Super League 1, Ατρόμητος - Ιωνικός 2-0: Επιστροφή στις νίκες για τους Περιστεριώτες

Super League 1, Ατρόμητος - Ιωνικός 2-0: Επιστροφή στις νίκες για τους Περιστεριώτες

Μόλις στο 2' ο Ιωνικός μένει με 10 παίκτες (κόκκινη Τσίπσαχ) στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος προηγείται με πέναλτι και κάπως έτσι άνοιξε από νωρίς ο δρόμος των γηπεδούχων για το εύκολο τρίποντο 

5774627
Στις νίκες επέστρεψε απόψε (8/1) ο Ατρόμητος, καθώς επικράτησε 2-0 του Ιωνικού σε μία αναμέτρηση που το τελικό σκορ μάλλον... κολακεύει τους φιλοξενούμενους. Που από την πλευρά τους παραμένουν στην τελευταία θέση και γνώρισαν την 11η ήττα τους σε 17 παιχνίδια.

Δείτε ΕΔΩ το 1-0 

Δείτε ΕΔΩ το 2-0 

Ο Κρις Κόουλμαν ξεκίνησε με τον Μάριτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Κεσχρίντα, Χατζηισαϊα, Στρούγγη, Ντε Μποκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ερλινγκμαρκ, Εντερ Γκνοζάλες, Φριντζόσον στον άξονα, τους Ρομπάιγ, Ροτάριου στα άκρα και τον Κιάρτανσον στο «9».

Κλείσιμο
Ο Δημήτρης Σπανός θα έχει τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Σάκιτς, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ρομαό, Τσίμπσαχ στον άξονα, τους Λοβέρα, Μύγα στα άκρα και τον Αοσμαν πίσω από τον φορ Μάντζη.

Πέναλτι και αποβολή στα 66 δευτερόλεπτα!
Σέντρα στο ματς και μετά από μόλις 66 δευτερόλεπτα άλλαξαν τα δεδομένα, αφού τότε (2') καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου και ο ρέφερι Παπαδόπουλος έδειξε κόκκινη κάρτα στον Τσίμπσαχ για το μαρκάρισμά του επί του Κιάρτανσον. Το VAR «συμφώνησε» μαζί του, ο Ισλανδός φορ ευστόχησε από τα 11 βήματα στο 4' και οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Ο Ατρόμητος έβρισκε διαρκώς κενούς χώρους
Αυτόματα οι φιλοξενούμενοι «γύρισαν» σε ένα 4-4-1, ενώ οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και παράλληλα διέθεταν το αριθμητικό πλεονέκτημα. Μάλιστα στον Ιωνικό παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο κρατούσαν τις γραμμές τους ψηλά και αυτό επέτρεπε στον Ατρόμητο να φτάνει με ευκολία μέχρι τα καρέ του.

Ετσι ως το 29' έβγαλε ακόμη τέσσερις τελικές (κορυφαία μία κεφαλιά του Κιάρτασον που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης), κρατούσε μπάλα σε επίπεδα πάνω του 60% και έβρισκε κενούς χώρους, αφού είναι μεταξύ άλλων χαρακτηριστικό πως ο Σάκιτς σε δύο περιπτώσεις ανέκοψε εντυπωσιακά τρανζίσιον του.

Εξαιρετικές επεμβάσεις από τον Χουτεσιώτη
Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να διορθώσουν ορισμένα πράγματα, όσο αυτό ήταν δυνατόν με τα δεδομένα που ίσχυαν. Ετσι με την είσοδο του Κάνιας «γύρισαν» σε ένα 4-3-2 (ο Ισπανός, ο Ρομαό και ο Σάκιτς στα χαφ, Αοσμαν, Μαντζης φορ) και να «σφίξουν» τις γραμμές τους. Μέχρι την ανάπαυλα βρήκαν μεν μία καλή στιγμή με τον Μύγα (44'), όμως ότι η ανάπαυλα ολοκληρώθηκε με το «εύθραυστο» 1-0 οφείλεται στις καταπληκτικές επεμβάσεις του Χουτεσιώτη.

Ο 29χρονος πορτιέρε έβγαλε το εξ' επαφής πλασέ του Κιάρτανσον στο 32' και στις καθυστερήσεις του πρώτου μισού είπε με εντυπωσιακό τρόπο «όχι» στη διπλή ευκαιρία των Φριντζόσον, Ρομπάιγ, κρατώντας την ομάδα του «μέσα» στο ματς.

Ο Κεσχρίντα πλαγιοκοπούσε συνεχώς, στο 2-0 «βρέθηκαν» ωραία Ρομπάιγ, Ντε Μποκ
Το δεύτερο μισό άρχισε χωρίς εκατέρωθεν αλλαγές, όμως ο Ατρόμητος έδειχνε «πεινασμένος» ώστε να «τελειώσει» με ένα δεύτερο γκολ το παιχνίδι. Με κορυφαίο του γηπέδου τον Κεσχρίντα που από τα δεξιά έκανε συνεχώς επελάσεις, «εγκαταστάθηκε» γύρω από τα καρέ των αντιπάλων του, κέρδιζε στατικές μπάλες, δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις και τελικά βρήκε στο 59' το πολυπόθητο για εκείνον δεύτερο γκολ.

Οι Ρομπάιγ, Ντε Μποκ «βρέθηκαν» πολύ όμορφα από τα αριστερά, ο τελευταίος πάτησε στο «κουτί» και «έκοψε» για το δεύτερο δοκάρι, όπου ο Ροτάριου ήρθε σαν «τρέιλερ» και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Κάπου εκεί και κακά τα ψέμματα «τελείωσε» η όποια συζήτηση αφορούσε το ποιος θα κερδίσει την αναμέτρηση. Αλλωστε έπεσε και ο ρυθμός του αγώνα και οδηγηθήκαμε σε σετ παιχνίδι. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ορισμένες προϋποθέσεις για να πετύχουν κάποιο γκολ (κυρίως με Κλωναρίδη, Οικονομίδη/Μάντζη, Ελευθεριάδη αντίστοιχα), χωρίς ωστόσο να υπάρξει η εκατέρωθεν «καθαρή» φάση.


MVP: Ο Ροτάριου. Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός έκανε ίσως το κορυφαίο του εν Ελλάδι παιχνίδι. Βρήκε δίχτυα για το 2-0 του 59', «έφτιαξε» τη μεγάλη ευκαιρία του Κιάρτασον στο 32' και ήταν μία διαρκής απειλή για την άμυνα του Ιωνικού.

Στο ύψος του: Ο Κεσχρίντα. Εξαιρετικό ματς από τον Τυνήσιο μπακ, που ορισμένες φορές έδειχνε να... ανοίγει σαν δίχρονο! Ο Χουτεσιώτης «κράτησε» τον Ιωνικό μέχρι το 59' μέσα στον αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τσίμπσαχ. Η αποβολή του μόλις στο 2' ουσιαστικά έκρινε τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 1-0 όλα για τον Ιωνικό πήγαν λάθος/στραβά. Ο Ερλινγκμαρκ έβαλε την κόντρα στον Αοσμαν, ο Τσίμπσαχ «έχασε » το κοντρόλ και πήγε άτσαλα πάνω στον Κιάρτανσον, χωρίς να έχει ουσιαστικές ελπίδες να πάρει μπάλα. Ετσι είχαμε και το πέναλτι για τον Ατρόμητο και την αποβολή του 30χρονου μέσου.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Παπαδόπουλος καταλόγισε σε ροή αγώνα το πέναλτι και την αποβολή του Τσίμπσαχ και το VAR «συμφώνησε» μαζί του. Η πλευρά των φιλοξενουμένων διατηρεί παράπονα από τις αποφάσεις του.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Εκ των υστέρων δύναται να ειπωθεί πως το ματς στο Περιστέρι «τελείωσε» στο 2'. Το ότι έληξε 2-0 οφείλεται (κυρίως) στις επεμβάσεις του Χουτεσιώτη, αφού ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλύτερος και έβγαλε αρκετές φάσεις.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Άγρια δολοφονία με μαχαίρι 31χρονου ξεναγού από δύο γυναίκες στη Βραζιλία - Δείτε βίντεο

Με πλαστικό όπλο ο ληστής στο εστιατόριο του Χιούστον - 9 φορές τον πυροβόλησε ο πελάτης

Αύριο η δίκη της Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας - Τι λέει ο Κούγιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης