Πελέ: Η τελευταία του κατοικία - Νεκροταφείο 14 ορόφων με θέα το γήπεδο της Σάντος

Πελέ: Η τελευταία του κατοικία - Νεκροταφείο 14 ορόφων με θέα το γήπεδο της Σάντος

Στην κηδεία θα παραστούν μόνο τα μέλη της οικογένειάς του - Η 100 ετών μητέρα του πάσχει από άνοια και δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί

memorial-pele-m
Το «Necropole Ecumenica Memorial», ένα νεκροταφείο 14 ορόφων θα είναι η τελευταία κατοικία του Πελέ, το οποίο μάλιστα έχει θέα το γήπεδο της Σάντος.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίος πέθανε την Πέμπτη (29/12)  μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, θα μεταφερθεί από το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν του Σάο Πάολο στο στάδιο Vila Belmiro τη Δευτέρα (2/1), για λαϊκό προσκύνημα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Στο Estádio Urbano Caldeira, την Vila Belmiro, όπως είναι ευρέως γνωστό, έχει στηθεί στη μεσαία γραμμή του γηπέδου ένα υπόστεγο. Η σορός του Πελέ θα παραμείνει στο γήπεδο για 24 ώρες, από τις 10 το πρωί της Δευτέρας ως τις 10 το πρωί της Τρίτης προτού οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία την Τρίτη.
Στην κηδεία θα παραστούν μόνο τα μέλη της οικογένειάς του και αυτή θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο Necropole Ecumenica Memorial.

Πρόκειται για ένα κτίριο 14 ορόφων, χτίστηκε το 1983 και έχει περισσότερους από 14.000 τάφους. Διαθέτει τροπικό κήπο, εστιατόριο και ακόμη και μουσείο κλασικών αυτοκινήτων.
Κλείσιμο
O Πελέ είχε αγοράσει από τον Ιούλιο του 2003 χώρο στον ένατο όροφο του εν λόγω νεκροταφείου προς τιμήν του πατέρα του, που φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 9, όταν ήταν ποδοσφαιριστής.

«Το επέλεξα για την οργάνωση, την καθαριότητα και τις εγκαταστάσεις. Είναι ένα μέρος που μεταφέρει πνευματική γαλήνη και ηρεμία, όπου κανείς δεν αισθάνεται δυστυχισμένος. Δεν μοιάζει καν με νεκροταφείο», είχε εξηγήσει τότε ο Πελέ στην A Tribuna.

Η 100 ετών μητέρα του πάσχει από άνοια - Δεν θα παραστεί στην κηδεία του

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του Πελέ ζει και είναι 100 ετών. Η Σελέστε ήταν πάντα στο πλευρό του γιου της τόσο κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του όσο και μετά στην υπόλοιπη ζωή του. Μάλιστα στις 20 Νοεμβρίου του 2022, η μητέρα του έγινε 100 ετών, με τον θρυλικό Βραζιλιάνο να κάνει τότε ανάρτηση στο instagram με φωτογραφίες τους και μερικά λόγια για την αγαπημένη του μητέρα.

Η υγεία της υπερήλικης γυναίκας δεν είναι καλή καθώς πάσχει από άνοια και ως εκ τούτου δεν θα μπορεί να πει το τελευταίο αντίο στον γιο της. Ακόμη έχει δίπλα της έναν άνθρωπο που την φροντίζει στο φαγητό αλλά και για να κάνει μπάνιο.

Μάλιστα πολλά ΜΜΕ της Βραζιλίας αναφέρουν ότι δεν έχει επαφή με το περιβάλλον και ότι είναι κλινήρης. Πρόσφατα το κυριότερο ειδησεογραφικό μέσο της Βραζιλίας, O’Globo, την ανακήρυξε«Βραζιλιάνα μητέρα της χρονιάς». Η Σελέντε ήταν σύζυγος του Ζοάο Ράμος ντο Νασιμέντο, γνωστού ως Ντοντίνιο. Στις 29 Ιουλίου 1939 η 16χρονη έφηβη παντρεύτηκε τον 26χρονο τότε ποδοσφαιριστή.

Ειδήσεις σήμερα:

Αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου προανήγγειλε ο Μητσοτάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα

Θεαματική υποδοχή του 2023 σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

QatarGate: Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί, ο «άνθρωπος για όλες τις δουλειές» του Κατάρ στις Βρυξέλλες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης