Πελέ: Τι είναι η θανατοπραξία που υπεβλήθη για να μείνει αναλλοίωτο το πρόσωπό του ως την ταφή

Πελέ: Τι είναι η θανατοπραξία που υπεβλήθη για να μείνει αναλλοίωτο το πρόσωπό του ως την ταφή

Πέθανε στις 29/12 αλλά έως το μεσημέρι της 3ης Ιανουαρίου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα με τους φαν του να μπορούν να δουν και να τον αγγίξουν

26639356
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Πελέ.

Σε λίγες ώρες, το απόγευμα της Τρίτης, το άψυχο σώμα του βασιλιά του ποδοσφαίρου θα ταφεί σε νεκροταφείο στο Σάο Πάολο (Ecumenical Memorial Necropole, το θεαματικό νεκροταφείο που βρίσκεται σε έναν ουρανοξύστη) το οποίο έχει θέα το γήπεδο που διέπρεψε, εκείνο της Σάντος.

pele_kidia
Το πρόγραμμα της κηδείας του Πελέ


Από το πρωί της Δευτέρας η σορός του Πελέ έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο στάδιο Vila Belmiro και θα παραμείνει εκεί για 24 ώρες.

Mucha emoción en el velatorio de Pelé en Santos I MARCA


Εκεί μεταφέρθηκε με πομπή αυτοκινήτων της αστυνομίας και πυροσβεστικής της πόλης η οποία διένυσε περισσότερα από 80χλμ για να φτάσει από το νοσοκομείο "Αλβέρτος Αϊνστάιν".

pelle_1222_2
Αγγίζοντας για τελευταία φορά τον βασιλιά Πελέ
pele_111_2
Μια μικρή φαν του Πελέ τον αποχαιρετά
Κλείσιμο


Αρχικά είχε αποφασιστεί το φέρετρο με την σορό του Πελέ να είναι κλειστό στην διάρκεια του προσκυνήματος στο γήπεδο της αγαπημένης του Σάντος αλλά στη συνέχεια, επειδή οι Βραζιλιάνοι ήθελαν να τον δουν και να τον αγγίξουν για τελευταία φορά, αποφασίστηκε να εκτεθεί χωρίς το καπάκι.



Ο κόσμος που επισκέπτεται το γήπεδο για να αποτίσει φόρο τιμής στον Πελέ μπορεί να δει το πρόσωπό του αλλά και να το αγγίξει. Το υπόλοιπο σώμα του είναι σκεπασμένο με λουλούδια. Πλέον έχουν τοποθετηθεί στο φέρετρο η σημαία της Βραζιλίας αλλά και της Σάντος. Πως όμως το πρόσωπο του Πελέ θα αντέξει για 6 ημέρες;

26640871__1_
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο δίπλα στο φέρετρο του Πελέ
26641388
Η σορός του Πελέ σκεπασμένη με την σημαία της Βραζιλίας και της Σάντος


Οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου πέθανε ο Πελέ αποφάσισαν να τον υποβάλλουν σε θανατοπραξία για να διατηρηθεί το πρόσωπό του. Η θανατόπραξη –στην οποία έχει υποβληθεί και ο Πάπας Ράτσινγκερ που πέθανε λίγες ώρες μετά από τον Πελέ – δεν είναι μια αέναη ταρίχευση, αλλά χρησιμεύει για τη διατήρηση του σώματος του νεκρού μόνο προσωρινά, από 10 έως 15 ημέρες πριν από την ταφή.



Είναι μια διαδικασία που επιτυγχάνεται με την έγχυση συντηρητικού υγρού στο αρτηριακό σύστημα, καθώς και με κάποιες πιο επιφανειακές θεραπείες. Με αυτόν τον τρόπο διακόπτεται προσωρινά η αποσύνθεση του σώματος, καθιστώντας δυνατή την έκθεσή του. Στο παρελθόν το ίδιο είχε γίνει και με τον διάσημο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, τον Σόκρατες.

«Πατέρα, φτάσαμε σπίτι», έγραψε ο γιος του Πελέ

Από το γήπεδο της Σάντος έχουν περάσει ήδη χιλιάδες Βραζιλιάνοι, ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, ενώ εκεί είναι η οικογένειά του εκτός από την 100χρονη μητέρα του η οποία έχει χάσει τη μνήμη της και δεν την έχουν ενημερώσει για τον θάνατο.

edinho_instagram_giospele-1024x704


«Φτάσαμε σπίτι» έγραψε ο Έντσον Νασιμέντο, έχοντας το ένα χέρι του επάνω στο φέρετρο του πατέρα του ο γιος του Πελέ και συγκίνησε όλο τον πλανήτη.

26641201
Ο πατέρας του Νεϊμάρ με την κόρη του Πελέ
26641211
Ο πατέρας του Νεϊμάρ με τον γιο του Πελέ


Στο γήπεδο της Σάντος βρέθηκε ο πατέρας του Νεϊμάρ ο οποίος είχε συνομιλία με τον γιο και την κόρη του Πελέ. 





Ειδήσεις σήμερα:

Ασφυκτικό θάνατο έδειξε η νεκροψία για το 11 μηνών βρέφος που βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα

Όλα έτοιμα στο γήπεδο της Σάντος - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πελέ

Politico για Ερντογάν: Σχεδιάζει πολέμους για να γαντζωθεί στην εξουσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης