Super League, Άρης-Αστέρας Τρίπολης 3-0: Επαγγελματική νίκη

Super League, Άρης-Αστέρας Τρίπολης 3-0: Επαγγελματική νίκη

Μια γκολάρα του Μανού Γκαρσία και ένας ωραίος συνδυασμός που... έχρισε σκόρερ τον Φαμπιάνο ήταν αρκετά για τον Άρη να καθαρίσει περίπου σε μισή ώρα αγώνα την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης

5774922
Ο Άρης ξεπέρασε με τριάρα (3-0) επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλ. Βικελίδης» την ήττα στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κάνοντας αυτό που συνηθίζει απέναντι στη ομάδα της Πελοποννήσου καθώς αυτή ήταν η 7η σερί νίκη του!

Δείτε ΕΔΩ το 1-0 

Δείτε ΕΔΩ το 2-0 

Δείτε ΕΔΩ το 3-0 

Κλείσιμο
Από το 2018 έως και το σημερινό αγώνα ο Άρης μετράει μόνο νίκες επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλ. Βικελίδης» - συμπεριλαμβανομένου και του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Μάνου Γκαρθία βρήκε το πρώτο γκολ του με τη φανέλα του Άρη έπειτα από σχεδόν 1000 λεπτά συμμετοχής ενώ ο Ράφαελ Καμάτσο έβαλε τις βάσεις για να αλλάξει ρότα με το τρίτο γκολ που σημείωσε. Στο παιχνίδι, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου είχε τον απόλυτο έλεγχο απέναντι σ’ έναν κακό και ακίνδυνο Αστέρα Τρίπολης.

Οι αλλαγές του Πάρντιου και το 4-4-2 του Αστέρα
Σε επίπεδο προσώπων ο Άλαν Πάρντιου προχώρησε σε δύο αλλαγές χρησιμοποιώντας τον – εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο – Μπράντλεϊ Μαζικού στην αριστερή πλευρά ενισχύοντας παράλληλα τον άξονά του με τον Μάνου Γκαρθία. Στην πραγματικότητα οι «κίτρινοι» έπαιξαν με τέσσερις δημιουργικούς κεντρικούς χαφ καθώς ο Βλάντιμιρ Νταρίντα είχε ρόλο «8αριου» ενώ ο Ματέο Γκαρσία σύγκλινε στον άξονα δίνοντας όλη τη δεξιά πλευρά στον Μόουζες Οντουμπάτζο.

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε την πίεση από τα 3/4 του γηπέδου όπου (απόντος του τιμωρημένου Χερόνιμο Μπαράλες) ο Φακούντο Μπερτόγλιο ήταν ο δεύτερος φορ δίπλα στον Τιλίκα με τους Ρετζίς, Σίτο στα άκρα και τους Μουνάφο-Ιγκλέσιας στον άξονα.

Ο Μάνου Γκαρθία βρήκε γκολ στο 987ο λεπτό συμμετοχής του!
Έχοντας κοντά τις γραμμές του, ο Αστέρας ήταν συμπαγής και δεν έδωσε χώρους δημιουργίας στον Άρη. Οι περισσότερες προσπάθειες των γηπεδούχων ήταν ημιτελείς ή σταματούσαν πάνω στα «ντουμπλαρίσματα» του Αστέρα ο οποίος μάλιστα είχε και την πρώτη φάση του αγώνα με μια ανάποδη κεφαλιά του Μουνάφο όπου η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χουλιάν Κουέστα.

Καθώς δεν έβρισκε χώρους για να δημιουργήσει, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Άρης θα έπρεπε να ψάξει το γκολ μέσα από τις στατικές φάσεις κι αυτό έγινε στο 19ο λεπτό όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ, βρισκόμενος στη γραμμή της περιοχής, ο Μάνου Γκαρθία είχε όλο τον χρόνο για να φέρει την μπαλα εκεί που ήθελε και με διαγώνιο σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη, στο 987ο λεπτό συμμετοχής του στο Πρωτάθλημα (1-0)!

Από τα μέσα του δεύτερο ημιχρόνου, ο Αστέρας επιβεβαίωσε δύο αδυναμίες. Τη διαχείριση των στατικών φάσεων και αυτή στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Από εκεί ξεκίνησε τουλάχιστον η φάση του Βλάντιμιρ Νταρίντα στο 23’ όπου ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Τσέχου εντός περιοχής.

Ο Φαμπιάνο παρείχε ασφάλεια
Και πάλι από στατική φάση αλλά και λάθος του Καρμόνα στη δεξιά πλευρά, ο Μπράντλεϊ Μαζικού είχε όλο τον χρόνο αλλά και τον χώρο μπροστά του στη φάση του 32ου λεπτού, όπου η μπάλα κατέληξε στον Βλάντιμιρ Νταρίντα ο οποίος έδωσε την πρώτη του ασίστ με τη φανέλα του Άρη καθώς ο Φαμπιάνο δεν θα μπορούσε να αστοχήσει εντός της μικρής περιοχής (2-0). Για περίπου 25-30 αγωνιστικά λεπτά ουσιαστικά χάθηκαν τα ίχνη του Αστέρα Τρίπολης ο οποίος απείλησε στο 40ο λεπτό, κυρίως με το σουτ του Ρετζίς, όπου ο Μαζικού θυσίασε εαυτόν βάζοντας το κεφάλι του στην πορεία της μπάλας κι έτσι ο Άρης πήγε στο ημίχρονο με το υπέρ του 2-0.

Βελτιώθηκε ο Αστέρα, επαναπαύτηκε ο Άρης
Ο Άκης Μάντζιος άλλαξε πολλά στο ημίχρονο καθώς με την είσοδο του Γκαρντάφσκι ενίσχυσε τη δεξιά πλευρά της ομάδας του και παράλληλα άλλαξε τον ρόλο του Λέο Τιλίκα (πήγε στη θέση του εσωτερικού μέσου) αλλά και τη διάταξη της ομάδας (4-3-3) με τον Ρετζίς στην κορυφή της επίθεσης. Οι φιλοξενούμενοι εμφάνισαν καλύτερη εικόνα και σε δύο λεπτά είχαν δύο στιγμές με το (εκτός περιοχής) σουτ του Τιλίκα όπου ο Κουέστα απομάκρυνε σε κόρνερ, κυρίως όμως με την κεφαλιά του Καστάνιο, βρισκόμενος στην καρδιά της άμυνας του Άρη, όπου σημάδεψε τις διαφημιστικές πινακίδες. Στο 63’ ο Αστέρας σκόραρε με τον Ρετζίς αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά καθώς ο Γκαρντάφσκι ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης, πριν τροφοδοτήσει τον Ισπανό επιθετικό.

Στην πραγματικότητα, οι φιλοξενούμενοι βλέποντας τον Άρη να λειτουργεί με τσαπατσουλιά και κυρίως να μην παρουσιάζει τη συνοχή του πρώτου ημιχρόνου, έψαξαν να βρουν τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι. Αυτό οδήγησε τον Άλαν Πάρντιου στην απόφαση ενίσχυσης της μεσοαμυντικής γραμμής της ομάδας του με την είσοδο του Μπριάν Νταμπό, ενώ αντικατέστησε και τον Γκρέι με τον Καμάτσο αναζητώντας, πιθανώς, περισσότερα τρεξίματα.

Ο Νταμπό άρχισε και τελείωσε τη φάση
Η πρώτη ουσιαστική απειλή του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 74’ σε μια φάση που άρχισε και τελείωσε με άστοχο σουτ του Μπριάν Νταμπό. Είχε προηγηθεί μία ακόμη με σουτ του Οντουμπάτζο η οποία κακώς ακυρώθηκε καθώς ο δημιουργός Καμάτσο δεν ήταν εκτεθειμένος. Και πάλι από ενέργεια του Νταμπό ο Άρης πλησίασε στο 3ο γκολ με σουτ του Ντάνιελ Μαντσίνι εκτός περιοχής.

Στο 85’ ο Ντάνιελ Μαντσίν επιχείρησε να κάνει κάτι που μόνο ο σπουδαίος Πελέ είχε καταφέρει – στο Μουντιάλ του Μεξικό – καθώς μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Νταμπό προσποιήθηκε με το σώμα στον Παπαδόπουλο (βγήκε εκτός περιοχής για να γλιτώσει την ομάδα του) αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα ακούμπησε την μπάλα όσο έπρεπε «σβήνοντας» τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Το κερασάκι από τον Καμάτσο
Και πάλι από τα πόδια του Νταμπό ξεκίνησε η φάση του 3ου τέρματος του Άρη στο 89’ όπου η αρχικά κακή αντίδραση του Άλβαρες έδωσε τη δυνατότητα στον Μαντσίνι να σερβίρει στον Ράφαελ Καμάτσο και ο τελευταίος «εξιλεώθηκε» με εξαιρετική εκτέλεση στο παραθυράκι της εστίας του Παπαδόπουλου για το 3-0.

Την κίτρινη κάρτα είδε ο Ιγκλέσιας (Αστέρας)

Ο MVP: Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα έπαιξε στη φυσική θέση του, αυτή του δημιουργικού μέσου και ήταν κυρίαρχος στον άξονα μετουσιώνοντας την εμφάνισή του με την ασίστ στον Φαμπιάνο.


Στο ύψος του: Ο Μπράντλεϊ Μαζικού μάλλον έδιωξε κάθε ενδοιασμό στον Πάρντιου για τον βασικό αριστερό μπακ. Ο Μπριάν Νταμπό έπαιξε για περίπου 30 λεπτά και πέρασε τρεις εξαιρετικές κάθετες μπαλιές.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Κακό παιχνίδι από τον Καρμόνα για τον Αστέρα, ο δε Σίτο δεν έγινε αντιληπτός στο παιχνίδι ενώ στο πρώτο ημίχρονο ο άξονας των φιλοξενούμενων ήταν για κλάματα.

Η «γκάφα»: Η αντίδραση του Καρμόνα στο δεύτερο γκολ του Άρη καθώς άφησε ελεύθερη όλη την πλευρά του δίνοντας τη δυνατότητα στον Μαζικού να φτιάξει τη φάση για την ομάδα του.

Το «στραγάλι»: Ο διαιτητής Τζήλος δεν είχε να διαχειριστεί δύσκολη φάση και όσα λάθη έκανε δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης έκανε ένα καλό ημίχρονο κι αυτό ήταν αρκετό για να του εξασφαλίσει τη νίκη. Οι «κίτρινοι» βρήκαν δύο γκολ από στατικές φάσεις και στη συνέχεια δεν είχαν πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα. Κακό παιχνίδι από τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος έχασε τη μάχη του κέντρου, είχε πρόβλημα στη δεξιά πλευρά και επιθετικά ήταν περιορισμένος.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ετέμπο, Νταρίντα (77’ Ιτούρμπε), Μάνου Γκαρθία (66’ Νταμπό), Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι, Γκρέι (70’ Καμάτσο).

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Άγρια δολοφονία με μαχαίρι 31χρονου ξεναγού από δύο γυναίκες στη Βραζιλία - Δείτε βίντεο

Με πλαστικό όπλο ο ληστής στο εστιατόριο του Χιούστον - 9 φορές τον πυροβόλησε ο πελάτης

Αύριο η δίκη της Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας - Τι λέει ο Κούγιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης