Αγγλία: Τα... φαγητά στα γήπεδα και το πιτόγυρο «τούμπανο» σε τρελή τιμή

Αγγλία: Τα... φαγητά στα γήπεδα και το πιτόγυρο «τούμπανο» σε τρελή τιμή

Μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε πιο παραδοσιακοί ως προς τους... μεζέδες των γηπέδων, όμως στο εξωτερικών υπάρχει «ιδιαίτερη» ποικιλία

fagito-gipedo
Από τη μια άκρη της ως της άλλη η Αγγλία έχει να επιδείξει φοβερά γήπεδα. Πάμπολλες κατηγορίες ερασιτεχνικού και μη ποδοσφαίρου και ακόμα περισσότερες ομάδες αγωνίζονται στη χώρα που γέννησε το άθλημα του λαού. Τα περισσότερα γήπεδα από αυτά, σε εμάς τουλάχιστον φαντάζουν απίστευτα. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα πολλών ελληνικών γηπέδων, όχι μόνο σε χαμηλές κατηγορίες. 

Το όλο κλίμα στα γήπεδα της Αγγλίας είναι πολύ ιδιαίτερο και μέρος της «εμπειρίας» που ονομάζεται επίσκεψη σε αγγλικό ματς είναι και το φαγητό με τις περίφημες πίτες και τα σάντουιτς να πωλούνται σε όλη τη χώρα. Εκτός των παραδοσιακών εδεσμέτων μιας χώρας χωρίς... τεράστια ιστορία στο φαγητό υπάρχουν πολλές επιλογές στα γήπεδα και μια σελίδα στο Twitter ασχολείται αποκλειστικά με αυτό.

Μαζεύουν και ανεβάζουν τα φαγητά που βρίσκουν στα αγγλικά γήπεδα με την τιμή τους και ρωτούν τον κόσμο αν θα το έτρωγαν. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και «ελληνική» εκπροσώπηση. Ένα πιτόγυρο φιγουράρει στον συγκεκριμένο λογαριασμό. Κάποιος λοιπόν μπορεί να βρει πιτόγυρο... τούμπανο με γύρο κοτόπουλο στο γήπεδο της Ντόλγουιτς Χάμλε που  εδρεύει στο νοτιοανατολικό Λονδίνο. Η τιμή του; Στις... 7.50 λίρες Αγγλίας. 
 

«Θα το τρώγατε;» ρωτούν με σχεδόν το 90% να απαντά θετικά. «Αυτό είναι το τέλειο φαγητό για ποδόσφαιρο. Κρέας, πατάτες, σάλτσα, λίγο λαχανικό, όλα τυλιγμένα σε ένα γευστικό μικρό πακέτο. Οι Έλληνες το έχουν καταφέρει εδώ και αιώνες. Αν το κρατήσετε αρκετά σφιχτά, θα μπορούσε να επιβιώσει ακόμα και από έναν πανηγυρισμό γκολ της τελευταίας στιγμής. Είναι ένα ανεπιφύλακτο έδεσμα, χωρίς δισταγμό» γράφει κάποιος στα σχόλια.

Κλείσιμο
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν πάντως και άλλες επιλογές σε γήπεδα παγκοσμίως όπως αυτό το χοτ - ντογκ στο Κατάρ:


Αυτές τις φτερούγες κοτόπουλο σε ένα τέλειο ποδοσφαιρικό σκηνικό στα προάστια του Λονδίνου:
 Μια πίτα, πατάτες και ζωμό κρέατος σε έναν... αγγλικό συνδυασμό στο Άκρινγκτον:

Και πολλά περισσότερα:


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με την Εύα Καϊλή: Σύλληψη, κράτηση ή ανάκριση;

Ρομά επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ΑΤ Σπάτων - Έξι συλλήψεις

Η Κρίστεν Στιούαρτ επιλέχθηκε ως πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης