Τζούντο: Χρυσό μετάλλιο η Τελτσίδου στο Grand Slam του Άμπου Ντάμπι - Δείτε βίντεο

Τζούντο: Χρυσό μετάλλιο η Τελτσίδου στο Grand Slam του Άμπου Ντάμπι - Δείτε βίντεο

Η Ελισάβετ Τελτσίδου συνεχίζει να κυνηγάει το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

tze
Με την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό, τον εθνικό μας ύμνο να ηχεί στην Jiu-Jitsu Arena του Άμπου Ντάμπι και το όνειρο για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού να αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει σάρκα και οστά, κύλησε η σημερινή μέρα για το ελληνικό τζούντο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρωταγωνίστρια ήταν η  Ολυμπιονίκης του αθλήματος  Ελισάβετ Τελτσίδου.




Υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, η ελληνίδα τζουντόκα, έβδομη στους Αγώνες του Τόκιο πριν από περίπου 15 μήνες, με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Abu Dhabi Grand Slam 2022, στην κατηγορία των -70 κιλών και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση μέσω της Παγκόσμιας κατάταξης, στους Αγώνες του 2024. Κι αυτό γιατί, εκτός από της πρωτιάς, η Τελτσίδου κατέκτησε 1000 βαθμούς, που θα της δώσουν ώθηση τουλάχιστον 16 θέσεων στην κατάταξη με αποτέλεσμα να φλερτάρει πλέον με την πρώτη 20άδα (πριν τη διοργάνωση των ΗΑΕ ήταν 36η). Παράλληλα έγινε η 2η μόλις ελληνίδα τζουντόκα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Γκραν Σλαμ (μετά την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα το 2009), ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό για τη χώρα μας στα τέσσερα (δύο έχει ο Ηλίας Ηλιάδης το 2011 και το 2012). Επιπροσθέτως, για την Ελλάδα, η οποία είχε να κατακτήσει μετάλλιο σε Γκραν Σλαμ από το 2012 (2η θέση ο Ηλιάδης), αυτό ήταν το πρώτο στη συγκεκριμένη διοργάνωση αφού τα πέντε προηγούμενα (3-1-1) είχαν «έρθει» σε Παρίσι, Μόσχα και Τόκιο.

Η Τελτσίδου, η οποία πλην του χάλκινου μεταλλίου που κατέκτησε τον Ιούνιο του 2022 στους Μεσογειακούς Αγώνες, έδειχνε να μην μπορεί να βρει μέσα στη χρονιά τα αγωνιστικά πατήματά της, φρόντισε επί αραβικού εδάφους, να ξεδιπλώσει το μοναδικό ταλέντο που διαθέτει και να φτάσει σε ένα μετάλλιο που σίγουρα θα την τονώσει ψυχολογικά για τη συνέχεια. Σημείωσε πέντε νίκες, με σπουδαιότερη εξ αυτών απέναντι στην Πόλινγκ από την Ολλανδία (σ.σ. 4 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, τρία χρόνια στο Νο1 του κόσμου).

Κλείσιμο
Στο ξεκίνημα των αγωνιστικών της υποχρεώσεων, νίκησε την Ιταλίδα Πεντρότι, προχώρησε με δεύτερο σερί νίκη επί της Πόλινγκ, ενώ πέρασε στα ημιτελικά μετά την επικράτηση επί της Τουρκάλας Φιντάν Ογκέλ. Στον αγώνα για την είσοδό της στον τελικό, νίκησε την Βρετανίδα Γέιτς-Μπράουν (Νο-29 στον κόσμο), ενώ στο golden score του τελικού, έφτασε σε ακόμη μία νίκη, αυτή τη φορά επί της 25χρονης Γκραμπριάλα Βίλεμς από το Βέλγιο (Νο-33 στον κόσμο). σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψάχνουν τους βιαστές της 12χρονης μέσα από 367 συνομιλίες - Έρχονται νέες συλλήψεις

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τον ευρω-συμβιβασμό για το αέριο, αλλά ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»

Αντίστροφη μέτρηση για την «πολιορκία» της Χερσώνας - Πώς κινούνται οι Ουκρανοί και τι ετοιμάζουν οι Ρώσοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης