια μπήκαν στο γήπεδο οι Κανονιέρηδες. Άλλωστε, μόλις στο 7' απέιλησαν την εστία των γηπεδούχων, αφού μετά από κλέψιμο ψηλά ο Ενκέτια βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση προ του Γιορίς, αλλά ο Γάλλος γκολκίπερ του είπε «όχι».

Κλείσιμο
Ο αρχηγός της Τότεναμ ωστόσο, επτά λεπτά αργότερα, έβαλε το... χεράκι του για το 1-0 της Άρσεναλ. Ο Σάκα γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, με τον 36χρονο να έχει κακή αντίδραση και να στέλνει ουσιαστικά την μπάλα στα δίχτυα του τέρματός του.

Η ομάδα του Κόντε έφτασε κοντά στην άμεση ισοφάριση, αλλά στο 18' ο Ράμσντεϊλ σταμάτησε τον Σον σε τετ α τετ, μετά από κάθετη του Σεσενιόν.

Η Άρσεναλ από την αρχή έδειξε να ελέγχει τα πράγματα και μετά την ευκαιρία του Νοτιοκορεάτη επέβαλε τον ρυθμό της, έχοντας καλή κυκλοφορία και πιέζοντας σωστά. Στο 25ο λεπτό, ο κεραυνός του Πάρτεϊ σε βολέ εκτός περιοχής σταμάτησε στο δοκάρι, όμως στο 36΄ ο Έντεγκαρντ με συρτό μακρινό σουτ μπόρεσε να κάνει το 2-0 και να θέσει γερές βάσεις για τη νίκη.

Η Τότεναμ στο δεύτερο μέρος μπήκε με διάθεση να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι, όμως... έμεινε μέχρι εκεί. Στο 52ο λεπτό, ο Σεσενιόν έχασε σπουδαία ευκαιρία αφού είδε τον Ράμσντεϊλ να σταματά δύσκολα με το πόδι το πλασέ του μέσα από την περιοχή, με τον Άγγλο κίπερ να έχει πει «όχι» και σε δυνατό σουτ του Κέιν εκτός περιοχής λίγο νωρίτερα. Η ομάδα του Αρτέτα που έδειχνε κάπως παγωμένη στην αρχή του δεύτερου 45λεπτου κατάφερε να απορροφήσει την πίεση των γηπεδούχων και να τους περιορίσει επιθετικά. Στο 69' μάλιστα, ο Ενκέτια σπατάλησε φοβερή ευκαιρία για το 3-0, με τον Γιορίς να αποκρούει το τελείωμά του από θέση τετ α τετ.

Οι παίκτες του Κόντε απείλησαν με τα σουτ των Ριτσάρλισον και Σον στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως οι Κανονιέρηδες προστάτευσαν άψογα το προβάδισμά τους και έφτασαν στο πολύτιμο τρίποντο. Η Τότεναμ από την άλλη, παρέμεινε εκτός τετράδας, στην 5η θέση της βαθμολογίας.


Τότεναμ (Κόντε): Γιορίς, Λενγκλέ, Ντάιερ, Ρομέρο, Σεσενιόν, Χόιμπιεργκ, Σαρ, Ντόερτι, Σον, Κουλουσέφσκι, Κέιν

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ραμσντεϊλ, Ζιντσένκο, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Γουάιτ, Πάρτεϊ, Τσάκα, Έντεγκαρντ, Μαρτινέλι, Σάκα, Ενκέτια

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον 40 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ - Βίντεο από τις τελευταίες στιγμές

O Σούνακ τα βρίσκει σκούρα με Σκωτσέζο δημοσιογράφο που τον σφυροκοπά με την ίδια ερώτηση

Από την Αμερική η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο για το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης