Νεϊμάρ: Αντιμέτωπος με το παρελθόν του στη δίκη της Βαρκελώνης ένα μήνα πριν το Μουντιάλ

Νεϊμάρ: Αντιμέτωπος με το παρελθόν του στη δίκη της Βαρκελώνης ένα μήνα πριν το Μουντιάλ

Ενα μήνα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, ο Νεϊμάρ... αντιμετωπίζει το παρελθόν του σε δικαστήριο της Βαρκελώνης, όπου ξεκίνησε η δίκη για την υποτιθέμενη υπεξαίρεση γύρω από τη μεταγραφή του το 2013 από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα

Neimar4
Ο 30χρονος διάσημος Βραζιλάνος, έφθασε σήμερα το πρωί, στο δικαστήριο της Βαρκελώνης ντυμένος με μαύρο κοστούμι και φορώντας γυαλιά ηλίου και συνοδευόταν από τους γονείς του, επίσης κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Το αποκορύφωμα αυτής της δίκης αναμένεται αύριο Τρίτη με την ακρόαση του Νεϊμάρ. Σήμερα, μετά από λιγότερο από δύο ώρες ακρόασης, ο παίκτης, ο οποίος έφυγε από τη Μπαρτσελόνα με εντυπωσιακό τρόπο το 2017 για την Παρί Σεν Ζερμέν, αποχώρησε από την αίθουσα, με τους δικηγόρους του να υποστηρίζουν ότι έπρεπε να ξεκουραστεί αφού έπαιξε χθες το βράδυ εναντίον της Μαρσέιγ στο Parc des Princes, σε μια συνάντηση όπου έλαμψε πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ για τους Παριζιάνους (1-0).

Neimar1


«Όταν έβαλε γκολ ήμουν ήδη στο κρεβάτι», παραδέχτηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χοσέ Μανουέλ ντελ Άμο.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος υποστηρίζει τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρου για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα του και θα ηγηθεί της «Seleçao» στην προσπάθεια για την κατάκτηση ενός έκτου Μουντιάλ, κατηγορείται για διαφθορά από τον εισαγγελέα, και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δύο ετών και 10 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο, σε αυτή τη δίκη που πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Οι άλλοι κατηγορούμενοι
Κλείσιμο
Μεταξύ των άλλων κατηγορουμένων είναι οι, πρώην πρόεδροι της Μπαρστελόνα, Σάντρο Ροσέλ, για τον οποίο η εισαγγελία ζήτησε φυλάκιση πέντε ετών, και ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και ο πρώην παράγοντας της Σάντος, Οντίλιο Ροντρίγκεζ Πίλιο.

Οι άλλοι κατηγορούμενοι είναι τρία νομικά πρόσωπα, Μπαρτσελόνα, Σάντος και η εταιρεία που ιδρύθηκε από τους γονείς του παίκτη για να διαχειριστεί την καριέρα του.

Neimar3


Κατάθεση του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης
Η εισαγγελία κάλεσε τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ να καταθέσει, ο οποίος θα παρέμβει μέσω βίντεο για να εξηγήσει πώς η μυστική συμφωνία της Μπαρτσελόνα το 2011 με τον παίκτη «επιβάρυνε» τη μεταγραφική περίοδο εμποδίζοντας άλλους συλλόγους να παλέψουν για την απόκτησή του.

Αυτή η ακρόαση, που αναμένεται ως ένα άλλο σημαντικό σημείο της δίκης, έχει επίσης προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη, αλλά το πρόγραμμα της δίκης ενδέχεται να αλλάξει.

Η DIS έφερε την υπόθεση στο δικαστήριο
Η βραζιλιάνικη επενδυτική εταιρεία DIS, κάτοχος τότε του 40% των οικονομικών δικαιωμάτων του παίκτη, είναι αυτή που έφερε την υπόθεση στο δικαστήριο το 2015.

Η DIS θεωρεί ότι αδικήθηκε στη μεταγραφή του επιθετικού, γιατί αν η Μπαρτσελόνα υπολόγιζε αρχικά το κόστος της στα 57,1 εκατ. ευρώ (40 εκατ. για τον Νεϊμάρ και την οικογένειά του και 17,1 για τη Σάντος), η ισπανική δικαιοσύνη εκτιμά ότι η μεταγραφή του Νεϊμάρ κόστισε στην πραγματικότητα τουλάχιστον 83 εκατ. ευρώ.

Neimar2


Η εταιρεία, η οποία έλαβε 6,8 εκατομμύρια ευρώ από τα 17,1 που καταβλήθηκαν επίσημα στον βραζιλιάνικο σύλλογο, ισχυρίζεται ότι η Μπαρτσελόνα, ο Νεϊμάρ και στη συνέχεια η Σάντος συμμάχησαν για να κρύψουν το πραγματικό ποσό της επέμβασης και να την «απατήσουν». Διεκδικεί αποζημίωση 35 εκατ. ευρώ, ποσό που πιστεύει ότι έχασε στην υπόθεση.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Νεϊμάρ υποστηρίζουν ότι ο πελάτης τους δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα και τα 40 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε αντιστοιχούν, σύμφωνα με τους ίδιους, σε «νόμιμο και σύνηθες μεταγραφικό μπόνους στην ποδοσφαιρική αγορά».


Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: «Ο Μίχος με πήγαινε σε οίκο ανοχής, με έβαζε να "βλέπω" μέχρι πέντε άνδρες» κατέθεσε η ανήλικη

Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Ο Τζέρεμι Χαντ θεωρείται πλέον «ντε φάκτο» πρωθυπουργός

Δώρα Τσαμπάζη: Tο συγκινητικό μήνυμά της για την ημέρα γενεθλίων του Αλέξανδρου Νικολαΐδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης