Μουντιάλ 2022: Χωρίς προπόνηση οι ομάδες στα γήπεδα των αγώνων

Μουντιάλ 2022: Χωρίς προπόνηση οι ομάδες στα γήπεδα των αγώνων

Η παράδοση που ήθελε τις ομάδες την παραμονή των αγώνων να προπονούνται στα γήπεδα που διεξάγονται οι αναμετρήσεις τους δεν θα τηρηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

mundial_qatar_m
Με απόφαση της FIFA η οποία κοινοποιήθηκε ήδη στις 32 φιναλίστ του Παγκοσμιού Κυπέλλου 2022, τα γήπεδα που θα φιλοξενούνται οι αναμετρήσεις του Μουντιάλ δεν θα είναι διαθέσιμα την παραμονή των αγώνων για προπονήσεις.

Κι αυτή η απόφαση ισχύει τόσο για τους αγώνες των ομίλων (ξεκινούν στις 20 Νοεμβρίου), όσο και τη νοκ άουτ φάση τς διοργάνωσης.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου και η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ κατέληξαν σ' αυτήν την απόφαση προκειμένου να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στους αγωνιστικούς χώρους και προφανώς έκριναν ότι λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών δεν πρέπει να... προκαλέσουν την τύχη τους.

Έτσι όλες οι ομάδες θα ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους στα προπονητικά κέντρα που έχουν επιλέξει. Μάλιστα η ισπανική El Mundo Deportivo αναφέρει ότι οι Καταριανοί έχουν φροντίσει οι προπονητικές εγκαταστάσεις να έχουν τον ίδιο τύπο χλοοτάπητα με το γήπεδο της διοργανώτριας πόλης, στην οποία βρίσκονται, προκειμένου να αποτραπούν αυτές οι επίσημες προπονήσεις στο ίδιο το στάδιο.

Μπορεί οι προπονήσεις να απαγορεύονται, αλλά όχι και οι... επισκέψεις! Οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν μια επίσκεψη εξοικείωσης στα γήπεδα όπου παίζουν για πρώτη φορά αγώνα, την παραμονή του ματς.

Σ' αυτές τις επισκέψεια παίκτες και προπονητικό τιμ θα έχουν πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο για να επιθεωρήσουν τον χλοοτάπητα, φορώντας όμως αθλητικά παπούτσια (οχι ποδοσφαιρικά με τάπες).

Θα μπορούν επίσης να μετακινούνται στο γήπεδο για να εξοικειωθούν με τον χώρο, ενώ υπεύθυνη για τις... εκπαιδευτικές εκδρομές στα γήπεδα θα είναι η FIFA που θα κοινοποεί και τα σχετικά προγράμματα.

Η ανησυχία για την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων στα στάδια του Κατάρ φτάνει σε τέτοιο σημείο που, από τις 20 Σεπτεμβρίου, κανένα γήπεδο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε είδος παράστασης ή μη ποδοσφαιρικής εκδήλωσης και από τις 20 Οκτωβρίου, ένα μήνα πριν την έναρξη του τουρνουά, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για κανένα είδος εκδήλωσης.

Σχετικά με την προθέρμανση πριν από τους αγώνες, εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν προθέρμανση στον αγωνιστικό χώρο πριν τον αγώνα.

Κλείσιμο
Κατ' αρχήν, η προθέρμανση θα διαρκεί 30 λεπτά, θα αρχίζει όταν απομένουν 50 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και θα τελειώνει όταν απομένουν 20 λεπτά.

Σε περίπτωση, όμως, που ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι σε καλή κατάσταση και εάν η προθέρμανση θα ήταν δυνατό να επηρεάσει την κατάστασή του, τότε θα μπορούσε να περιοριστεί σε ορισμένες περιοχές του αγωνιστικού χώρου, να μειωθεί η διάρκειά της ή ακόμη και να ακυρωθεί.

Το ίδιο και όταν υπάρχει προηγούμενη τελετή που συνδέεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως στον εναρκτήριο αγώνα ή στον τελικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Θεοσεβούμενος, οικογενειάρχης και με πολιτικές φιλοδοξίες ο 53χρονος που εξέδιδε τη 12χρονη 

H Μπρουκ Σιλντς στο συνέδριο του Μarie Claire: Από τη «Γαλάζια Λίμνη» των 80s, στη συγγραφέα και την ακτιβίστρια

Τζόνι Ντεπ: «Αγνώριστος» σε νέα του εμφάνιση στη Νέα Υόρκη 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης