Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Γιουβέντους ο Ανιέλι!

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Γιουβέντους ο Ανιέλι!

Η εισαγγελία του Τορίνο έχει ξεκινήσει έρευνα για πλαστά στοιχεία στους προϋπολογισμούς και το ΔΣ της Γιουβέντους οδηγήθηκε σε παραίτηση

26091369
Το βράδυ της Δευτέρας παραιτήθηκε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους

Ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι, ο αντιπρόεδρος Πάβελ Νέντβεντ, ο γενικός διευθυντής Μαουρίτσιο Αριβαμπένε και όλα τα μέλη του ΔΣ δεν είναι πλέον στις θέσεις τους. 



Η Γιουβέντους που για 5η σερί χρονιά έκλεισε με αρνητικό ισολογισμό τη χρονιά έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο της εισαγγελίας του Τορίνο για πλαστά οικονομικά στοιχεία. 

Οι προϋπολογισμοί που εξετάστηκαν από τους ερευνητές είναι τρεις: του 2018 (εγκρίθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2019), 2019 (εγκρίθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2020) και 2020 (εγκρίθηκε στις 29 Οκτωβρίου).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας «οι συναλλαγές, οι οποίες δεν δημιουργούν χρηματοοικονομικές ροές κανενός είδους, συνάπτονται σε αξίες που καθορίζονται από τα μέρη με αυθαίρετο τρόπο και με στόχο την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της στιγμής: αυτές οι συναλλαγές θεωρούνται πλασματικές».

Κλείσιμο
Ωστόσο, σύμφωνα με την κατηγορία «τα κέρδη κεφαλαίου που προέκυψαν από αυτές έχουν επανεξεταστεί σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, με τα οποία η Γιουβέντους, ως εισηγμένη εταιρεία, πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνεται».



Σύμφωνα με  το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, μεταξύ των υπόπτων είναι ο πρόεδρος του συλλόγου Αντρέα Ανιέλι και ο αντιπρόεδρος Πάβελ Νέντβεντ.

Η Γιουβέντους μετά από την σχετική έρευνα αλλά και τις καταγγελίες από την   CONSOB, την Εθνική Επιτροπή Εταιρειών και Χρηματιστηρίου προχώρησε σε επανεξέταση του σχεδίου προϋπολογισμού για την έγκριση και την αναβολή της συνέλευσης των μετόχων (23/11) η οποία ορίστηκε για τις 27/12. 

Τέλος εποχής

Ο Αντρέα Ανιέλι ανέλαβε πρόεδρος της Γιουβέντους στις 19/5/2010.  Η παραίτησή του δεν σημαίνει φυσικά ότι αποχωρεί η οικογένεια Ανιέλι από το κλαμπ. Λογικά θα επιλεγεί ένας άνθρωπος της εμπιστοσύνης της για τη θέση του προέδρου και ήδη υπάρχουν φήμες για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Επί προεδρίας Ανιέλι η Γιουβέντους κέρδισε 18 τρόπαια: 9 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα Ιταλίας, 5 Σούπερ Καπ Ιταλίας και έφτασε στον τελικό του Champions League δύο φορές, το 2015 και το 2017.





Ειδήσεις σήμερα:

Σόου του Πούτιν - Ηθοποιοί, βουλευτές και υπάλληλοι υπουργείων οι «μητέρες εφέδρων»

Μητσοτάκης από Λονδίνο: Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας

Την Πέμπτη φωταγωγείται η Αθήνα – Πλούσιο το πρόγραμμα των Χριστουγέννων για μικρούς και μεγάλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης