Σπανούλης: «Έκανα στην άκρη για το καλό του Ολυμπιακού, το μέλλον θα δείξει για τη σχέση με τον Ομπράντοβιτς»

Σπανούλης: «Έκανα στην άκρη για το καλό του Ολυμπιακού, το μέλλον θα δείξει για τη σχέση με τον Ομπράντοβιτς»

Ο Βασίλης Σπανούλης αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τονίζοντας ότι «διαφημίζει την Ελλάδα μας»

5693790
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχει ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα ο θρύλος, Βασίλης Σπανούλης, αφού μετρά 2 νίκες στον πάγκο του Περιστερίου. Επικράτησε της Μπνέι Ερζλίγια για το BCL, ενώ νίκησε και τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Basket League.

Ο Kill Bill φιλοξενήθηκε στην Cosmote ΤV και την εκπομπή Pick n' Roll και στάθηκε στην οικογένεια του, το Περιστέρι, την προπονητική, αλλά και τον Ολυμπιακό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnjbup3ckyh5)


Αναλυτικά όσα είπε ο V-Span
Για το μπουγέλο των παικτών του Περιστερίου στην πρώτη του νίκη: «Δεν το έχω ξαναβιώσει, ήταν κάτι πολύ όμορφο, δεν το περίμενα κι εγώ. Έδειξε και το οικογενειακό κλίμα που ήθελα να χτίσουμε στην ομάδα και συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη μου σαν προπονητής».poster

Για το σε ποια φάση της καριέρας του σκέφτηκε την προπονητική: «Και οταν έπαιζα μπάσκετ, πάντα προσπαθούσα να βοηθά τους πάντες. Ποτέ δεν επαιζε μόνο για τον εαυτό μου. Πάντα ήμουν δίπλα τους, όταν δεν τους έβλεπα τόσο καλά. Δεν το είχα αποφασίσει, αλλά σίγουρα ήξερα πως θα μπορέσω να το κάνω. Ήταν δική μου απόφαση».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnjc71qusd7d)


Για το πόσο δύσκολο είναι να... σκοτώσεις τον παίκτη μέσα σου: «Δεν ήταν δύσκολο. To... τερμάτισα. Δεν είχα κάτι αλλο να δωσω το μπάσκετ. Τα παιδιά μου πρόλαβαν να με δουνε. Ξεπεράστηκαν τα όνειρα μου για το μπάσκετ. Έπρεπε να κάνω στην άκρη για τα νέα παιδιά για το καλό του Ολυμπιακού. Να ανανεωθεί η ομάδα του Ολυμπιακού. Ήταν εύκολο γιατί ήμουν γεμάτος. Όλα μου ήρθαν πολύ φυσιολογικά και ήρεμα. Δεν μου έλειψε ποτέ το να παίζω γιατί είμαι ευλογημένος. Ευγνώμων για όλα όσα μου έδωσε ο Θεός και όσα πέτυχα».

Για το τι τον... τσιτώνει: «Θέλω να δημιουργήσω κάτι καινούργιο από ένα άλλο μετερίζι. Είναι δημιουργικό να φτιάξεις ομάδες και παίκτες. Να είσαι μέσα στο παρκέ, να εισαι όλη μέρα στο γήπεδο. Πρέπει να είσαι καλός διαχειριστής και ψυχολόγος με τους παίκτες».

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnjbq2y8o9e9)


Στη συνέχεια είπε: «Το κοουτσάρισμα συνδυάζεται με την έμπνευση στα παιδιά. Αυτό θέλω και στο Περιστέρι, να εμπνεύσω τους παίκτες και τον οργανισμό. Οι πρωταγωνιστές στο άθλημα μας είναι παίκτες. Είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ το κάνω με αγάπη και χαρά. Έχω μάθει να κοουτσάρω και τους παίκτες και τα... παιδιά μου στην οικογένεια μου. Είμαι τυχερός και στο οικογενειακό και στην ομάδα

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnjcelkjieqx)


Μου αρέσει το μπάσκετ να έχει πίεση στην άμυνα, σκληράδα, αιφνιδιασμό πολύ. Θέλω οι παίκτες να ευχαριστιούνται το μπάσκετ. Έχει αλλάξει το μπάσκετ και πρέπει να καταλάβουμε πως δεν πρέπει να είμαστε μόνο... καρότο και μαστίγιο»

Για τα μπινελίκια στον Μωραϊτη: «Το ξέρει και ο Δημήτρης ότι του λες κάτι γιατί τον πιστεύεις και θες να τον βελτιώσεις. Να φωνάζεις κάποιον, αλλά την ίδια ώρα να τον βάλεις να παίζει . Προσπαθώ να είμαι σωστός πατέρας και σωστός άντρας για την γυναίκα μου. Θέλω να είμαι σωστός σε όλα. Τα παιδιά μου με έχουν συνηθισει μέσα στο γήπεδο και έτσι θέλω και τώρα. Ήθελα να είμαι σωστό πρότυπο για τα παιδιά μου. Μου αρέσει η δουλειά και όχι το καθισιό. Δεν μου αρέσει να με βλέπουν τα παιδιά μου ξαπλωμένο σε έναν καναπέ. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι χωρις να ειμαι σίγουρος για κάτι που κάνω. Για να το κάνω πάει να πει πως είμαι έτοιμος και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για τον Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης είναι φοβερός, έχει εκπληκτική νοοτροπία. Διαφημίζει την Ελλάδα μας. Ευχής έργον που έχουμε έναν τέτοιον άνθρωπο να αντιπροσωπεύει την Ελλάδα παντού και να φορά την φανέλα της Εθνικής μας».

Για τους προπονητές της καριέρας του και ποιος τον επηρέασε παραπάνω: «Ο κ. Ομπράντοβιτς είναι ένας καταπληκτικός προπονητής. Ήταν ιδιοφυής, ασύλληπτα δουλευταράς, ανέβαζε τους παίκτες του σε άλλο επίπεδο με όσα έλεγε και μάθαινε. Θα δείξει στο μέλλον αν θα φιλιώσουμε. Το 2017 νομίζω ναι, μπήκαμε στο ίδιο ασανσέρ. Έτυχε να γίνω και πρώτος σκόρερ στη EuroLeague μπροστά του. Εγώ τον ευχαριστώ για όσα μου έμαθε για το μπάσκετ και για τη ζωή, όμως δεν χρειάζεται ο κόσμος να ξέρει περισσότερα.

Ο Ίβκοβιτς ήταν δάσκαλος, πήρα πάρα πολλά και από εκείνον, πολύ με στενοχώρησε αυτό που έγινε πέρυσι. Τρομερός οργανωτικά, είχαμε απίστευτη σχέση, ήταν δάσκαλος εντός κι εκτός γηπέδου που σου έδινε τρομερή ψυχολογία. Με βοήθησε ασύλληπτα να κάνω την έκρηξή μου. Στο ημίχρονο του τελικού του 2012 μου έδειξε ένα play της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, προσπάθησε να ξυπνήσει την ομάδα με εμένα, για να πάρουν όλοι δύναμη για να επανέλθουμε στο ματς. Με όλους, με τον Σφαιρόπουλο, με τον Μπαρτζώκα, με τον Μπλατ, με τον Τρινκιέρι πάντα μιλούσαμε, με άκουγαν, τους άκουγα, είχαμε καλή σχέση. 

Δεν αλλάζει ο χαρακτήρας. Είναι πάντα ίδιος, όμως αλλιώς είσαι σαν παίκτης και αλλιώς σαν κόουτς.Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε. Δεν γίνεται όλοι να πάρουμε Εuroleague από τη μια στιγμή στην άλλη. Πρέπει να βελτιώνεσαι συνεχώς. Πρέπει να τους μεταλαμπαδεύσουμε την νοοτροπία αυτή και να τους βοηθήσουμε. Δεν μπορεί να τον κουράζεις τον πάικτη με παραπάνω πληροφορία από όσο πρέπει».

Για το αν δικαιολογεί κάποιες συμπεριφορές προπονητών τώρα: «Προσπαθώ να μην κάνω όσα με ξένιζαν. Όταν έχεις έναν ηγέτη, πρέπει να τον διαχειριστείς διαφορετικά. Πρέπει να αντιμετωπίζεις τα παιδιά με διαφορετικό τρόπο, αλλά την ιδια στιγμή και με τον ίδιο».

«Είναι σημαντικό να ξέρουμε που βαδίζουμε. Είμαστε μια ομάδα που δημιουργήθηκε φέτος. Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Είμαστε νέα ομάδα με τα καλά και τα κακά της. Προσπαθούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να κάνουμε όσες παραπάνω νίκες μπορούμε».

Για τη διαχείριση του προβλήματος της επιτυχίας: «Στην καριέρα μου ήμουν καλός στη διαχείριση των κρίσεων. Πρέπει να διαχειριστούμε τις δύσκολες καταστάσεις. Πρέπει να τις διαχειριστούμε. Έχουμε πολύ σημαντικά στη συνέχεια στην έδρα μας. Και με την ΑΕΚ και με την Τενερίφη.

Για το ματς με τον Ολυμπιακό που έρχεται: «Δεν έτυχε να ξαναπάω για ματς στο ΣΕΦ. Ιδιαίτερη στιγμή. Ο Ολυμπιακός για μένα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα φτάσουν σε επίπεδο λατρείας η αγάπη. Κάναμε σπουδαία πράγματα που δεν ξέρω τι να πρωτοσκεφτώ. Ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική ομάδα. Η πιο έτοιμη ομάδα της Euroleague. Από τα φαβορί να πάει στο Final 4. Eίναι σημαντικό να διαφημίζει όπως και ο Παναθηναϊκός το μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη».

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα;

Πλεύρης: Αποκτήνωση ο ναζιστικός χαιρετισμός του πατέρα μου στο δικαστήριο μπροστά στη Μάγδα Φύσσα

«Η Ρωσία ξεμένει από πυρομαχικά, φίλους και στρατιώτες», αποκαλύπτουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες

Η Ελλάδα γίνεται πρωταγωνίστρια στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, λέει ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης