Ιστιοπλοϊα: Η Ελλάδα κατέκτησε τα 17 από τα 18 μετάλλια στην 31η Athens International Sailing Week

Ιστιοπλοϊα: Η Ελλάδα κατέκτησε τα 17 από τα 18 μετάλλια στην 31η Athens International Sailing Week

Η Ελλάδα κέρδισε τα μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες, εκτός από το ασημένιο στα 470 mixed που πήγε στη Μαλαισία

sailing_2
Με θρίαμβο των Ελλήνων-Ελληνίδων ιστιοπλόων ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της «31ης Athens International Sailing Week» που συνδιοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με πέντε ναυτικούς ομίλους (Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης, Ν.Ο. Π. Φαλήρου, Ν.Ο. Καλαμακίου, Ν.Ο.Ε και Ι.Ο.Π. ΔΕΗ), και συμμετέχουν 400 σκάφη από επτά χώρες.

Η Ελλάδα κέρδισε τα μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες, εκτός από το ασημένιο στα 470 mixed που πήγε στη Μαλαισία. Συνολικά 17 στα 18. «Το αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο βάθρο ανέβηκαν νέα παιδιά τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο, αλλά έχουν και τη θέληση να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστιοπλοΐα σε διεθνές επίπεδο. Για παράδειγμα, οι νικήτριες στα ILCA 6 ήταν όλες κάτω των 19 χρόνων» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η πρώτη φάση αφορούσε τις ολυμπιακές κατηγορίες που για τα ελληνικά πληρώματα ήταν ταυτόχρονα και πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ αποτέλεσαν και αγώνα πρόκρισης για την εθνική ομάδα.

Στα 470 mixed, λοιπόν, τα έξι σκάφη έτρεξαν 10 ιστιοδρομίες και την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Β. Παπουτσόγλου – Α. Τσουλφά με 14 βαθμούς. Δεύτερο τερμάτισε το σκάφος από τη Μαλαισία με τους Κ.Σ. Μοχαμάντ Φάουζι- Ν.Τ.Τζ. Καρεμάχ οι οποίοι συγκέντρωσαν 18β. και τρίτο αυτό των Λ. Γιαννούλη – Ε. Γιαννούλη με 31 βαθμούς.

Κλείσιμο
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα οι Λ. Γιαννούλης - Ε. Γιαννούλη ήταν δεύτεροι και τρίτοι οι Μ. Παππά – Σ. Μιχαλόπουλος με 33 βαθμούς.

Στα iQFOiL ανδρών τα 6 σκάφη αγωνίστηκαν σε 10 ιστιοδρομίες και πρώτος τερμάτισε ο Λ. Τσορτανίδης με 9 βαθμούς. Ακολούθησε ο Β. Κοκκαλάνης με 18β. και τρίτος ήταν ο Α. Καλπογιαννάκης με 29 βαθμούς.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών συμμετείχαν τρία σκάφη και μετά από 10 κούρσες κέρδισε η Δ. Ποντίφηξ η οποία χρεώθηκε με 12 βαθμούς ποινής. Δεύτερη τερμάτισε η Κ. Δίβαρη με 15β. και τρίτη η Μ. Χερουβείμ με 25 βαθμούς.

Στα 49er τα τρία σκάφη έτρεξαν οκτώ ιστιοδρομίες και νικητές ήταν οι Π. Καγιαλής – Ι. Ορφανός με 9 βαθμούς. Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Ε. Δολιανίτης – Ν. Γιωτόπουλος με 11β. και την τρίτη οι Γ. Τσουλφάς – Ν. Ροδουσάκης με 23 βαθμούς.

Στα ILCA 7 τα 29 σκάφη αγωνίστηκαν σε έξι ιστιοδρομίες. Πρώτος τερμάτισε ο Δ. Παπαδημητρίου με 17β. και ακολούθησαν ο Α. Παναγιωτίδης με 20 β. και ο Γ. Παπαδάκος με 24 βαθμούς.

Στα U21 πρώτος ήταν ο Γ. Παπαδάκος, δεύτερος ο Π. Σπανός και τρίτος ο Ι. Κεφαλλωνίτης.

Στα U19 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Π. Σπανός, δεύτερος ήταν ο Α. Κυφίδης και τρίτος οι Α. Ιωαννίδης.

Ισάριθμες κούρσες έγιναν και στα ILCA 6 που συμμετείχαν 20 σκάφη. Στην πρώτη θέση τερμάτισε η Ε. Καραγεώργου με 27β., δεύτερη ήταν η Α. Κουράβελου με 32β. και τρίτη η Μ. Χ. Μένη επίσης με 32 βαθμούς.

Ακριβώς ίδια ήταν τα αποτελέσματα και στις κατηγορίες U21 και U19 για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Η δεύτερη φάση αρχίζει αύριο Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν κούρσες στις διεθνείς κατηγορίες 420, Οπτιμιστ αγοριών και κοριτσιών, ILCA 4 αγοριών, κοριτσιών, ILCA 6 ανδρών, Finn, Ligthning, Dragon και στις κατηγορίες ΑμεΑ Hansa 303, Hansa 303 double, Hansa 2,3 και 2,4 mr.

Θυμίζουμε ότι από την αρχή της διοργάνωσης ο διεθνής αγώνας μεταδίδεται σε Live Streaming από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube και το Facebook. 

Ειδήσεις σήμερα:

«Οι Ρώσοι αποσύρονται από τη... Φαλούτζα» είπε ο Μπάιντεν στο νέο του σαρδάμ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης