Euroleague, Ζάλγκιρις-Παναθηναϊκός 67-81: Το τριφύλλι άλωσε το Κάουνας

Euroleague, Ζάλγκιρις-Παναθηναϊκός 67-81: Το τριφύλλι άλωσε το Κάουνας

Μετά από δύο σερί νίκες την περασμένη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός μετά από καταπληκτική εμφάνιση έκανε το 3χ3 υποχρεώνοντας τη Ζάλγκιρις στην πρώτη της φετινή εντός έδρας ήττα και σκαρφαλώνοντας στη βαθμολογία

5745886
Ο Παναθηναϊκός απέδειξε στο Κάουνας ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το 2/2 στην «διαβολοβδομάδα» του ΟΑΚΑ.

Απέναντι στην Ζάλγκιρις πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση πιστοποιώντας την φόρμα στην οποία άρχισε να βρίσκεται και τον ρυθμό τον οποίο αποκτάει μετά το κακό ξεκίνημα!

Ο Ντέρικ Γουίλιαμς ήταν και πάλι εξαιρετικός, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου σημείωσε 21 από τους 25 πόντους του. Μάλιστα είχε και τους 14 από τους συνολικά 16 πόντους των «πρασίνων» στην 3η περίοδο, η οποία αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας.

Ήταν το διάστημα όπου η Ζάλγκιρις έκανε το come back μειώνοντας και στους 4 πόντους, την ώρα που ο δείκτης του σκορ είχε εκτοξευθεί και στο +19 για την ελληνική ομάδα. Δείγμα και της απόλυτης κυριαρχίας του Παναθηναϊκού στο ματς. Ο Ντουέιν Μπέικον ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και μετά το κακό 3ο δεκάλεπτο, συμπλήρωσε ιδανικά τον συμπατριώτη του στο τέλος ώστε να αποδράσει το «τριφύλλι» με τη νίκη.

Μάλιστα για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2019-20 σημείωσε τρεις νίκες στη σειρά σε ματς της Euroleague ενώ αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Ζάλγκιρις τη φετινή σεζόν στο Κάουνας.

Το ματς
Κλείσιμο
Ο Παναθηναϊκός είχε ψυχολογία. Και δεν ήθελε να πετάξει στα σκουπίδια ένα ακόμη πρώτο δεκάλεπτο όπως είχε κάνει σχεδόν σε όλα τα προηγούμενα ματς. Μπήκε στην «Zalgirio Arena» με περίσσια αυτοπεποίθηση και ενέργεια, έβγαλε εξαιρετικές άμυνες και από τη στιγμή που βρήκε πόντους στο τρανζίσιον άρχισε να γίνεται το αφεντικό του ματς.

Οι έξι πόντοι του Κεβάριους Χέιζ δεν είχαν συνέχεια (6-4 η Ζάλγκιρις) και οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν σερί 9-0 για το 13-6 με το οποίο έβαλαν φρένο στους γηπεδούχους. Ο Ντουέιν Μπέικον ήταν «εγγύηση», οι Πονίτκα και Λι έκλεβαν τις μπάλες, ενώ ο Γουόλτερς έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα για το 13-27 της πρώτης περιόδου. Οι «πράσινοι» είχαν εξαιρετικά ποσοστά με 8/11 δίποντα, 3/5 τρίποντα και «μηδέν» λάθη ενώ η Ζάλγκιρις Κάουνας ήταν πολύ άστοχη με μόλις 5/11 δίποντα και 0/4 τρίποντα.

Η διαφορά έφτασε και στις παρυφές των 20 πόντων στην 2η περίοδο καθώς ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κρατάει την τύχη του ματς στα χέρια του έχοντας προηγηθεί με 38-20! Μάλιστα είχε την ευκαιρία να «πιάσει» το ψυχολογικό «μαξιλαράκι» του +20 αλλά ένα «νεκρό» διάστημα έφερε τους γηπεδούχους στο -12 (28-40) πριν κλείσει το ημίχρονο στο +16 για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας (28-44).

Το «τριφύλλι» ναι μεν «χάλασε» τα ποσοστά του αλλά παρέμεναν καλύτερα από αυτά της Ζάλγκιρις καθώς μετρούσε 13/22 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 6/8 βολές, 20 ριμπάουντ και 7 ασίστ για 2 λάθη. Την ίδια ώρα οι Λιθουανοί είχαν 9/31 σουτ, εκ των οποίων 6/19 δίποντα και 3/14 τρίποντα. Από τον Παναθηναϊκό είχαν σκοράρει και οι 9 που είχαν χρησιμοποιηθεί (σ.σ. Μπέικον 11π., Πονίτκα 7π.) ενώ από την Ζάλγκιρις ο Μπραζντέικις είχε 7 πόντους.

Αντίθετα οι «πράσινοι» δεν ήταν το ίδιο ορεξάτοι στην 3η περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσαν το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι στο 24' (σ.σ. έως τότε είχαν 3/4 βολές του Γουίλιαμς), κάτι που βοήθησε την (έτσι και αλλιώς κακή) Ζάλγκιρις να μειώσει στους 13 πόντους. Και αυτό την ώρα που το «τριφύλλι» είχε φτάσει για πρώτη φορά στο ματς τον δείκτη του σκορ στο +19 (28-47 στο 22').

Όμως η Ζάλγκιρις δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να «ροκανίζει» την διαφορά και αυξάνοντας το επιμέρους σκορ στο 20-7 κατάφερε να μειώσει στους 6 πόντους. Ξεκάθαρα οι Λιθουανοί είχαν πάρει το μομέντουμ. Ο Ντέρικ Γουίλιαμς «κουβάλησε» μόνος του το σκοράρισμα των «πρασίνων» σκοράροντας 14 από τους 16 πόντους της ομάδας του στο 3ο δεκάλεπτο, καθώς ο Ντουέιν Μπέικον είχε «σιγήσει» έχοντας 0/4 σουτ σε αυτό το διάστημα. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε στο 53-60 ύστερα από τρίποντο του Ντίμσα, ενώ με την έναρξη της 4ης περιόδου οι γηπεδούχοι πλησίασαν και στις δύο κατοχές (56-60).

Έκτοτε ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το προβάδισμα. Έως το 36' το σκορ ήταν στο +9 (53-62) με τον Μπέικον να «ξυπνάει» από τον λήθαργο της 3ης περιόδου και τον Γουίλιαμς να συνδυάζει την καλή του εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση. Αποτέλεσμα; Η διαφορά να επιστρέψει στο +12 (65-77) στο 37' και ουσιαστικά να βάλει τέλος στα όποια όνειρα έκαναν οι Λιθουανοί για την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 13-27, 28-44, 53-60, 67-81.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πετράλωνα: «Ο πατέρας μου και οι φίλοι του χαιρόντουσαν να με βιάζουν, ήταν η ζωή τους»

Δίκη για το Μάτι: Συγκλονιστική κατάθεση γυναίκας που έχασε σύζυγο και παιδιά - Έκλαιγαν στο ακροατήριο

Τράπεζες: Ποιες προμήθειες μπαίνουν στην... «λαιμητόμο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης